Închide meniul

Petrolul – Rapid 1-0. “Lupii galbeni” s-au impus în “Primvs Derby”! Gicu Grozav, eroul ploieștenilor în “vulcanul” de pe “Ilie Oană”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 13 august 2022, 23:50 / Actualizat: 14 august 2022, 1:01

Petrolul – Rapid 1-0. “Lupii galbeni” s-au impus în “Primvs Derby”! Gicu Grozav, eroul ploieștenilor în “vulcanul” de pe “Ilie Oană”

Jucătorii Petrolului se bucură după golul marcat

Jucătorii Petrolului, după un gol / Hepta

Petrolul a învins Rapid cu 1-0 în derby-ul de pe „Ilie Oană”, din etapa a 5-a a Ligii 1. Gicu Grozav a înscris unicul gol al partidei în minutul 23. Formația ploieșteană a bifat cea de-a doua victorie a sezonului, în timp ce giuleștenii au suferit al doilea eșec de la începutul stagiunii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Petrolul s-a impus în duelul „de foc” cu Rapid, după golul marcat de Grozav în prima repriză. Este prima victorie obținută de ploieșteni în fața giuleștenilor în Liga 1, după o așteptare de 22 de ani.

Petrolul – Rapid 1-0. “Lupii galbeni” s-au impus în “Primvs Derby”

FINAL. Petrolul – Rapid 1-0. Victorie pentru ploieșteni în derby-ul “de foc” de pe “Ilie Oană”. Gicu Grozav a fost eroul Petrolului, cu golul marcat în minutul 23 după gafa uriașă a lui Horațiu Moldovan.

În urma înfrângerii suferite la Ploiești, trupa lui Adrian Mutu a ratat șansa să revină, cel puțin temporar, pe primul loc în Liga 1. Rapid se află pe locul 2, cu 9 puncte, dar riscă să fie depășită până la finalul etapei.

De cealaltă parte, Petrolul a legat a doua victorie consecutivă și a urcat pe poziția a 7-a, cu 7 puncte.

Reclamă

Min 83. Rapidiștii continuă să pună presiune la poarta Petrolului! Alex Albu trimite spectaculos, din voleu, dar Vâlceanu reține fără probleme.

Min 65. Ocazie mare pentru Rapid! Același Ioniță trage violent din interiorul careului, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min 62. Papeau îl găsește cu o pasă pe Alex Ioniță, care șutează pe lângă poartă.

Reclamă 4 / 0/3

Min 41. Rapid forțează egalarea înainte de pauză! Jayson Papeau trimite periculos de lângă Tamaș, însă nu prinde cadrul porții.

Min 23. GOOOL Petrolul! Gicu Grozav a deschis scorul după o greșeală uriașă comisă de Horațiu Moldovan. Portarul Rapidului a scăpat printre degete mingea trimisă modest, de la marginea careului, de mijlocașul ploieștenilor. Fanii petroliști au declanșat „vulcanul” pe „Ilie Oană”.

Min 5. Meciul s-a reluat din minutul 5, după ce incendiul a fost stins, iar fumul s-a risipit.

INFO: Situația se complică din cauza torțelor! Mai multe bannere publicitare din fața galeriei Petrolului au luat foc, iar pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul.

INFO: Fanii Petrolului s-au dezlănțuit și au declanșat un adevărat spectacol pirotehnic, cu torțe și fumigene. Meciul a fost întrerupt din cauza fumului dens din stadion.

Reclamă

INFO: Suporterii ploieșteni au realizat o coregrafie minunată în debutul derby-ului de pe “Ilie Oană”

Min 1. A început meciul de la Ploiești!

Update 20.45: Au apărut echipele de start:

Petrolul: Vâlceanu – Meijser, Tamaș, Huja – Pashov, Jair Tavares, Seto, Țicu – Cioiu, Ivanovski, G. Grozav

Rezerve: Moroz, A. Olaru, Velisar, L. Dumitriu, Cebotaru, M. Bratu, Măzărache, Irobiso

Antrenor: Nicolae Constantin

Rapid: Moldovan – J. Morais, Săpunaru, Al. Iacob, Fl. Ștefan – Kait, Crepulja, A. Ciobanu – Sefer, Dugandzic, Papeau

Rezerve: Ungureanu, Ignat, Onea, Al. Albu, R. Moise, Al. Ioniță II, Pănoiu, Costache, Mățan

Antrenor: Adrian Mutu

Rapid se deplasează la Ploieşti, pentru partida cu Petrolul. Trupa lui Adi Mutu are 9 puncte, după primele patru runde, fiind la egalitate cu liderul CFR Cluj. Giuleştenii au trei victorii la rând, în ultimele trei etape, învingându-le pe FCSB, Universitatea Craiova şi FC Argeş.

De cealaltă parte, Petrolul, echipă nou-promovată în Liga 1, a obţinut etapa trecută prima victorie după revenirea pe scena principală a fotbalului românesc. Ploieştenii i-au învins pe cei de la U Cluj, în derby-ul nou-promovatelor, scor 1-0. Totodată, trupa lui Nae Constantin a mai bifat o remiză, în runda a treia, cu Sepsi. În primele două etape, „Lupii galbeni” au fost învinşi de Voluntari şi UTA.

Cele două formaţii au o rivalitate istorică. Ultima înfruntare directă dintre Petrolul şi Rapid a avut loc în în liga secundă, în noiembrie 2020, când ploieştenii se impuneau cu 2-0. În Liga 1, ultima partidă între cele două a avut loc în 2015, meciul fiind încheiat la egalitate, scor 1-1. Marcatorul Rapidului din acel meci era chiar căpitanul din acest sezon, Cristi Săpunaru, în timp ce pentru „Lupi” marca Teixeira.

De altfel, ultimele patru întâlniri directe din Liga 1 s-au încheiat la egalitate, ultima victorie a giuleştenilor având loc în 2012, iar ultimul succes al Petrolului a fost în 2000, scor 4-2.

Echipe probabile:

PETROLUL: Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Pașov, Dumitriu, Cebotaru, Țicu – Cioiu, Ivanovski, Grozav
REZERVE: Moroz, Horj, Jair, Dr. Gheorghe, Takayuki, A. Olaru, Velisar, Mazarache, M. Bratu
ABSENT: Constantin Budescu (accidentat)
ANTRENOR: Nicolae Constantin

RAPID: H. Moldovan – Morais, Săpunaru, P. Iacob, Fl. Ștefan – Kait, Crepulja, Al. Ioniță II – Sefer, Dugandzici, V. Costache
REZERVE: Drăghia, Ignat, Ciobanu, Dussaut, Despa, Pănoiu, D. Iordache, Onea, R. Moise
ABSENȚI: Vojtus (accidentat), Dr. Grigore (suspendat)
ANTRENOR: Adrian Mutu

Petrolul Ploieşti – Rapid, sold out! „Lupii galbeni” promit spectacol total la „Primvs Derby”

Petrolul Ploieşti – Rapid e sold out. Biletele au fost epuizate cu 4 zile înaintea meciului etapei a cincea, iar „lupii galbeni” promit spectacol total la „Primvs Derby”. Peste 14.000 de fani vor fi prezenţi pe arena „Ilie Oană” sâmbătă, 13 august, de la ora 21:45. Confruntarea va fi LIVE TEXT pe AS.ro.

Arena „Ilie Oană” are o capacitate de 15.073 de locuri. Dintre acestea, 600 de locuri vor rămâne neocupate din cauza măsurilor de securitate. Asfel, aproximativ 14.400 de fani vor fi prezenţi la derby-ul de la Ploieşti. Dintre aceştia, 1.000 vor fi rapidişti.

„‼️ SOLD-OUT ”Ilie Oană”‼️
🙏 Ne înclinăm! 🙏 Vă mulțumim! 🙏
‼️ Vom avea un stadion plin, vom avea un stadion în galben💛. Hai la meci îmbrăcat în galben 💛 pentru a contribui la o atmosferă unică în România ‼️‼️
⚽️ FC Petrolul Ploiesti 🆚 FC Rapid 1923 📆 Sâmbătă, 13 august 🕦 ora 21.45″, a anunţat Petrolul Ploieşti.

Adrian Mutu a vorbit cu Gigi Becali despre transferurile lui Darius Olaru şi Florinel Coman, la Rapid

Adrian Mutu a dezvăluit că a vorbit cu Gigi Becali despre eventualele transferuri ale lui Darius Olaru şi Florinel Coman, de la FCSB la Rapid. Preţul cerut de patronul roş-albaştrilor i-a făcut pe giuleşteni să renunţe repede la mutări.

„Am făcut transferuri bune, cu ţintă. Normal că ne-am mai dori şi alţi jucători, dar nu putem să îi luăm pe toţi, nu? Este adevărat că i-am dori pe Coman şi Olaru.

Am vorbit personal cu domnul Becali, dar altele sunt preţurile. Nu ne permitem aşa ceva, e încheiată treaba. Nu mai avem ce să discutăm. Nu pot să le spun decât baftă! Şi FCSB-ul îi urez baftă!”, a spus Mutu, la conferinţa de presă.

Recomandări
  • Petrolul – Rapid 1-0. “Lupii galbeni” s-au impus în “Primvs Derby”
  • Gicu Grozav, eroul ploieștenilor în “vulcanul” de pe “Ilie Oană”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” Vezi toate știrile
Citește și