Închide meniul
Video

Povestea primului şef de galerie din România. Mihai „Mache” Ioan, o viaţă pentru Rapid: „Până mor, să ia campionatul o dată. După, mă liniştesc!” EXCLUSIV

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 martie 2023, 21:15

Povestea primului şef de galerie din România

Mache este cel mai înfocat fan al Rapidului / Colaj AS.ro

Povestea fabuloasă a primului şef de galerie din România. Reportaj în exclusivitate cu Mihai „Mache” Ioan, fanul Rapidului care mai are un vis – să îşi vadă echipa de suflet campioană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapidul a avut primul şef de galerie din România. Pe Mache! Şi acum, la 77 de ani, trăieşte meciurile Rapidului ca în tinereţe. Actor la Teatrul „Constantin Tănase”, el şi-a amintit şi cum a ajuns Mircea Geoană toboşarul galeriei din Giuleşti.

Povestea primului şef de galerie din România. Reportaj cu Mihai „Mache” Ioan

Mihai Ioan este cunoscut în lumea fotbalului ca „Mache”. Şi a rămas în istorie ca primul şef de galerie din fotbalul românesc. Născut în Crângaşi, el a crescut cu Rapidul. Pasiunea a moştenit-o de la tatăl lui.

La 2 ani şi jumătate a mers prima oară pe stadionul din Giuleşti. Iar la 3 ani, visa echipa! „Noi iubeam ca pe o femeie„, a spus „Mache”.

Acasă, Mihai Ioan păstrează lânga pozele de la Rapid şi pe cele de actor, cu Stela Popescu sau Doru Octavian Dumitru.

Reclamă

El pregăteşte şi o carte, despre viaţa lui: Baliverbe. Va povesti şi nebunia de la titlul Rapidului din 1967, câştigat la Ploieşti.

„Am făcut 0-0, am luat campionatul şi am venit pe jos de acolo„, a rememorat Mihai Ioan pentru AntenaSport.

La cât de bine ştie cântecele, ar putea fi şi acum şef de galerie. În urmă cu 4 luni, „Mache” a fost aplaudat de tot Giuleştiul, la derby-ul cu CFR Cluj. Din cauza diabetului, a ajuns în scaun rulant.

Reclamă 4 / 0/3

La bine, la rău, fluturăm steagul alb-vişiniu… Marşul triumfal din Aida.

(Reporter: Care e cel mai mare vis pe care îl aveţi pentru Rapid?) Până mor, să ia campionatul o dată. După, mă liniştesc!„, a mai spus „Mache”.

La 14 ani, Mircea Geoană bătea tobele la Rapid, înainte să candideze la preşedinţia României şi să ajungă la NATO.

Venea Geoană la mine: ‘Bă, nea Mache, băi nea Mihai, zi-i bă lui ‘Tigaie’ să bat în tobă. L-am ştiut că era copilul de trupă, era copilul galeriei„, a anunţat fostul lider al galeriei Rapidului.

„Mache”, în lacrimi înaintea derby-ului cu CFR Cluj

Ioan Mihai, cel mai vechi lider al galeriei giuleştene, a izbucnit în lacrimi înaintea fluierului de start din Rapid – CFR Cluj. Cel mai cunoscut fan al alb-vişiniilor a fost adus pentru a da lovitura de start în derby-ul etapei a 16-a, din Liga 1.

Ioan Mihai, în vârstă de 76 de ani, este primul lider de galerie ai Rapidului. Acesta a făcut parte din primul grup organizat al fanilor giuleşteni, din anii 1960. Bătrânul suporter a fost adus în scaun cu rotile, pentru a da lovitura de start, în mod simbolic, în Giuleşti.

Ulterior, acesta s-a ridicat şi a făcut o plecăciune, pentru a saluta galeria. Întreaga peluză, plină pentru derby-ul cu CFR Cluj, a aplaudat la scenă deschisă gestul lui Ioan Mihai, şi l-au determinat pe acesta să izbucnească în lacrimi.

Reclamă
Recomandări
  • Mihai „Mache” Ioan este primul şef de galerie din România
  • Reportaj special cu cel mai cunoscut fan al Rapidului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 22:05 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi Vezi toate știrile
Citește și