Închide meniul

Primele amenzi după scandalul de la FC U Craiova 1948 – Rapid. Anunțul făcut de Jandarmerie

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 11 septembrie 2022, 13:54

Primele amenzi după scandalul de la FC U Craiova 1948 – Rapid. Anunțul făcut de Jandarmerie

FC U Craiova 1948 şi Rapid, amendate

Scandalul de la meciul de la Târgu Jiu / as.ro

S-au împărțit primele amenzi după scandalul monstru de la meciul. FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0. Jandarmeria a anunțat că au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 4300 de lei. Șapte suporteri au primit interdicție timp de un an pe stadioane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova și Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au asigurat măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, disputat sâmbăta, pe Stadionul Municipal Târgu-Jiu.

Primele amenzi după scandalul de la FC U Craiova 1948 – Rapid

Forțele de ordine au acționat pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul municipiului Târgu-Jiu, dar și în stadion pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv.

Referitor la situația, din cea de-a doua repriză, când membrii galeriei oaspete au rupt mai multe scaune, le-au aruncat în teren și au încercat să pătrundă pe suprafața de joc, facem precizarea că reprezentanții firmei de pază au intervenit inițial, potrivit obligațiilor legale, folosind substanțe iritant lacrimogene.

S-a lăsat cu bătaie după meciul de la Târgu Jiu

Jandarmii au intervenit ulterior, pentru a detensiona situația și a împiedica escaladarea conflictului, fapt care s-a și întâmplat în momentul în care aceștia au ajuns în fața tribunei.

Reclamă

Întrucât s-a creat o confuzie, referitoare la folosirea substanțelor iritant lacrimogene, reiterăm ca acestea au fost folosite de către personalul firmei de pază, contractată de către organizator.

Subliniem faptul că forțele de ordine au avut o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică.

Verificările continuă după bătaia de la meci

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4300 lei. Șapte dintre suporteri primind și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 1 an.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impu”, se arată în comunicatul emis de Jandarmerie. 

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și