Închide meniul

Rapid a făcut plângere penală împotriva fanilor FCSB-ului! Anunţ de ultim moment al giuleştenilor

Viviana Moraru Publicat: 7 noiembrie 2023, 14:28

Reclamă
Rapid a făcut plângere penală împotriva fanilor FCSB-ului! Anunţ de ultim moment al giuleştenilor

Rapid a făcut plângere penală, după derby-ul cu FCSB

Fanii FCSB-ului, în timpul derby-ului cu Rapid/ Hepta

Rapid a făcut plângere penală, după incidentele de la derby-ul cu FCSB! Giuleştenii au emis un comunicat de ultim moment, şi cer să fie traşi la răspundere fanii care au afişat mesaje cu tentă rasistă în tribunele Arenei Naţionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapid a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-1. Peste 40.000 de fani au asistat la derby-ul desfăşurat pe Arena Naţională, fanii roş-albaştrilor afişând mai multe mesaje rasiste pe parcursul meciului.

Rapid a făcut plângere penală, după derby-ul cu FCSB

„Neintegrați în societate, rămâneți o minoritate” este doar unul dintre mesajele afişate de fanii FCSB-ului, în timpul derby-ului cu Rapid. Ca urmare a bannerelor afişate de roş-albaştrii, giuleştenii au decis să facă plângere penală.

Trupa de sub Grant cere ca fanii să răspundă în faţa legii pentru mesajele discriminatorii afişate în timpul partidei.

„Clubul nostru a luat act cu consternare de afișarea în timpul partidei de duminică seară a unor mesaje rasiste cu trimitere directă la violență.

Reclamă

Fără a pune la îndoială proactivitatea organismelor disciplinare din domeniu, clubul Rapid a formulat astăzi și o plângere penală cu privire la săvârșirea faptelor de instigare publică și instigare la ură.

Această acțiune reprezintă o plasă de siguranță întinsă de club în vederea tragerii la răspundere INDIVIDUALĂ a persoanelor vinovate de aceste fapte”, a anunţat Rapid, în cadrul unui comunicat emis pe Facebook.

Amenzi uriaşe după FCSB – Rapid! Ce sancţiuni a acordat Jandarmeria

Amenzi uriaşe după FCSB – Rapid! Meciul de pe Arena Naţională a strâns peste 40.000 de fani, iar cele două echipe s-au putut bucura de o susţinere importantă din partea celor două galerii.

Reclamă 4 / 0/3

În debutul meciului dintre FCSB şi Rapid din etapa a 15-a din Liga 1, cele două galerii şi-au făcut simţită prezenţa, partida fiind întreruptă timp de câteva minute din cauza torţelor aruncate pe teren.

La finalul meciului de pe Arena Naţională, Jandarmeria Română a anunţat că a aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale de aproape 60.000 de lei. De asemenea, 6 persoane au primit interdicţie de a mai participa la competiţii sportive pe o perioadă între 6 luni şi un an:

„Au fost constatate și întocmite 74 de acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate. (…)

11 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;

Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă între 6 luni și 1 an. În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, a anunțat Jandarmeria Română, prin intermediul unui comunicat.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:10 „O echipă îngenuncheată, nu poate să alerge” Florin Prunea i-a făcut praf pe jucătorii formaţiei care e aproape de Liga a 2-a! 22:03 VIDEO„Made in Romania”, varianta Parma! Imagini de senzaţie cu Dennis Man şi Valentin Mihăilă 21:38 „Nu mai pot să stau în poartă!” Ionuț Gurău și-a făcut praf colegii după UTA – FCU Craiova 3-1! Război în vestiarul oltenilor 21:30 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – FCSB 1-0. Raul Silva a deschis rapid scorul! Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei 21:25 Eugen Trică, după ce FCU Craiova a pierdut cu UTA şi e pe ultimul loc în Liga 1: „Un vis urât, îmi cer scuze” 21:17 Jaqueline Cristian, victorie în prima rundă a calificărilor al turneului de la Roma! A învins-o pe Hailey Baptiste în 3 seturi 20:45 Toate scenariile prin care Dinamo se salvează de la retrogradare. „Câinii” au nevoie de un miracol în ultima etapă 20:41 Mircea Rednic e în culmea fericirii după ce a câştigat play-out-ul şi avertizează Dinamo: „Ajutaţi-vă voi, nu m-aţi susţinut” 20:22 U Cluj a realizat un transfer înainte de finalul sezonului! Prima întărire pentru Ioan Ovidiu Sabău 19:58 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out înaintea ultimei etape Vezi toate știrile
Citește și