Închide meniul

Amenzi uriaşe după FCSB – Rapid! Ce sancţiuni a acordat Jandarmeria după meciul de pe Arena Naţională

Alex Masgras Publicat: 6 noiembrie 2023, 9:31

Reclamă
Amenzi uriaşe după FCSB – Rapid! Ce sancţiuni a acordat Jandarmeria după meciul de pe Arena Naţională

Amenzi uriaşe după FCSB - Rapid

Fanii FCSB, în timpul meciului cu Rapid / Antena Sport

Amenzi uriaşe după FCSB – Rapid! Meciul de pe Arena Naţională a strâns peste 40.000 de fani, iar cele două echipe s-au putut bucura de o susţinere importantă din partea celor două galerii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În debutul meciului dintre FCSB şi Rapid din etapa a 15-a din Liga 1, cele două galerii şi-au făcut simţită prezenţa, partida fiind întreruptă timp de câteva minute din cauza torţelor aruncate pe teren.

Amenzi uriaşe după FCSB – Rapid

La finalul meciului de pe Arena Naţională, Jandarmeria Română a anunţat că a aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale de aproape 60.000 de lei. De asemenea, 6 persoane au primit interdicţie de a mai participa la competiţii sportive pe o perioadă între 6 luni şi un an:

„Au fost constatate și întocmite 74 de acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

– 71 de acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive;

Reclamă

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase);

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 31 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 59.525 de lei, astfel: 14 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;

11 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;

Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă între 6 luni și 1 an. În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, a anunțat Jandarmeria Română, prin intermediul unui comunicat.

Peluza Nord a luat copy-paste de pe internet coregrafia de la FCSB – Rapid

Coregrafia propusă de Peluza Nord reprezintă o pereche de ochelari care ne arată atmosfera făcută de fani, în tribune. Totuși, conform iamsport.ro, suporterii și-au însușit imaginea de pe internet.

Modelul a fost pur și simplu copiat de pe internet, de pe Pinterest, o platformă care este cunoscută pentru distribuirea pozelor. Site-ul amerian are peste 450 de milioane de ultilizatori.

Pe de altă parte, jandarmii au avut parte de o captură uriașă, înainte de derby-ul FCSB – Rapid, din etapa a 15-a a Ligii 1. În mai multe zone din Peluza Sud a Arenei Naţionale au fost găsiţi mai mulţi rucsaci plini cu materiale pirotehnice.

Deşi jandarmii au confiscat materialele respective, fanii au reuşit totuşi să introducă petarde şi artificii pe care le-au folosit înainte de startul jocului şi în minutul 19. Startul a fost uşor întârziat şi în timpul primei reprize a existat o întrerupere de două – trei minute, timp în care s-a făcut apel la fani să înceteze.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
7
mai
22:49
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia
7
mai
22:21
Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB!
7
mai
22:02
„Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1!
7
mai
21:52
Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles”
7
mai
21:46
„N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului
Vezi toate știrile
Citește și