Închide meniul

Rapid, amendată drastic de FRF! Motivul pentru care giuleştenii au de achitat 22.500 de lei

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 decembrie 2023, 19:56

Rapid, amendată drastic de FRF! Motivul pentru care giuleştenii au de achitat 22.500 de lei

Rapid, amendată drastic de FRF

Giuleştenii au pierdut meciul de acasă cu FC Voluntari / Hepta

Rapid a fost amendată drastic de Comisia de Disciplină a FRF. Totul după ceea ce s-a întâmplat în ultimul meci de pe teren propriu, pierdut în faţa celor de la FC Voluntari, scor 1-2. Vestea a fost primită de giuleşteni chiar înaintea confruntării cu campioana en-titre, Farul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Disciplină din cadrul FRF, întrunită miercuri, a decis penalizarea grupării Rapid ca urmare a incidentelor de la meciul cu FC Voluntari, anunţă news.ro.

Rapid a fost amendată drastic de FRF

În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, FC Rapid a primit o penalitate sportivă de 22.500 lei.

Ce prevăd articolele menţionate:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

Reclamă

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:

a) introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

Reclamă 4 / 0/3

c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

d) aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei

Ce a putut cânta galeria Rapidului chiar înainte ca Papeau să marcheze un eurogol cu Voluntari

Galeria Rapidului a lansat ironia supremă la adresa jucătorilor favoriţi, atunci când Voluntari conducea cu 2-0 pe Giuleşti, iar câteva secunde mai târziu, Jayson Papeau a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri din acest sezon.

Ultraşii feroviarilor au ajuns la capătul puterilor atunci când şi-au văzut echipa condusă cu 2-0 de către ilfoveni şi au început să cânte hitul lansat de adversari „Viaţa mea o împart alături de Voluntari”.

Finalul primei reprize a meciului dintre Rapid şi FC Voluntari a avut parte şi de un moment nefericit. Unui suporter al giuleştenilor i s-a făcut rău, iar meciul a fost întrerupt. Imediat, ambulanţa a intrat pe teren şi s-a îndreptat către peluza în care se afla respectivul fan.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și