Închide meniul

Rapid – Farul 3-1. Echipa lui Gică Hagi, în mare criză. Giuleștenii lui Cristiano Bergodi, pe loc de play-off

Alex Masgras Publicat: 20 august 2023, 20:14 / Actualizat: 8 decembrie 2023, 16:33

Reclamă
Rapid – Farul 3-1. Echipa lui Gică Hagi, în mare criză. Giuleștenii lui Cristiano Bergodi, pe loc de play-off

Rapid - Farul LIVE TEXT

Jucătorii de la Rapid, în timpul unui meci/ Profimedia

Rapid s-a impus cu scorul de 3-1 în fața campioanei României, Farul Constanța, într-o partidă care a contat pentru etapa a 6-a a noului sezon din Liga 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Giuleștenii au trecut la conducerea partidei încă din prima repriză. În minutul 34, Emmers a deschis scorul cu un șut de la distanță. În minutul 38, Dugandzic a majorat diferența echipei pregătite de Cristiano Bergodi, după ce a primit o pasă în careu de la Funsho. Șutul acestuia nu a putut fi respins de Aioani. „Marinarii” au redus din diferență în minutul 79, grație execuției superbe a lui Adrian Mazilu. Totuși, Alexandru Ioniță a pus capăt emoțiilor din Giulești prin golul marcat în minutul 88.

După acest rezultat, Rapid ocupă poziția a 6-a în Liga 1, cu 8 puncte în 6 etape. De cealaltă parte, Farul Constanța se află pe locul al 10-lea, cu 6 puncte. Totuși, trebuie menționat faptul că echipa lui Gică Hagi are o etapă restantă și a jucat, până în momentul de față, 5 meciuri în Liga 1.

Rapid – Farul 3-1

Min 88: Rapid – Farul 3-1! Alexandru Ioniță a pus capăt emoțiilor din Giulești! Fotbalistul lui Cristiano Bergodi a marcat printr-un șut la nivelul solului

Min. 79: Rapid – Farul 2-1! Adrian Mazilu a înscris cu un șut superb în vinclul porții lui Horațiu Moldovan.

Reclamă

Min. 38: Rapid – Farul 2-0!  Defensiva lui Hagi a gafat din nou. Golgheterul alb-vişiniilor a preluat mingea în centrul careului şi a şutat. O nouă reuşită a lui Dugandzic.

Min. 34: Rapid – Farul 1-0! Emmers a deschis scorul în Giuleşti! A trimis un şut în forţă, din afara careului, sub transversală. Portarul campioanei României nu a avut nicio şansă!

Min. 17: Uluitor! Horaţiu Moldovan are două intervenţii fabuloase! A scos in extremis atât şutul lui Grameni, cât şi execuţia din apropiere a lui Carnat!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 1: A început meciul din Giulești

Rapid București: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza – Emmers, Oaidă, Borja Valle – Bamgboye, Dugandzic, Petrila
Rezerve: Drăghia, Onea, Junior Morais, I. Cristea, Al. Ioniță, Albu, Papeau, Kait, Cîrjan
Antrenor: Cristiano Bergodi

Farul Constanța: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, T. Băluță, Grameni – Ad. Mazilu, Carnat, E. Sali
Rezerve: Buzbuchi, Dussaut, Boli, Queiros, Nedelcu, Vînă, Rivaldinho, Budescu, Andronache
Antrenor: Gică Hagi

A trecut aproape o lună de la ultimul şi singurul succes al celor de la Rapid în acest sezon din Liga 1. Echipa lui Cristiano Bergodi o învingea pe 23 iulie pe U Cluj, scor 3-0. Au urmat un egal cu FC Botoşani şi două înfrângeri, cu FC Voluntari şi Petrolul Ploieşti.

Adversara giuleştenilor de astăzi este campioana României, Farul Constanţa. Echipa lui Gheorghe Hagi vine după ce a obţinut calificarea în play-off-ul Conference League, după 5-0 la general cu Flora Tallinn. Cu un meci mai puţin şi cu doar 6 puncte în patru partide, nici trupa de la malul mării nu are parte de cel mai bun început pe plan intern. În ultimele două meciuri de campionat a pierdut duelurile cu Poli Iaşi şi Petrolul Ploieşti.

Sezonul trecut, Rapid şi Farul s-au întâlnit de cinci ori. Constănţenii au învins de trei ori, iar două partide s-au încheiat la egalitate. Ultimul meci, cel din luna mai, din play-off, a fost câştigat de Farul cu 7-2.

Cristiano Bergodi a răbufnit înaintea derby-ului cu Farul

Bergodi a negat cu vehemenţă că vestiarul Rapidului este „rupt” în două. Mai mult, Bergodi spune că tot ce se vorbeşte în spaţiul public pune presiune suplimentară pe jucători. Rapid caută prima victorie din acest sezon pe teren propriu chiar în meciul cu campioana.

„Întotdeauna ies astfel de lucruri, se spune că vestiarul ar fi rupt… Mie nu mi se pare! Am fost tot timpul o persoană educată și nu am ce să spun mai mult. Junior Morais e un profesionist exemplar. E normal ca cei care nu joacă să fie supărați.

Reclamă

Nu înțeleg de ce oamenii de fotbal de aici vorbesc atât de urât. E incredibil ce s-a scris despre Rapid! Vorbesc despre foști jucători, antrenori, analiști. Dar eu sunt focusat pe ce am de făcut și vreau să fac lucrurile cât mai bine.

Astfel de declarații pun presiune pe jucători. Pe mine nu mă sperie, am experiență, nu mi-e teamă și încerc să-i ajut pe elevii mei. Oricum, și ei trebuie să învețe să gestioneze lucrurile acestea. Ei trebuie să mă asculte pe mine. Sunt convins că avem un lot bun. Dar mi se pare prea mult ceea ce s-a vorbit! Cred că am un lot foarte mult și echilibrat!”, a spus Cristiano Bergodi la conferinţa premergătoare derby-ului cu Farul.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:34 Marius Șumudică și-a pierdut răbdarea! Cât timp mai are la dispoziție Dan Șucu să-l aducă la Rapid: „Până atunci mai aștept!” 21:27 LIVE TEXTCFR Cluj – Rapid 0-0. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală 21:16 Dan Petrescu, primă uriașă la CFR Cluj după doar 3 meciuri! Modul prin care „Bursucul” își poate umple conturile 20:48 Paul Pogba devine actor după ce a fost suspendat pentru 4 ani din fotbal! Anunțul făcut în presa din Franța 20:42 Radu Drăgușin, sfătuit de fani să plece de urgență de la Tottenham, după eșecul cu Liverpool: „Trebuie să scape imediat!” 20:12 Foto„Să-ți spun o poveste!” Florinel Coman și soția lui, ședință foto superbă de Paște! Imaginile care i-au cucerit pe fani 20:09 FotoPaula Badosa și Stefanos Tsitsipas s-au despărțit! Anunțul care a șocat întreaga lume a tenisului 20:00 VIDEOAbbi Pulling a dominat F1 Academy de la Miami! Victorii în ambele curse, live în AntenaPLAY 19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români 19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare Vezi toate știrile
Citește și