Închide meniul

Rapid – FC U Craiova 1948 2-3. Final nebun în Giulești! Oltenii au dat lovitura în minutul 90+5. Prima înfrângere pentru Adrian Mutu

Dragoș Vasile Publicat: 9 mai 2022, 22:25

Rapid – FC U Craiova 1948 2-3. Final nebun în Giulești! Oltenii au dat lovitura în minutul 90+5. Prima înfrângere pentru Adrian Mutu

Rapid a fost învinsă de FC U Craiova 1948

Jucătorii de la echipele Rapid și FC U Craiova 1948, în timpului meciului din etapa a opta din play-out Ligii 1 2021-2022 / Hepta

  • Rapid – FC U Craiova 1948 2-3
  • Bosnia – România (7 iunie, 21.45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21.45, Antena 1)

Rapid – FC U Craiova 1948 2-3. Rapid a suferit prima înfrângere cu Adrian Mutu pe banca tehnică. „Briliantul” a fost învins chiar de fosta sa echipă, FC U Craiova 1948.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapidiștii au început meciul cum nu se putea mai bine și au deschis scorul în minutul 8, prin autogolul lui Diallo. La un corner al gazdelor, Diallo și-a pierdut coordonarea și a uitat unde este mingea. În încercarea disperată de a-și găsi din nou reperele, Diallo si-a trimis balonul în propria poartă, cu călcâiul.

Avantajul echipei lui Mutu a fost anulat în minutul 44, de Andrea Compagno. Italianul a marcat cu o finalizare la firul ierbi, după o verticalizare a lui Bauza, care a trecut prin toată apărarea Rapidului.

Reclamă

În repriza a doua, tot oltenii au ieșit în evidență. Bauza a scos un penalty după ce scăpat singur cu Horațiu Moldovan. Responsabilitatea executării și-a asumat-o același Compagno, care l-a învins pe portarul Rapidului cu o panenka de efect, în stilul lui Karim Benzema.

În minutul 90+2, Diallo l-a faultat în careu pe Vojtus, iar arbitrul Marcel Bîrsan a arătat punctul cu var. De la 11 metri, Alexandru Albu nu i-a dat nicio șansă lui Robert Popa. Când însă giuleștenii au crezut că au smuls egalul, oaspeții au dat lovitura la ultima fază.

Reclamă

Bataen a marcat în minutul 90+5 cu un sut pe jos de la marginea careului, la care Horațiu Moldovan n-a mai putut interveni.

S-a terminat 2-3, iar Rapid rămâne fără victorie în meciurile cu FC U Craiova 1948 din acest sezon. Oltenii au urcat pe locul 10. Giuleștenii rămân lideri în play-out, la egalitate de puncte cu Sepsi, ocupanta locului secund.

Rapid – FC U Craiova 1948 2-3

Min 90+5: GOOOL FC U Craiova 1948! William Baeten a marcat cu un șut de la marginea careului, la ultima fază.

Reclamă 4 / 0/3

Min 90+2: GOOOL Rapid! Alexandru Albu a marcat din penalty.

Min 48: GOOOL FC U Craiova 1948! Andrea Compagno a marcat cu o scăriță din penalty, în stilul lui Karim Benzema din semifinala UEFA Champions League, Manchester City – Real Madrid 4-3.

Min 43: GOOOL FC U Craiova 1948! Andrea Compagno a marcat după o verticalizare de minune a lui Juan Bauza.

Min 8: GOOOL Rapid! La un corner al Rapidului, Diallo și-a pierdut coordonarea și a uitat unde este minge. În încercarea disperată de a-și găsi din nou reperele, Diallo si-a trimis balonul în propria poartă, cu călcâiul.

Min 1: A început meciul. Fanii olteni s-au bătut cu jandarmii la intrarea în stadion.

Sursa: captură as.ro
Sursa: captură as.ro

Rapid: Moldovan – Stahl, Dandea, Grigore, Morais – Albu, Săpunaru, Kait – Vojtus, Pănoiu, Ilie
Rezerve: Drăghia, Goge, Demici, Crepulja, Moise, Sefer, Ioniță I, Ad. Bălan, Marzouk
Antrenor: Adrian Mutu

FCU Craiova: Popa – Paramatti, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Negru, Baeten, Van Durmen, Sidibe – Bauza, Compagno
Rezerve: Mogoșanu, Bușu, Pop, Achim, Asamoah, Albu, Marquet, Ondaan, Cl. Bălan
Antrenor: Nicolo Napoli

Reclamă

Știrea inițială

Adrian Mutu, anunţ înainte de Rapid – FC U Craiova 1948

Derby-ul Rapid – FC U Craiova 1948 se va juca în această seară, iar Adrian Mutu a anunţat că partida cu fosta sa formaţie este importantă pentru că giuleştenii au posibilitatea să câştige play-out-ul.

“Un meci care ne dă posibilitatea să câştigăm play-out-ul, ceea ce este important pentru noi. Întâlnim o echipă care traversează o perioadă bună, care a fost “oaia neagră” a Rapidului în ultimul timp, iar mâine noi vrem să schimbăm acest lucru. Suntem conştienţi că trebuie să alergăm mult, trebuie să luptăm şi asta vom face. 

Atât noi, cât şi suporterii noştri aşteptăm acest meci cu mare entuziasm şi cu multă concentrare. Nu este un meci ca toate celelalte, pentru că am antrenat acolo. Dar nu mă gândesc la asta, ci la faptul că ne dă posibilitatea de a câştiga play-out-ul. Va fi un meci greu”, a spus Mutu.

Victor Angelescu a devenit singurul acţionar al celor de la Rapid

Omul de afaceri Victor Angelescu a devenit singurul acţionar al FC Rapid după ce investitorul ceh Martin Machon şi-a cedat partea de 49 la sută dintre acţiunile grupării giuleştene.

Antreprenorul şi investitorul ceh Martin Machon a deţinut 49 la sută din clubul de fotbal din 2018, când echipa concura încă într-o ligă inferioară. Rapid Bucureşti s-a bucurat de succes în sezonul 2020/2021, la finalul căruia a fost promovat din nou în clasamentul de top al României. Pachetul de acţiuni al lui Machon va fi cumpărat de Victor Angelescu, care va deveni proprietarul majoritar al clubului.

În timpul celor 4 ani de colaborare a lui Machon cu Rapid Bucureşti, clubul a reuşit să revină în topul ligii de fotbal din care fusese retrogradat după colapsul financiar din 2016. Iniţial, puţini au crezut în planul ambiţios de a readuce clubul în clasament, dar experienţa administrativă şi pasiunea pentru fotbal a proprietarilor clubului au dat roade, iar fiecare an a dus echipa cu un pas mai aproape de îndeplinirea scopului vizat. Clubul a făcut un pas incredibil avansând din liga a treia în clasamentul de top în doar patru ani. Primul sezon înapoi în top demonstrează că această echipă cu istorie bogată nu a revenit fără ambiţii, plănuind să lupte pentru participarea în competiţiile europene în următorii ani.

Martin Machon nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a fost promovat în prima ligă, investitorul a decis să-şi vândă acţiunile. Ambele părţi au căzut de acord să nu comenteze termenii tranzacţiei. Aşadar, clubul va rămâne pe mâinile românilor. Machon nu plănuieşte, momentan, nicio investiţie în industria sporturilor şi vrea să se concentreze pe dezvoltarea APS România”, se arată într-un comunicat.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice
Liga 1 • 18:51
Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB”
Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest!
Extra • 16:57
Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest
Liga 1 • 14:56
Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare”
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova - Rapid
Liga 1 • 14:24
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu