Închide meniul

Rapid își cere banii după transferul uriaș al lui Radu Drăgușin! Se „bate” cu FRF pentru 450.000 de euro

Publicat: 16 ianuarie 2024, 16:32

Reclamă
Rapid își cere banii după transferul uriaș al lui Radu Drăgușin! Se „bate cu FRF pentru 450.000 de euro

Rapid își cere banii după transferul uriaș al lui Radu Drăgușin

Victor Angelescu și Dan Șucu au venit cu lămuriri după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham / Colaj Profimediaimages

Rapid nu renunță și își cere banii după transferul uriaș al lui Radu Drăgușin la Tottenham. Genoa l-a vândut pe fundașul de 21 de ani cu 30 de milioane de euro, iar un procent sau o parte din contribuția de solidaritate ar urma să ajungă în România, la clubul care l-a format.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Radu Drăguşin a fost legitimat la Centrul de Performanţă Rapid, fostul „Sport Regal”, de la 12 la 15 ani, înainte de 2018, atunci când ajungea la echipa de juniori a lui Juventus Torino.

Rapid își cere banii după transferul uriaș al lui Radu Drăgușin. Anunțul clubului din Giulești

Contribuția de solidaritate reprezintă 5% din suma de transfer și se împarte la cluburile pe la care a trecut jucătorul începând cu vârsta de 12 ani. Prin urmare, 450.000 de euro ar urma să ajungă în România. Totuși, Victor Angelescu a cerut, anul trecut, ca asociaţia să fie dizovală de Tribunalul Sectorului 1. În condiţiile date, beneficiara sumei ar urma să fie FRF.

Oficialii clubului din Giulești neagă acest scenariu și au venit cu precizări prin intermediul unui comunicat. Centrul de Performanţă Rapid ar fi rămas „o entitate parte a grupului juridic din jurul clubului profesionist”.

Înființarea unei entități separate pentru sportul de masă a fost un obiectiv al clubului încă de la promovarea în Liga 3, din vara anului 2018.

Reclamă

Odată cu înființarea societății pe acțiuni și intrarea în acționariat a domnului Victor Angelescu, acest obiectiv s-a materializat prin preluarea activității clubului Regal Sport, club ce avea deja peste 6 ani de activitate la nivel de fotbal juvenil, o bază sportivă și rezultate importante pentru perioada sa de activitate.

Dată fiind atenția acordată de mass-media în ultima perioadă situației prezente a acestei entități, dorim să oferim o serie de clarificări:

Preluarea activității, din toamna anului 2018, a avut în vedere toate activele și pasive ale acelui club, prezente și viitoare.

Reclamă 4 / 0/3

Din anul 2020 și până în prezent, cea mai mare parte a activității fotbalistice a acestei entități a migrat către clubul profesionist și către Școala de Fotbal Rapid, reflectând schimbările din organizarea internă și structura regulamentelor sportive în materie.

Însă Centrul de Performanță a rămas o entitate parte a grupului juridic din jurul clubului profesionist, fiind auditat anual în procesul de licențiere și fair-play financiar și nu există niciun impediment pentru care acesta să nu își primească drepturile financiare aferente activității fotbalistice din trecut„, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Rapidului.

Florin Manea a anunțat că banii ajung la FRF

Din informațiile AS.ro, în pașaportul electronic al lui Radu Drăgușin nu este trecut niciun club din România la care să fi fost format. Era nevoie ca Centrul de Performanţă Rapid să fi fost trecut acolo, pentru a fi virați cei 450.000 de euro. Din moment ce giuleștenii nu au încasat niciun ban după transferul lui Drăgușin de la Juventus la Genoa, e de așteptat ca situația să se repete și acum.

Florin Manea, agentul lui Radu Drăgușin, a fost cel care a dezvăluit că banii aferenți contribuției de solidaritate ar urma să ajungă la FRF. Suma ar fi mult mai mică.

De solidaritate. Regal l-a vândut la Rapid Bucureşti. Rapid a băgat acea societate în faliment, aşa că FRF va încasa nişte bani. 80.000 – 100.000, ceva de genul„, a declarat Florin Manea, pentru orangesport.ro.

Gică Hagi l-a sunat pe Florin Manea imediat după transferul lui Radu Drăgușin

Gică Hagi l-a sunat pe Florin Manea imediat după transferul lui Radu Drăgușin. Chiar impresarul fundașului de la echipa națională a dezvăluit ce a discutat cu „Regele”.

M-a sunat Gică Hagi să ne felicite pentru transfer și a zis să aibă curaj, pentru că e bun. Din acest motiv a ajuns acolo, nu întâmplător.

Reclamă

Să ne reprezinte cu mândrie. E ca băiatul meu, face parte din familia mea. Îți dai seama că și mie mi-au dat lacrimile”, a spus Florin Manea, potrivit sport.ro.

Nu doar Florin Manea a reușit să realizeze un transfer în Premier League. Gică Hagi l-a trimis în Anglia pe Adrian Mazilu. Tânărul atacant a semnat cu Brighton, dar, momentan nu se află în planurile echipei mari.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 22:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 0-1. Vinicius a deschis scorul după o pasă splendidă a lui Toni Kroos! 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! Vezi toate știrile
Citește și