Închide meniul

Rapid, la 100 de ani! Topul all-time al tricolorilor giuleşteni, la centenar. Rică Răducanu e vedeta

Dan Roșu Publicat: 25 iunie 2023, 12:33 / Actualizat: 4 iulie 2023, 20:36

Reclamă
Rapid, la 100 de ani! Topul all-time al tricolorilor giuleşteni, la centenar. Rică Răducanu e vedeta

Rapid, la 100 de ani! Topul all-time al tricolorilor giuleşteni, la centenar. Rică Răducanu e vedeta

Rică Răducanu, pe Giuleşti / Profimedia Images

Rapid, la 100 de ani! Topul all-time al tricolorilor giuleşteni a fost alcătuit de Federaţia Română de Fotbal. Giuleştenii au oferit 99 de internaţionali, care au adunat 546 de apariţii în tricoul naţionalei României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapid, la 100 de ani! Rică Răducanu, primul în topul selecțiilor

Primul în topul selecţiilor este Rică Răducanu, care a adunat 41 de selecţii, în perioada 1967-1975. „Pozițiile 2, 4 și 5 din acest vârf al ierarhiei sunt ocupate de foști mari jucători din aceeași perioadă, în vreme ce pe ultima treaptă a podiumului se află un tricolor din epoca interbelică: Vintilă Cossini, cu 25 de meciuri (1935-1941).

Ceilalți giuleșteni reprezentativi în raport cu istoria naționalei României sunt Dan Coe (29 meciuri), Niculae Lupescu (20 meciuri) și Ion ”Liță” Dumitru (18 meciuri), toate apariții doar în perioada când erau jucători ai Rapidului.

Dintre fotbaliștii aflați încă în activitate, fundașul Marius Constantin cu 3 meciuri pentru România (2007-2009) din tricoul Rapidului, astăzi legitimat la 38 de ani la FC Argeș, și Horațiu Moldovan, titular în 3 jocuri în poarta României, în ultimul an, sunt în frunte”, se arată pe frf.ro.

Topul marcatorilor Rapidului în tricoul României

Cei mai prolifici jucători la capitolul goluri marcate pentru echipa națională în perioada în care reprezentau ca fotbaliști și Rapidul compun iarăși un tablou cu mai multe perioade istorice.

Reclamă

Lider este Iuliu Baratky, cu 13 reușite, într-o perioadă interbelică în care și-a fixat performanța și Ionică Bogdan (3 goluri). Ulterior, îl avem pe Ion Lungu, tot 3 goluri, în 1949-1950.

Anii ’60 vin cu Ion Ionescu (4 goluri) și Emil Dumitriu (3 goluri), iar în anii ’70 îl regăsim pe Alexandru ”Sandu” Neagu (4 goluri). Tot atâtea reușite pentru România provenind din Giulești are și ultimul fotbalist, din punct de vedere cronologic, atacantul Ionel Ganea, toate cele 4 reușite venind din anul 1999, mai spune FRF.

Ultimii doi rapidişti la naţionala României sunt Horaţiu Moldovan şi Antonio Sefer, care au debutat în 2022.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și