Închide meniul

Rapid, mesaj încărcat de emoţie după ce Mitică Popescu a murit la 86 de ani: „Drum lin! S-a alăturat Galeriei din Ceruri”

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 ianuarie 2023, 22:35

Reclamă
Rapid, mesaj încărcat de emoţie după ce Mitică Popescu a murit la 86 de ani: „Drum lin! S-a alăturat Galeriei din Ceruri

Ce a postat Rapid după ce Mitică Popescu a murit la 86 de ani

Fostul mare actor, Mitică Popescu, a încetat din viaţă / Colaj Facebook

Rapid a avut un mesaj încărcat de emoţie după ce a primit vestea că Mitică Popescu a murit la 86 de ani. Regretatul actor, care era un mare fan al giuleştenilor, a încetat din viaţă la Spitalului Elias din Capitală după ce s-a confruntat cu ”probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mitică Popescu dezvăluise că e fan al Rapidului încă din şcoala primară. Tatăl său i-a insuflat pasiunea pentru echipa din Giuleşti. Chiar şi în acest sezon al Ligii 1 a fost prezent, în tribune, la mai multe meciuri ale alb-vişiniilor.

Ce a postat Rapid după ce Mitică Popescu a murit la 86 de ani

Cu mare durere vă anunțăm că Mitică Popescu s-a alăturat Galeriei din Ceruri. Fostul mare actor a fost îndragostit de Rapid, fiind mai mereu prezent în tribunele Giuleștiului.

Condoleanțe familiei și prietenilor! Drum lin!„, a transmis clubul din Grant pe contul de Facebook.

Rapidiştii au revenit apoi cu o altă postare prin care şi-au luat rămas bun de la fostul mare actor.

Reclamă

Vorbele lui Mitică Popescu vor rămâne scrise cu litere de aur în Cartea Rapidului: ‘Cel mai important e că Rapid există!’. (Ce înseamnă Rapidul?) ‘Iubire adevărată, galerie civilizată!’. (Cum este să iubeşti Rapidul). ‘Frumos, greu, chinuitor… dar frumos‘”, au transmis giuleştenii.

La jumătatea lunii decembrie, Mitică Popescu a fost internat la Spitalul Floreasca, la Secţia Cardiologie, la acel moment, reprezentanţii unităţii sanitare afirmând că este ”stabil, cooperant şi conştient”, ulterior, fiind externat.

Reclamă 4 / 0/3

El a fost apoi internat la Spitalul Elias, în 27 decembrie, anunţă news.ro. ”A fost internat în Spitalul Elias în data de 27 decembrie, iar situaţia medicală s-a agravat în data de 30 decembrie”, au precizat reprezentanţii spitalului.

Cine a fost Mitică Popescu

Născut în Bucureşti, la 2 decembrie 1936, Mitică Popescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti în anul 1967.

A realizat roluri de excepţie în spectacolele de teatru:”Cititorul de contor” de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), ”Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), ”Maestrul şi Margareta” de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), ”Nişte ţărani” de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), ”O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord” de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoş Galgoţiu), ”Pescăruşul” de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu), ”Cum vă place” de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ”Sonata fantomelor” de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), ”Şcoala femeilor” de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), ”Viitorul e maculatură” de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), ”Alex şi Morris” de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ştefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau ”Colonia îngerilor” de Ştefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu).

Mitică Popescu a jucat în zeci de filme: ”Stejar, extremă urgenţă” (regia Dinu Cocea, 1973), ”Mere roşii” (regia Alexandru Tatos, 1976), „Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980), ”De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981), ”Înghiţitorul de săbii” (regia Alexa Visarion, 1981), ”Glissando” (regia Mircea Daneliuc, 1985), ”Căsătorie cu repetiţie” (regia Virgil Calotescu, 1985), „Morometii” (regia Stere Gulea, 1987), ”Secretul armei…secrete” (regia Alexandru Tatos, 1988), ”Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu, 1993), ”Dulcea saună a morţii” (regia Andrei Blaier, 2003), ”Păcală se întoarce” (regia Geo Saizescu, 2006), ”Ticăloşii” (regia Şerban Marinescu, 2007) sau ”Umilinţă” (regia Cătălin Apostol, 2011).

A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, ”pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”.

Mitică Popescu a fost distins cu premiul UNITER pentru întreaga activitate pe 27 aprilie 2009, la cea de-a 17-a ediţie a galei Premiilor UNITER, iar in data de 14 decembrie 2009 a fost premiat la gala de decernare a premiilor Municipiului Bucureşti pentru artă şi cultură, secţiunea „Artele spectacolului”.

A fost omagiat în cadrul Galei Premiilor Gopo din 25 martie 2013 cu Premiul pentru Întreaga Carieră.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:43 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-3. Safranko a reușit hattrick-ul! Adrian Cojocaru a oprit meciul din cauza scandărilor rasiste 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Verstappen, primul în antrenamente. Calificările de la sprint, de la 23:15 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor Vezi toate știrile
Citește și