Închide meniul

Răzvan Burleanu, anunț devastator pentru Mihai Pintilii: „Toleranță zero! Dacă vrei să antrenezi, trebuie să ai licența PRO!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 27 ianuarie 2023, 17:59

Răzvan Burleanu, anunț devastator pentru Mihai Pintilii: „Toleranță zero! Dacă vrei să antrenezi, trebuie să ai licența PRO!

Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF / Antena Sport

Răzvan Burleanu a vorbit despre scandalul antrenorilor fără licențe din Liga 1. Președintele FRF a precizat că doar tehncienii care dețin licența PRO pot să profeseze în prima ligă din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În Liga 1 sunt mai mulți antrenori fără licențe PRO care sfidează regulamentul. Cel mai popular caz este cel al lui Mihai Pintilii la FCSB.

Răzvan Burleanu, despre scandalul antrenorilor fără licențe

„Licența obligatorie pentru antrenori este cea PRO. FRF își asumă această obligație și acest control pentru deținerea licenței PRO. Dacă vrei să antrenezi în Liga 1, trebuie să ai licența PRO. În ceea ce privește carnetul de antrenor, cunoaște o istorie zbuciumată, s-a eliberat după performanțe sportive, apoi nu s-a mai eliberat…

Menționez că această cerință aparține legislației din țara noastră, este valabilă pentru toate disciplinele din România. Noi suntem singura Federație din România care are propriul sistem de licențiere al antrenorilor. Pentru toate cursurile de licență FRF ai nevoie de carnet de antrenor. Dacă ai terminat școala în altă țară, ai o posibilitate de echivalare. Toate lucrurile acestea țin de legislația națională.

Același sistem se aplică tuturor care își finalizează studiile în alte domenii. Dorința pe care o avem este să avem antrenori bine educați și să continue la modul în care îi dezvoltăm pe jucătorii noștri.

Reclamă

Toleranța noastră este zero! Luăm în calcul sancționarea antrenorilor din umbră. Luăm din calcul să suspendăm pentru o perioadă de doi ani de zile licențele antrenorilor care își ‘închiriază’ licență. Ne dorim să reducem timpul de practică, de la cinci ani la trei ani de zile”, a spus Răzvan Burleanu, după ședința Comitetului Executiv de vineri.

Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1

Marius Şumudică susţine că Federaţia ar trebui să ia exemplul altor state din Europa de Vest, astfel încât ca antrenorii cu licențe oficiale să profeseze.

„Sunt antrenori cu Licenţă PRO care nu pot antrena, nu mi se pare normal ca pe banca unei echipe să iei unul fictiv şi, vezi Doamne, să stea cu o Licenţă PRO şi să conducă altcineva antrenamentele. Aşa ceva nu există. În lumea profesionistă, în lumea fotbalului, nu există aşa ceva.

Reclamă 4 / 0/3

Cum îţi aşterni, aşa dormi, există un for abilitat, mă refer aici la Şcoala de Antrenori condusă de Burchel, la Federaţie, care îşi pot spune cuvantul. Dar văd că se bat cap în cap. Burchel iese şi spune ceva, dl Stoichiţă iese şi spune altceva. Ceva de neînţeles. Îl înţeleg şi pe Gigi Becali care investeşte o gramadă de bani şi care în momentul de faţă are încredere în Pintilii, e adevarat şi că Pintilii a fost un jucător de echipă naţională.

Cred că aceşti jucători, pe vremuri, ştiu că aveau o anumită indulgenţă din partea Şcolii de Antrenori şi cred că puteau să facă mai repede aceste licenţe. Mi se pare corect să respecţi legea, regulamentul. Noi luăm exemplul numai ce se întamplă în Moldova. Una, doua luăm exemplul ce se intampla în Moldova sau abilităm anumite şcoli de pe aici să dea licenţe sau ceva de genul ăsta.

Eu cred că trebuie să luăm exemplul unor federaţii sau regulamente din vestul Europei, care fac paşii corecţi şi pe care ar trebui să îi facem şi noi”, a declarat Marius Şumudică.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și