Închide meniul

Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1: „Nu există aşa ceva!”

De Viviana Moraru
Publicat: 27 ianuarie 2023, 18:00

Marius Şumudică este revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1. Antrenorul de la Al-Raed susţine că tehnicienii nu ar trebui să aibă dreptul de a antrena nicio echipă, dacă nu îşi termină Şcoala de Antrenori.

Reclamă
Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1: „Nu există aşa ceva!

Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1

Marius Şumudică, în timpul unui meci / Hepta

Marius Şumudică a oferit declaraţii şi despre situaţia de la FCSB. „Şumi” susţine că înţelege de ce Gigi Becali are încredere în Mihai Pintilii, acesta având experienţă ca jucător.

Reclamă

Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1

FCSB a fost în centrul unui scandal în ultima perioadă, deoarece directorul Şcolii de Antrenori, Lucian Burchel, s-a sesizat cu privire la faptul că Mihai Pintilii pregăteşte echipa, deşi în acte Leo Strizu este antrenorul principal.

Reclamă

În acest context, Marius Şumudică susţine că Federaţia ar trebui să ia exemplul altor state din Europa de Vest, pentru a se evita astfel de situaţii. Mai mult decât atât, scandanul din Liga 1 îl nemulţumeşte pe „Şumi”, care susţine că i se pare normal ca legea să fie respectată.

„Sunt antrenori cu Licenţă PRO care nu pot antrena, nu mi se pare normal ca pe banca unei echipe să iei unul fictiv şi, vezi Doamne, să stea cu o Licenţă PRO şi să conducă altcineva antrenamentele. Aşa ceva nu există. În lumea profesionistă, în lumea fotbalului, nu există aşa ceva.

Marius Şumudică: „Îl înţeleg şi pe Gigi Becali!”

Cum îţi aşterni, aşa dormi, există un for abilitat, mă refer aici la Şcoala de Antrenori condusă de Burchel, la Federaţie, care îşi pot spune cuvantul. Dar văd că se bat cap în cap. Burchel iese şi spune ceva, dl Stoichiţă iese şi spune altceva. Ceva de neînţeles. Îl înţeleg şi pe Gigi Becali care investeşte o gramadă de bani şi care în momentul de faţă are încredere în Pintilii, e adevarat şi că Pintilii a fost un jucător de echipă naţională.

Cred că aceşti jucători, pe vremuri, ştiu că aveau o anumită indulgenţă din partea Şcolii de Antrenori şi cred că puteau să facă mai repede aceste licenţe. Mi se pare corect să respecţi legea, regulamentul. Noi luăm exemplul numai ce se întamplă în Moldova. Una, doua luăm exemplul ce se intampla în Moldova sau abilităm anumite şcoli de pe aici să dea licenţe sau ceva de genul ăsta.

Eu cred că trebuie să luăm exemplul unor federaţii sau regulamente din vestul Europei, care fac paşii corecţi şi pe care ar trebui să îi facem şi noi”, a declarat Marius Şumudică.

Dorinel Munteanu intervine în scandalul momentului din Liga 1

Dorinel Munteanu intervine în scandalul momentului din Liga 1. Fostul internațional român, în prezent antrenor la Oțelul Galați, nu este de acord ca jucătorii fără licență de antrenor să dea indicații de pe bancă.

Munteanu a făcut referire la situația inedită de la FCSB, unde delegatul Mihai Pintilii conduce antrenamentele și este implicat activ în pregătirea echipei, deși nu deține carnet de antrenor.

„Nu este o noutate pentru noi, se întâmplă de 3-4-5 ani. Nu este normal ca jucătorii care nu au licență de antrenor să stea pe bancă. Sau să fie antrenori cu licență care fac doar figurație pe bancă.

Acest compromis nu e benefic fotbalului și nici nu este corect. Nu e normal să antrenezi dacă nu ai calificare. Suntem departe de ce se întâmplă în Germania. Acolo nu s-ar putea întâmpla niciodată un asemenea lucru.

Și nu numai în Germania, în toate campionatele importante. În liga a doua și liga a treia din Germania, toți antrenorii au licență”, a declarat Dorinel Munteanu, potrivit sport.ro.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
8:55 Reacţia lui Sander Sagosen, după ce Dinamo a fost învinsă categoric de Kiel: „Nu le-am dat nicio şansă, deşi atmosfera a fost perfectă!” 8:45 Mihai Pintilii și-ar dori ca Gigi Becali să-l transfere definitiv pe Deian Sorescu la FCSB: „E un băiat senzațional!” 8:28 Ilie Dumitrescu, replică dură pentru Mihai Rotaru: „Nu mă bag în seamnă cu dumneavoastră!” Răspunsul dat de patronul Universităţii Craiova 8:22 LIVE VIDEOCampionatul Mondial de Patinaj Artistic este LIVE în AntenaPLAY! Spectacol pe gheață, în Japonia 22
mart.
23:45
Andorra – România LIVE VIDEO | Gică Hagi, revoltat după declarația lui Edi Iordănescu: “I-a dat mesaj lui Ianis după ce a anunțat lotul! E inadmisibil!”
22
mart.
23:30
Mihai Stoica a criticat dur naționala României U19: „O generație foarte slabă!”
22
mart.
23:20
Andorra – România LIVE VIDEO | Andrei Rațiu, categoric înainte de startul preliminariilor pentru EURO 2024: „Cum să-ți treacă prin cap că nu luăm 6 puncte cu Andorra și Belarus?”
22
mart.
23:16
EXCLUSIVAndorra – România LIVE VIDEO | Nicolae Stanciu și ceilalți „tricolori” au devenit imuni la critici: “Suntem suficient de maturi!”
22
mart.
22:36
Gică Hagi a răbufnit la adresa tinerilor jucători care au refuzat naționala României: “Nu pot să accept!”
22
mart.
22:30
Gică Hagi i-a dat replica lui Anghel Iordănescu: „Nea Puiu, nu mi-am luat nicio viteză!”
Pe același subiect
Mihai Pintilii Gigi Becali transfere definitiv Deian Sorescu
Liga 1 • 8:45
Mihai Pintilii și-ar dori ca Gigi Becali să-l transfere definitiv pe Deian Sorescu la FCSB: „E un băiat senzațional!”
Răspunsul lui Marius Şumudică după ce a fost întrebat dacă ar lucra cu Gigi Becali la FCSB
Liga 1 • 22 mart., 8:23
Răspunsul lui Marius Şumudică după ce a fost întrebat dacă ar lucra cu Gigi Becali la FCSB
Andorra - România LIVE VIDEO Marius Șumudică Dan Petrescu
Preliminarii EURO 2024 • 21 mart., 21:42
Andorra – România LIVE VIDEO | Marius Șumudică nu e de acord cu Dan Petrescu: „E o exagerare! Dacă juca CFR cu Andorra, înțelegeam”
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea