Închide meniul

Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1: „Nu există aşa ceva!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 27 ianuarie 2023, 18:00

Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1: „Nu există aşa ceva!

Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1

Marius Şumudică, în timpul unui meci / Hepta

Marius Şumudică este revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1. Antrenorul de la Al-Raed susţine că tehnicienii nu ar trebui să aibă dreptul de a antrena nicio echipă, dacă nu îşi termină Şcoala de Antrenori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marius Şumudică a oferit declaraţii şi despre situaţia de la FCSB. „Şumi” susţine că înţelege de ce Gigi Becali are încredere în Mihai Pintilii, acesta având experienţă ca jucător.

Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă din Liga 1

FCSB a fost în centrul unui scandal în ultima perioadă, deoarece directorul Şcolii de Antrenori, Lucian Burchel, s-a sesizat cu privire la faptul că Mihai Pintilii pregăteşte echipa, deşi în acte Leo Strizu este antrenorul principal.

În acest context, Marius Şumudică susţine că Federaţia ar trebui să ia exemplul altor state din Europa de Vest, pentru a se evita astfel de situaţii. Mai mult decât atât, scandanul din Liga 1 îl nemulţumeşte pe „Şumi”, care susţine că i se pare normal ca legea să fie respectată.

„Sunt antrenori cu Licenţă PRO care nu pot antrena, nu mi se pare normal ca pe banca unei echipe să iei unul fictiv şi, vezi Doamne, să stea cu o Licenţă PRO şi să conducă altcineva antrenamentele. Aşa ceva nu există. În lumea profesionistă, în lumea fotbalului, nu există aşa ceva.

Reclamă

Marius Şumudică: „Îl înţeleg şi pe Gigi Becali!”

Cum îţi aşterni, aşa dormi, există un for abilitat, mă refer aici la Şcoala de Antrenori condusă de Burchel, la Federaţie, care îşi pot spune cuvantul. Dar văd că se bat cap în cap. Burchel iese şi spune ceva, dl Stoichiţă iese şi spune altceva. Ceva de neînţeles. Îl înţeleg şi pe Gigi Becali care investeşte o gramadă de bani şi care în momentul de faţă are încredere în Pintilii, e adevarat şi că Pintilii a fost un jucător de echipă naţională.

Cred că aceşti jucători, pe vremuri, ştiu că aveau o anumită indulgenţă din partea Şcolii de Antrenori şi cred că puteau să facă mai repede aceste licenţe. Mi se pare corect să respecţi legea, regulamentul. Noi luăm exemplul numai ce se întamplă în Moldova. Una, doua luăm exemplul ce se intampla în Moldova sau abilităm anumite şcoli de pe aici să dea licenţe sau ceva de genul ăsta.

Eu cred că trebuie să luăm exemplul unor federaţii sau regulamente din vestul Europei, care fac paşii corecţi şi pe care ar trebui să îi facem şi noi”, a declarat Marius Şumudică.

Reclamă 4 / 0/3

Dorinel Munteanu intervine în scandalul momentului din Liga 1

Dorinel Munteanu intervine în scandalul momentului din Liga 1. Fostul internațional român, în prezent antrenor la Oțelul Galați, nu este de acord ca jucătorii fără licență de antrenor să dea indicații de pe bancă.

Munteanu a făcut referire la situația inedită de la FCSB, unde delegatul Mihai Pintilii conduce antrenamentele și este implicat activ în pregătirea echipei, deși nu deține carnet de antrenor.

„Nu este o noutate pentru noi, se întâmplă de 3-4-5 ani. Nu este normal ca jucătorii care nu au licență de antrenor să stea pe bancă. Sau să fie antrenori cu licență care fac doar figurație pe bancă.

Acest compromis nu e benefic fotbalului și nici nu este corect. Nu e normal să antrenezi dacă nu ai calificare. Suntem departe de ce se întâmplă în Germania. Acolo nu s-ar putea întâmpla niciodată un asemenea lucru.

Și nu numai în Germania, în toate campionatele importante. În liga a doua și liga a treia din Germania, toți antrenorii au licență”, a declarat Dorinel Munteanu, potrivit sport.ro.

Recomandări
  • Marius Şumudică, revoltat de situaţia antrenorilor fără licenţă
  • Ce a declarat antrenorul de la Al-Raed

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-0. Cisse, lovitură de cap perfectă! Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” Vezi toate știrile
Citește și