Închide meniul

Risc uriaş pentru Gigi Becali, după autodenunţul că a pariat pe FCSB. Ce scrie în regulamentul FRF

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 august 2023, 8:31

Risc uriaş pentru Gigi Becali, după autodenunţul că a pariat pe FCSB. Ce scrie în regulamentul FRF

Risc uriaş pentru Gigi Becali, după autodenunţul că a pariat pe FCSB

Gigi Becali, în timpul unei conferinţe / Profimediaimages

Este un risc uriaş pentru Gigi Becali, după autodenunţul că a pariat pe FCSB. Patronul roş-albaştrilor a recunoscut că în timpul meciului Norsjaelland – FCSB a mizat suma de 20.000 de euro pentru o calificare a echipei sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gigi Becali ar fi putut câştiga 140.000 de euro, dar vicecampioana României a pierdut şi e OUT din Conference League. Biletul pariat de omul de afaceri a fost necâştigător. Mai mult, Becali poate avea chiar şi mai mult de suferit.

Risc uriaş pentru Gigi Becali, după autodenunţul că a pariat pe FCSB

În Regulamentul Disciplinar al FRF este prevăzut un articol care face referire la pariurile sportive. Astfel, în cazul în care va fi găsit vinovat, Gigi Becali poate fi interzis 2 ani din fotbal sau riscă să primească o amendă de aproximativ 60.000 de euro.

Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a. interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;

Reclamă

b. penalitate sportivă de 300.000 de lei„, se arată în articolul 60 din Regulamentul Disciplinar.

Mihai Stoica a avut o reacţie imediat după ce declaraţiile oferite de Gigi Becali au făcut vâlvă. Oficialul FCSB-ului nu crede că latifundiarul din Pipera a pariat la meciul din Conference League.

Eu nu cred că a pariat. Cred că glumeşte.Este imoral să nu mă laşi pe mine să pariez. Joacă de exemplu Inter cu Monza. De ce n-aş putea să pariez dacă eu cred că se întâmplă ceva?Este normal să nu mă laşi să pariez contra echipei mele. Este o prostie. Sunt convins că n-a pariat„, a spus Mihai Stoica la orangesport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Gigi Becali a jucat la pariuri, înainte de Nordsjaelland – FCSB

FCSB a fost eliminată din preliminariile Conference League. În direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, Nordsjaelland s-a impus cu scorul de 2-0 pe teren propriu. În tur a fost 0-0.

Gigi Becali a oferit o declaraţie surprinzătoare, după ce FCSB a pierdut calificarea în play-off-ul Conference League. Patronul roş-albaştrilor a declarat că a mizat 20.000 de euro pe calificarea echipei sale, după ce iniţial a încercat să mizeze 50.000 de euro.

Am mai pierdut din 20.000, am pus și un pariu de 20.000. Eu am vorbit cu cineva și mi-a zis că e cotă 7, dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună și mie 50.000 de la el. A dat, cutare, nu pot să pun 50.000, că nu primesc, pot să pun maxim 20.000, bine că nu a primit. Și a pus 20.000 și i-am pierdut. Nu am pariat eu”, a declarat Gigi Becali, pentru prosport.ro.

De asemenea, Gigi Becali a mai declarat că nu a riscat nicio sancţiune prin faptul că a pariat pe un meci al echipei sale. Acesta susţine că ar fi fost amendat doar în cazul în care ar fi pariat pe o partidă a FCSB-ului din competiţiile interne.

Hai să îți spun când nu ai voie să pariezi, nu ai voie în România, că se consideră că faci aranjamente. Dar, dacă pariezi pe meciuri europene, nu e nicio problemă. Există un aranjament? Nu am voie să pariez? De ce nu e moral, să pariez pe echipa mea? Dacă pariez că pierd, atunci. Dar, dacă pariez că câștig, nu am nicio treabă. De ce nu am voie? Nu am voie să mă distrez? Cum are orice om voie. Trebuie să luăm lucrurile logice. Ăsta este un joc.

Nu e o chestiune de patimă. Toate au o logică, dacă fac după aia o obișnuință, da, dar dacă pun 20.000, e un fleac. A zis după aia că a scăzut cota, era 5. Am pus după primele două, când am avut noi ocaziile alea cu Coman. Nu era vorba aici, era o chestiune că pariez pe echipa mea”, a mai spus Gigi Becali, conform aceleiaşi surse citate mai sus.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano Vezi toate știrile
Citește și