Închide meniul

„Salvaţi-ne!”. Dezastru la Petrolul, care riscă să nu poată încheia sezonul. Jucătorii, scoşi la vânzare pentru a acoperi datoriile uriaşe

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 ianuarie 2023, 12:37

„Salvaţi-ne!. Dezastru la Petrolul, care riscă să nu poată încheia sezonul. Jucătorii, scoşi la vânzare pentru a acoperi datoriile uriaşe

"Salvaţi-ne!". Dezastru la Petrolul, care riscă să nu poată încheia sezonul

Petrolul are datorii uriaşe / SportPictures / Cristi Stavri/SPORT PICTURES via Hepta

Valeriu Răchită anunţă că este dezastru la Petrolul. Echipa a adunat datorii uriaşe, iar cei mai importanţi jucători al „lupilor” au fost scoşi la vânzare. Conducătorii clubului caută soluţii disperate pentru a ieşi din impas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul jucător şi antrenor al Petrolului a dezvăluit că Gicu Grozav, Valentin Ţicu, Jair şi Marian Huja pot pleca dacă vor primi o ofertă. Şefii galben-albaştrilor au cerut ajutor şi de la autorităţile locale.

Dezastru la Petrolul. Valeriu Răchită a făcut anunţul!

Pentru Petrolul, la ce se întâmplă acum – am văzut și ieșirea lui Grozav – orice ban este binevenit. Nu numai Țicu, am înțeles că și Jair, și Huja sunt scoși la vânzare. Situația economică a clubului este extrem de dificilă. Ei țin la bani, la preț.

Sponsori sunt, vreo 20, dar au dat banii. S-au terminat banii pentru că nu există în spate un finanțator. Sunt doar sponsori și bani din televiziune. Dar din drepturile TV din ianuarie se plătesc primele de promovare de acum un an.

Autoritățile locale nu pot să dea bani pentru că îi împiedică codul administrativ. La Voluntari este echipa unei societăți a Consiliului Local. Aici este o echipă privată, vorbesc de ACS Petrolul 52. Sunt 8 membri fondatori, foști jucători: Mircea Dridea, Octavian Grigore, Paul Gușă, Gheorghe Liliac, Ștefan, Cojocaru, Haralambie… da, ei sunt patronii, dar nu aduc niciun ban. Cei 8 n-au adus niciun ban la club„, a declarat Valeriu Răchită la Pro Arena.

Reclamă

Au apărut detalii şi despre datoriile uriaşe care s-au adunat la club. Petrolul nu se mai gândeşte la play-off şi speră doar să poată încheia campionatul.

Acum un an și jumătate i-am chemat noi la Primărie împreună cu primarul, cu Consiliul Local și au spus că nu vor ajutor, că se descurcă singuri. Le-am zis: ‘Băi, veți ajunge în situația în care nu puteți să plătiți nici omul de la teren!’. Au zis: ‘Nu, domnule, că ne descurcăm’.

Și au venit acum să-i salvăm. Tot pe noi pică, pe primar, pe președintele Consiliului Județean, pe mine. Stadionul este al Primăriei. Există un tarif: 2.500 de lei pe oră închiriată. Lor le închiriem 4 ore. La Chindia 8 ore, pentru că sunt din altă parte, până vin ei cu trenul de la Târgoviște…

Reclamă 4 / 0/3

Le-am spus să ne asociem cu o instituție publică, cu o societate comercială în subordinea Consiliului Local. Au zis că nu vor nimic de la noi. Acum au venit să-i salvăm. Nu putem, Codul Administrativ ne interzice nouă ca autoritate publică să ne asociem cu o entitate care are datorii. Datorii care se cifrează la două milioane de euro.

Fac public, haideți, să vină cineva să ia clubul. Membrii fondatori se dau la o parte acum. Până acum s-au ținut bătoși. Acum se dau la o parte toți. La două milioane datorii, mai trebuie două milioane ca să termine campionatul și nu au. Să vină cineva, să plătească datoriile, să vină cu certificat fiscal zero și eu îl iau de mânuță, îl duc la primar, în birou la prefect, la Consiliul Județean, dar până atunci nu putem face absolut nimic pentru că oamenii sunt patroni și n-au adus niciun ban„, a mai spus consilierul primarului din Ploieşti.

Petrolul este pe locul 7 în Liga 1, după 21 de etape. Are cu două puncte mai puţin decât Sepsi.

Gicu Grozav, dezvăluire care îl extaziază pe Adrian Mutu

Aflat pe lista Rapidului, Gicu Grozav a făcut o dezvăluire care îl încântă pe actualul antrenor al giuleştenilor. În 2012, după ce Gicu Grozav a marcat singurul gol în victoria uriaşă a naţionalei României cu Turcia, acesta s-a ales cu un cadou de la Mutu. „Briliantul” a acceptat cererea lui Grozav şi i-a oferit tricoul din acel meci.

Gicu Grozav a dezvăluit că păstrează la loc de cinste tricoul lui Mutu, despre care a spus că a fost un jucător imens. Cei doi se pot reîntâlni la Rapid, dacă giuleştenii vor rezilva transferul atacantului de la Petrolul.

Da, e un club mare, cu suporteri frumoşi, cu galerie mare în spate. Un proiect frumos, cu Mutu antrenor. Da, normal. Îl am, e o amintire plăcută pentru mine, a fost un jucător mare şi îl păstrez acolo acasă„, a spus Gicu Grozav în cantonamentul din Antalya.

Gicu Grozav nu exclude transferul la Rapid. Fotbalistul celor de la Petrolul e cu gândul la posibilitatea de a îmbrăca tricoul formației giuleștene.

Reclamă

N-am vorbit cu nimeni, nu încă, toată lumea e de vânzare la noi la club. Clubul e într-o situație mai nasoală, dar sperăm să o scoatem la capăt. N-aș vrea să discut de Rapid, e un club mare, cu suporteri frumoși, un proiect frumos, Mutu e antrenor. Mai am tricoul lui Mutu, e o amintire, plăcută, a fost un jucător mare, îl păstrez acasă”, a spus Gicu Grozav, în cantonamentul Petrolului din Antalya.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
Vezi toate știrile
Citește și