Închide meniul

„Se poate compara cu CM 94′?” Mircea Lucescu a oferit imediat răspunsul, după calificarea României în optimi la EURO 2024

Viviana Moraru Publicat: 27 iunie 2024, 12:20

Reclamă
„Se poate compara cu CM 94′? Mircea Lucescu a oferit imediat răspunsul, după calificarea României în optimi la EURO 2024

"Se poate compara cu CM 94'?" Mircea Lucescu a oferit imediat răspunsul, după calificarea României în optimi la EURO 2024

Mircea Lucescu, în timpul unui meci - Profimedia Images

Mircea Lucescu a fost întrebat dacă calificarea României în optimi la EURO 2024 se poate compara cu rezultatul înregistrat de naţională la CM 94′. „Il Luce” a declarat că actuala generaţia ar trebui lasată să-şi creeze propria poveste, fără a exista comparaţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a avut doar cuvinte de laudă la adresa naţionalei. Acesta a subliniat că elevii lui Edi Iordănescu pot produce surpriza şi pot învinge şi Olanda.

„Se poate compara cu CM 94′?” Mircea Lucescu a oferit imediat răspunsul, după calificarea României în optimi la EURO 2024

De asemenea, antrenorul român a mai lăudat faptul că jucătorii români au reuşit să-şi revină din punct de vedere moral, după ce au fost învinşi de Belgia. „Il Luce” a transmis că fanii români, prezenţi în Germania, au contribuit din plin la succesul naţionalei.

„Pot constuit un exemplu pentru toţi ceilalţi jucători, din campionatul României. Şi echipele de club vor profita de evoluţiile şi performanţa echipei naţionale. Au demonstrat că se poate, dincolo de tot pesimisul care i-a înconjurat în anii trecuţi.

E un echilibru incredibil. Ce s-a întâmplat acum cu grupa noastră, e istorie! Toate echipele cu acelaşi număr de puncte. (N.r. Poate fi eliminată Olanda) Da, de ce nu! Entuziasmul care este la echipa naţională, determinat de prezenţa suporterilor români, înseamnă mult. Nu cred că există vreo echipă naţională cu o astfel de susţinere în Germania. În finalul competiţiei vor conta mult jucătorii de rezervă, pot fi decisivi.

Reclamă
Reclamă 4

După meciul cu Ucraina, ne-am dus prea departe, a venit duşul rece cu Belgia. Ce au reuşit după, să refacă moralul echipei, e extraordinar.

(N.r. Se poate compara cu CM 1994) E dificil să spun, să lăsăm echipa să-şi creeze propria istoria. Echipa din 94 a întâlnit Argentina, Columbia. Am venit cu mare entuziasm, cu jucători împrăştiaţi în toate colţurile Europei, au jucat cu încredere deosebită. Două lucruri sunt foarte importante, starea lor de spirit, unde se poate ameliora totul. Capacitatea mentală, aici am crescut foarte tare. Te face să fii peste nivelul la care eşti considerat. Al doilea e orgaizarea de joc, toţi şi-au făcut datoria. În funcţie de astea, vor creşte şi celelalte”, a declarat Mircea Lucescu, conform fanatik.ro.

Coincidență incredibilă, după 30 de ani! Edi Iordănescu și Ianis Hagi pot scrie istorie, ca tații lor și Generația de Aur

A avut loc o coincidență incredibilă, după 30 de ani. Cu Edi Iordănescu pe bancă, naționala României s-a calificat în optimile de finală de la EURO 2024. Tricolorii sunt pe punctul de a scrie o nouă pagină de istorie.

Reclamă

De la EURO 2000 nu mai reuşise România să câştige un meci la un turneu final de Campionat European. Acum, tricolorii au obținut 4 puncte în Grupa E și s-au calificat în optimile de finală. Totuși, s-a înregistrat o coincidență uluitoare.

Chiar dacă au câștigat grupa, vor întâlni cel mai dificil adversar de pe locul 3. Nu au avut șansă și vor da peste reprezentativa Olandei. O situație similară s-a întâmplat în urmă cu trei decenii, la Campionatul Mondial din 1994. Cu Anghel Iordănescu pe bancă, naționala României câștiga Grupa A (n.r. din care au mai făcut parte Elveția, Statele Unite și Columbia) și dădea peste Argentina. Era cel mai greu adversar, clasat pe locul 3, pe care îl putea întâlni.

Generația de Aur obținea o victorie colosală, datorită „dublei” lui Ilie Dumitrescu și golului lui Gică Hagi. Câștiga cu 3-2 și reușea o calificare fabuloasă. Acum, tricolorii pot repeta performanța de atunci cu Ianis Hagi pe teren. Edi Iordănescu și Ianis Hagi pot duce România, din nou, în sferturile unui turneu final.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:59

Joachim Andersen, de la agonie la extaz în decurs de cinci minute. Gol anulat şi henţ în careu în Germania – Danemarca, la EURO!

23:59

FotoGermania – Danemarca 2-0. Havertz şi Musiala au marcat şi şi-au calificat naţionala în sferturi la EURO 2024

23:39

CFR Cluj, victorie în amicalul cu Slovan Bratislava! Adiţă Păun a revenit cu gol la echipa lui Dan Petrescu

23:15

VideoMax Verstappen a vorbit despre România – Olanda chiar înainte de MP al Austriei (15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY): „Luptă strânsă!”

22:49

FotoMotivul incredibil pentru care s-a oprit meciul dintre Germania şi Danemarca în minutul 35! Ce s-a întâmplat la Dortmund

22:24

„Arată foarte bine, se poate bate la Mister Olympia!” Mihai Stoica e uluit de Ianis Hagi şi îl cere titular în România – Olanda

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 4 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă
Citește și