Închide meniul

Secretarul general LPF intervine după ce meciul Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat: „Afectează imaginea fotbalului românesc”

Sebastian Cristian Publicat: 29 ianuarie 2023, 19:01

Secretarul general LPF intervine după ce meciul Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat: Afectează imaginea fotbalului românesc”

Secretarul general LPF intervine după ce meciul Sepsi - FC U Craiova 1948 a fost suspendat

Justin Ștefan / Hepta

  • Secretarul general LPF intervine după ce meciul Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat

Secretarul general LPF intervine după ce meciul Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oficialul de la Liga Profesionistă a condamnat scandările suporterilor olteni.

Secretarul general LPF intervine după ce meciul Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat: „Afectează imaginea fotbalului românesc”

În același timp, Justin Ștefan crede că e nevoie de o altă soluție decât oprirea definitivă a meciului, pentru că astfel va fi creat un precedent care nu va face bine fotbalului românesc.

Reclamă

„Cred că sunt mai multe planuri ale discuției în momentul de față. Comisia de Disciplină va deschide o procedură disciplinară. Cei din Comisie vor analiza și vor adopta o decizie. În ceea ce privește acest incident, cu siguranță acest demers nu va rezolva problemele legate de rasism, xenofobie, șonivism etc. Noi la LPF suntem interesați ca meciurile să se joace pe terenul de fotbal.

E nevoie de responsabilitate, de o analiză mai amplă a acestui context. Era posibil să se analizeze evacuarea acelor scandalagii. Obiectivul este disputarea meciului pe teren de joc. Dacă mâine 20 de scandalagii fac rău muncii unei echipe, atunci se va ajunge la aceeași consecință și este o consecință dezastruoasă din multe puncte de vedere.

Reclamă

Un meci întrerupt afectează imaginea competiției, imaginea echipelor, a fotbalului românesc în ansamblul său. Trebuie să vedem cum procedăm ami departe pentru ca jocurile să se dispute pe teren. În măsura în care se pot lua decizii să se salveze meciul și munca jucătorilor, atunci ar trebui evacuați suporterii scandalagii. În acele 10 minute oprite se putea realiza evacuarea și indepărtai astfel elementul care genera acele scandări. Trebuie luată o decizie pentru toate părțile implicate”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general LPF, la Digi Sport.

Marcel Pușcaș, reacție vehementă după ce Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat: „A fost un exces de zel, au fost injurii și la adresa noastră în limba maghiară”

Președintele oltenilor nu este de acord cu decizia pe care a luat-o „centralul” Andrei Chivulete.

Ba mai mult, oficialul Craiovei dă vină pe organizatori pentru aceste incidente și spune că au existat manifestări xenofobe și din partea suporterilor lui Sepsi.

Reclamă 4 / 0/3

„Ce am văzut a fost un exces de zel din partea brigăzii de arbitri, dar și a observatorului FRF. Atitudinea suporterilor de la echipele din Liga 1 este mereu aceeași față de Sepsi, fie că vorbim de Petrolul, de Rapid, de FCSB, de U Cluj, etc. Nu s-a mai întâmplat așa ceva însă, să fie oprit meciul. Sigur, directiva este să se dea un exemplu, dar ce facem cu soluția intermediară?

Puteau să fie evacuați suporterii, 100-150 de oameni au fost. Pe de altă parte, au fost scandări și din partea lor, tot rasiste. O să ducem înregistrările, au fost scandări și înainte de meci, dar și după meci. Noi nu agreăm astfel de manifestări, dar există soluții, astfel încât să nu se întrerupă jocul.

Nu a fost deloc mult mai mult decât în alte dăți. Când se spune `m` și `e` la adresa oltenilor, nu e rasism? De ce nu se înterup și atunci jocurile? Pe toate stadioanele din țară sunt asemenea manifestări, organizatorul trebuie să ia măsuri, dar nu noi am fost organizatori ai acestui meci. Nu puteam noi evacua suporterii, nu noi am dat biletele suporterilor.

Cine este de vină? Invitatul sau organizatorul? Ce vină au jucătorii noștri în această poveste a scandărilor suporterilor? Trebuie să răspundă organizatorii. Sepsi trebuia să ia măsuri. Nu am văzut un om de ordine. Sepsi e cel puțin la fel de vinovată ca noi. Trebuie penalizat și organizatorul. Altfel să le dăm Cupa și Campionatul celor de la Sepsi și gata.

Unii sunt prea sensibili. Nu spun că trebuie să existe înjurături, dar trebuie să se ia măsuri și împotriva celor de la Sepsi. Au fost injurii la adresa noastră în limba maghiară”, a declarat Marcel Pușcaș la Digi Sport.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:56 Mihai Rotaru, „bombă” pe piața transferurilor! A pus ochii pe un jucător de națională, plecat pe o sumă mare în străinătate 17:37 Dumitru Dragomir a auzit că Dan Șucu merge în galerie și a avut un mesaj dur: „Cea mai mare prostie! Ăștia care îl aplaudă..” 17:29 LIVE VIDEOBenfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Gil Vicente – Famalicao se joacă ACUM 17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv!
Liga 1 • 19 mart., 9:36
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv! Nimeni nu a cerut proba B! Ce riscă fotbalistul
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat
Liga 1 • 18 mart., 19:02
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: "Noi avem o regulă"
Liga 1 • 18 mart., 17:23
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă”
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping
Liga 1 • 18 mart., 16:34
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping: „Sunt uluit”. Explicaţia fotbalistului de la Sepsi
Laszlo Dioszegi s-a prăbuşit emoţional după FCSB - Sepsi 2-1
Liga 1 • 18 mart., 10:14
„Neputinţă totală!” Laszlo Dioszegi s-a prăbuşit emoţional după FCSB – Sepsi 2-1: „Nu sunt deloc mulţumit!”