Închide meniul

Simona Halep va primi un wild card la Iași Open! Anunțul organizatorilor: „Vom avea jucătoare importante”

Alex Ioniță Publicat: 30 mai 2024, 13:34

Reclamă
Simona Halep va primi un wild card la Iași Open! Anunțul organizatorilor: „Vom avea jucătoare importante

Simona Halep va primi un wild card la Iași Open!

Simona Halep, la Miami - Profimedia Images

Simona Halep va primi un wild card la Iași Open! Daniel Dobre, directorul turneului de tenis Iaşi Open, care va trece în acest an de la categoria WTA 125 la WTA 250, şi care va avea loc în perioada 21-26 iulie la baza Ciric, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că Simona Halep are o invitație pregătită, pentru a putea să participe la competiţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Această noutate a turneului am aflat-o şi eu destul de târziu şi un pic m-a surprins pentru că era în plan, dar pentru anii viitori. Din punctul meu de vedere a avea un astfel de turneu înainte de Olimpiadă, pe zgură, înseamnă că sigur vom avea jucătoare importante”, și-a început discursul Daniel Dobre.

Simona Halep va primi un wild card la Iași Open!

„În afară de jucătoarele noastre din România, care aproape în grup au confirmat prezenţa, Andrei Pavel vrea să îl aducă pe Nadal, eu vreau să o aduc pe Simona Halep şi are un wild card pregătit. Şi sperăm să fie acolo. Pe lângă jucătoarele consacrate, Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse, Monica Niculescu, care va veni la dublu, ca şi anul trecut, avem jucătoarele tinere care au început să confirme, Anca Todoni, Miriam Bulgaru.

Deci, la fete, clar vom avea cele mai bune jucătoare din România, plus jucătoare din, sper eu, primele 50, poate chiar mai sus, care vor dori să pregătească cât mai bine Olimpiada de la Paris, care va fi pe zgură. Acest turneu de (WTA) 250 înseamnă o vizibilitate mai mare, vine cu responsabilitate mai mare. Trebuie investit mai mult, pentru ca spectacolul să fie de o calitate mai mare, deci efortul va fi mai mare, dar şi rezultatele vor fi pe măsură. Mă bucur că am ajuns cu acest turneu la un grad atât de înalt”, a mai declarat Dobre, potrivit agerpres.ro.

El a precizat că două invitaţii dintre cele patru disponibile vor fi alocate câştigătoarelor de Grand Slam sau care au fost numărul 1 WTA: „Calificările vor fi de 24 de jucătoare şi 4 wild card-uri, vor fi pentru jucătoarele din România.

Reclamă
Reclamă 4

Pe tablou se schimbă un pic vor fi două wild card-uri, plus două locuri rezervate jucătoarelor foste câştigătoare de Grand Slam, foste număr 1, care oricând pot să aplice. Spre exemplu Simona Halep poate să o facă, poate să o facă Kerber sau Osaka, nu contează cine. Ele au acest drept rezervat de a juca aici”, a mai spus directorul.

Boris Becker, scos din sărite de situaţia în care se află Simona Halep: „Nu se poate să fie tratată aşa”

Cu şase turnee majore în palmares, Boris Becker este de părere că WTA trebuie să găsească soluţii pentru ca Simona Halep să participe la turnee. Acesta consideră că românca a fost penalizată de două ori şi susţine că aceasta trebuie să evolueze la Jocurile Olimpice de la Paris:

„A fost penalizată de două ori. A fost penalizată pentru că nu a putut juca și penalizată pentru că nu este absolvită de toate acuzațiile. Așa că este o dublă penalizare. WTA trebuie să găsească o cale prin care să o lase pe Halep să joace. Ea nu poate fi tratată așa. Ea nu mai are 21 de ani. Cu cât se așteaptă mai mult aceste decizii, marile oportunități pentru ea vor dispărea.

Reclamă

Dacă este în formă, zgura este cea mai bună suprafață a ei, iar acum ratează Roland Garros, este asta corect? La Roland Garros, ea are întotdeauna o șansă. Jocurile Olimpice sunt pe zgură în acest an și dacă îi iei aceste oportunități unei tinere, este nedrept. Așa că eu cred că autoritățile trebuie să realizeze acest lucru și să îi ofere o șansă corectă de a reveni”, a declarat Boris Becker, potrivit tennisuptodate.com.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
13:52

Româncele şi-au aflat adversarele de la Wimbledon 2024! Dueluri de foc în primul tur de la Londra

13:25

LIVE VIDEOSesiunea de antrenamente a Marelui Premiu al Austriei este ACUM în AntenaPLAY! Calificările pentru sprint sunt la ora 17:30

13:20

„Mi s-a făcut pielea de găină!” Bogdan Racoviţan, copleşit de emoţii la EURO 2024: „Vom da totul cu Olanda!”

12:56

EXCLUSIV„E de inimă, de suflet” Dorin Goian a dezvăluit ce tricou de la naţionala României a păstrat: „Singurul pe care îl mai am”

12:22

Raluca Olaru şi-a anunţat retragerea din tenis! Mesajul emoţionant postat: „Tot mi-e greu să rostesc asta cu voce tare”

11:50

VIDEOIsack Hadjar, cel mai rapid pilot în antrenametul din Formula 2 din Austria! Calificările sunt LIVE în AntenaPLAY (15:55)

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și