Închide meniul

Top 10 cei mai scumpi jucători cumpărați de Gigi Becali. Ce impact au avut în tricoul „roș-albastru”

Alex Ioniță Publicat: 20 octombrie 2023, 19:08

Reclamă
Top 10 cei mai scumpi jucători cumpărați de Gigi Becali. Ce impact au avut în tricoul roș-albastru”

Gigi Becali, reacţie surprinzătoare despre Florin Talpan

Gigi Becali, într-o conferinţă de presă / Profimedia Images

Top 10 cei mai scumpi jucători cumpărați de Gigi Becali. Iată lista fotbaliștilor care au venit în lotul actualei vicecampioanei în schimbul unor sume impresionante pentru fotbalul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De-a lungul timpului, Gigi Becali a adus la FCSB anumiți jucători în schimbul unor sume importante pentru cluburile de fotbal din România. Chiar dacă uneori transferurile latifundiarului nu au fost „reușite”, formația „roș-albastră” rămâne echipa care stă cel mai bine la capitolul vânzări din istoria recentă a fotbalului din România.

Top 10 cei mai scumpi jucători cumpărați de Gigi Becali. Cine a reușit să se impună la echipa latifundiarului

10. Elton

Brazlianul a ajuns în lotul formației „roș-albastre” în luna ianuarie a anului 2007, atunci când a fost cumpărat de la Corinthians în schimbul sumei de 1,65 milioane de euro. La vremea respectivă, jucătorul de doar 1,54m era văzut ca o viitoare speranță a echipei lui Gigi Becali.

Totuși, acesta nu a reușit să se impună la echipă și a fost ținta criticilor patronului, care menționa, la momentul respectiv, că înălțimea acestuia reprezintă o problemă foarte mare.

Reclamă
Reclamă 4

A jucat doar 9 partide pentru echipa „roș-albastră” în care a reușit să marcheze un singur gol. Din România a plecat în Arabia Saudită, la Al-Nassr, în schimbul sumei de 500,000 de euro, în vara aceluiași an. S-a retras din activitate în anul 2021.

9. David Miculescu

A ajuns la FCSB în vara anului trecut, în schimbul sumei de 1,7 milioane de euro, de la UTA Arad. Anunțat drept un mare transfer de către patron, atacantul nu a reușit să se impună momentan în lotul echipei lui Elias Charalambous.

De asemenea, Gigi Becali a declarat recent că jucătorul adus de la Arad mai are un an la dispoziție pentru a avea evoluții constante în lotul vicecampioanei.

Reclamă

Până în momentul de față a adunat 62 de partide pentru FCSB în care a marcat doar 5 goluri.

8. Dayro Moreno

A fost cumpărat de către actuala vicecampioană în anul 2008, de la Once Caldas, pentru suma de 1,75 milioane de euro. A adunat 55 de meciuri pentru FCSB, în care a marcat de 13 ori.

La 2 ani distanță, Gigi Becali îl vindea înapoi la Once Caldas, pentru suma de 600,000 de euro. Atacantul columbian a revenit în acest an la formația de la care a plecat în Europa. Experiența de la FCSB a fost singura de pe „Bătrânul Continent” a jucătorului care a ajuns acum la 38 de ani.

7. Cristi Tănase

Gigi Becali l-a adus la FCSB în anul 2009, de la FC Argeș, pentru suma de 1,8 milioane de euro. Până în anul 2015, atunci când a plecat în China, la TJ Teda, „Dodel” a fost unul dintre oamenii de bază ai actualei vicecampioane.

A adunat 230 de meciuri în tricoul „roș-albastru”, în care a marcat 30 de goluri și a oferit 48 de pase decisive. Tot în tricoul celor de la FCSB a cunoscut și cea mai bună perioadă a carierei, reușind să câștige 3 titluri, două Cupe, o Cupă a Ligii și o Supercupă alături de echipa lui Gigi Becali.

S-a retras din activitate în anul 2022, de la formația care l-a lansat în „fotbalul mare”, FC Argeș.

6. Dennis Man

Gigi Becali l-a cumpărat de la UTA în anul 2016, în schimbul sumei de 1,85 milioane de euro. S-a impus rapid în tricoul „roș-albaștrilor” și a adunat 146 de meciuri în care a marcat de 49 de ori și a oferit 29 de pase decisive.

A fost vândut în anul 2021 la Parma, în schimbul sumei de 13 milioane de euro. În momentul de față, este cel mai scump jucător vândut vreodată de echipa patronată de latifundiarul din Pipera.

5. Alex Chipciu

A ajuns la FCSB în anul 2012, de la FC Brașov, pentru suma de 1,95 milioane de euro. Până la plecarea de la echipa „roș-albastră”, din anul 2016, a fost un om de bază în echipa lui Gigi Becali. A adunat 169 de meciuri pentru FCSB, în care a marcat 34 de goluri și a oferit 38 de pase de gol.

A fost vândut la Anderlecht, pentru suma de 3 milioane de euro.

4. Bogdan Stancu

A ajuns la FCSB în anul 2008, de la Unirea Urziceni, pentru 2 milioane de euro. Este unul dintre cei mai buni atacanți care au trecut prin curtea actualei vicecampioane.

A adunat 95 de meciuri pentru echipa patronată de Gigi Becali, în care a marcat 41 de goluri și a oferit 12 pase decisive. A fost vândut la Galatasaray în anul 2011, pentru suma de 5 milioane de euro.

3. Denis Alibec

A ajuns la FCSB în 2017, de la Astra Giurgiu, în schimbul sumei de 2,04 milioane de euro. A adunat 42 de meciuri pentru echipa lui Gigi Becali, în care a marcat 12 goluri și a oferit 10 pase decisive.

Latifundiarul l-a vândut după doar 1 an înapoi la Astra, pentru suma de 1,4 milioane de euro. Astfel, patronul de la FCSB a ieșit pe „minus” cu 600.000 de euro.

2. Dragoș Nedelcu

A ajuns la FCSB în anul 2017, de la echipa lui Gică Hagi, pentru suma de 2,13 milioane de euro. Văzut la vremea respectivă ca o mare speranță a fotbalului românesc, fundașul nu a reușit să se impună în lotul vicecampioanei.

După un împrumut în Germania, la Fortuna Dusseldorf, jucătorul a revenit sub comanda „Regelui”, la Farul Constanța, inițial sub formă de împrumut, iar, din 2022, definitiv, din postura de jucător liber de contract.

A adunat 79 de meciuri pentru FCSB în care a marcat 2 goluri și a oferit 2 pase decisive.

1. Florinel Coman

Poate cel mai în formă jucător al vicecampioanei, Florinel Coman a fost transferat tot de la echipa lui Gică Hagi, în anul 2017, în schimbul sumei de 3 milioane de euro.

Chiar dacă inițial nu a avut evoluții constante în lotul „roș-albaștrilor”, atacantul a avut, în ultimele sezoane, prestații solide care au ajutat-o pe FCSB să câștige numeroase partide. Totuși, nu a reușit să câștige niciun titlu de campion în Liga 1 alături de echipa latifundiarului.

Până în momentul de față a adunat 210 meciuri pentru echipa lui Gigi Becali, în care a marcat 49 de goluri și a oferit 58 de pase decisive.

Recomandări

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
21:51

LIVE TEXTAnglia – Slovenia și Danemarca – Serbia se joacă ACUM! Luptă strânsă pentru calificarea în „optimile” EURO 2024

21:51

„Fără strălucire!” L’Equipe, reacţie tranşantă după ce Franţa a pierdut primul loc în grupa de la EURO 2024

21:46

Giovanni Becali, detalii despre viitorul lui Olimpiu Moruțan! Mijlocașul a atras interes chiar dacă este accidentat

21:26

Răzvan Patriche și-a prelungit contractul cu Dinamo! Oficialii „câinilor” au făcut anunțul

21:17

Scenariul prin care România ar urma să se dueleze cu Franţa, în „optimile” EURO 2024! Meci „de foc” pentru tricolori

20:55

Franţa – Polonia 1-1 şi Olanda – Austria 2-3! ȘOC în Grupa D! Austriecii, pe primul loc. Cum arată clasamentul final

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și