Închide meniul

„Totul a fost premeditat!”. Şeful galeriei Rapidului a răbufnit după scandalul de finalul meciului cu FC U Craiova 1948: „Stewarzii ne-au gazat. Aveau arme!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 11 septembrie 2022, 17:37

„Totul a fost premeditat!. Şeful galeriei Rapidului a răbufnit după scandalul de finalul meciului cu FC U Craiova 1948: „Stewarzii ne-au gazat. Aveau arme!

FC U Craiova 1948 şi Rapid, amendate

Scandalul de la meciul de la Târgu Jiu / as.ro

Şeful galeriei Rapidului a răbufnit după scandalul de finalul meciului cu FC U Craiova 1948, din etapa a 10-a a Ligii 1. Oltenii lui Adrian Mititelu au câştigat cu 1-0 şi a fost haos general. Stewarzii s-au „războit” cu fanii oaspeţilor, iar Cristi Săpunaru a sărit la bătaie în drumul spre vestiare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Liderul peluzei giuleştenilor a lansat acuzaţii grave la adresa stewarzilor. „Au fost pregătiți de război, cu căști, bastoane, spray-uri”, a precizat „Bocciu”, care anunţă că totul a fost premeditat.

Şeful galeriei Rapidului a răbufnit după scandalul de finalul meciului cu FC U Craiova 1948

„Vreau și eu să știu dacă există justiție în țara asta! Am fost provocați încă dinainte de a ajunge în Târgu Jiu. Autocarul echipei a fost vandalizat. Noi ne-am văzut de treabă, am cântat și ne-am susținut echipa, dar au încercat să ne fure steagurile de brigadă care pentru orice ultra este cel mai prețios lucru! Ne-au provocat foarte tare, dar cel mai grav este altceva!

Cel care a încercat să fure steagul era un angajat al firmei de pază și protecție. Noi când ne-am apărat steagurile, stewarzii ne-au gazat. De unde au ei astfel de arme? Eu patronez în viața de zi cu zi o firmă de pază și protecție. Avem și noi contracte la evenimente sportive, dar niciodată nu ne-a fost permis să avem vreo armă de vreun fel. Spray, bastoane sau alte lucruri. Cum este permis în cazul lor așa ceva? Stewarzii care au stat în fața galeriei Rapid au fost pregătiți de război, cu căști, bastoane, spray-uri. Deci a fost totul premeditat! Știau că trebuie să fie pregătiți pentru momentul în care maimuțoiul ăla va încerca să ne fure steagurile! Noi așa interpretăm. Pentru că, repet, nu este legal ca stewarzii să fie echipați în acest mod.

Jandarmeria Română împreună cu stewarzii care vin la stadion au rolul de a apărea integritatea noastră a oamenilor care merg la stadion. Nu ca să ne gazeze și să producă evenimente de așa fel. Pentru că toate lucrurile de aseară au plecat de la o firmă de pază! L-au susținut pe acel om al lor să facă acele rele!

Reclamă

Despre cazul Săpunaru mă limitez să spun că îl susținem total și vreau să transmit că pe stadionul Giulești nu ați văzut la vestiare așa ceva. Și nici suporteri agresivi amestecați printre staff-ul echipei gazdă”, a declarat Liviu Ungurean pentru prosport.ro.

Primele amenzi după scandalul de la FC U Craiova 1948 – Rapid

S-au împărțit primele amenzi după scandalul monstru de la meciul. FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0. Jandarmeria a anunțat că au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 4300 de lei. Șapte suporteri au primit interdicție timp de un an pe stadioane.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova și Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au asigurat măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, disputat sâmbăta, pe Stadionul Municipal Târgu-Jiu.

Reclamă 4 / 0/3

Forțele de ordine au acționat pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul municipiului Târgu-Jiu, dar și în stadion pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv.

Referitor la situația, din cea de-a doua repriză, când membrii galeriei oaspete au rupt mai multe scaune, le-au aruncat în teren și au încercat să pătrundă pe suprafața de joc, facem precizarea că reprezentanții firmei de pază au intervenit inițial, potrivit obligațiilor legale, folosind substanțe iritant lacrimogene.

Jandarmii au intervenit ulterior, pentru a detensiona situația și a împiedica escaladarea conflictului, fapt care s-a și întâmplat în momentul în care aceștia au ajuns în fața tribunei.

Întrucât s-a creat o confuzie, referitoare la folosirea substanțelor iritant lacrimogene, reiterăm ca acestea au fost folosite de către personalul firmei de pază, contractată de către organizator.

Subliniem faptul că forțele de ordine au avut o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică.

Verificările continuă după bătaia de la meci

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4300 lei. Șapte dintre suporteri primind și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 1 an.

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

Reclamă

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată în comunicatul emis de Jandarmerie.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu Vezi toate știrile
Citește și