Închide meniul
EXCLUSIV

Universitatea Craiova riscă să piardă la „masa verde” meciul cu Hermannstadt. Ce soluţii de urgenţă are Mihai Rotaru

Reclamă

Publicat: 22 ianuarie 2023, 16:30

Universitatea Craiova riscă să piardă la „masa verde meciul cu Hermannstadt. Ce soluţii de urgenţă are Mihai Rotaru

Mihai Rotaru este patronul Universităţii Craiova

Mihai Rotaru, pe stadion/hepta

Universitatea Craiova riscă să nu fie programată pentru partida cu Hermannstadt, din etapa a 23-a din Liga 1. Deşi l-au prezentat într-o conferinţă de presă pe Eugen Neagoe, contractul lui „Geană” nu a putut fi înregistrat. În acest moment, Universitatea Craiova nu are niciun antrenor cu licenţă PRO.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Universitatea Craiova riscă să nu fie programată în partida cu Hermanstadt pentru că nu are antrenor cu licenţă PRO. Conform articolului 20 din regulamentul pentru statutul antrenorului, un club are obligaţi ca în 30 de zile să angajeze un antrenor care îndeplineşte toate cerinţele pentru a antrena în Liga 1. Ori, în acest caz, termenul în cazul echipei lui Mihai Rotaru a expirat. Mirel Rădoi, ultimul antrenor cu licenţă PRO de la Craiova şi-a reziliat contractul cu Universitatea Craiova pe 8 decembrie. În ultimele două etape din 2022, pe bancă au stat Dragoş Bon şi Ionuţ Stancu. Niciunul dintre cei doi nu au licenţă PRO.

Universitatea Craiova riscă să nu fie programată pentru meciul cu Hermannstadt

Cum contractul lui Eugen Neagoe nu a fost înregistrat, Universitatea Craiova riscă piardă la „masa verde” meciul cu Hermannstadt.

„În situaţia în care antrenorul principal este demis sau demisionează în timpul sezonului competiţional, clubul are obligaţia ca în termen de 30 de zile să angajeze un nou antrenor care să îndeplinească condiţiile prevăzute la alin. 2. În situaţia în care, după demiterea antrenorului principal, antrenorul secund este numit antrenor interimar, acestuia nu i se vor aplica prevederile alineatului 2 pentru perioada de 30 de zile a interimatului„, se arată în regulamentul pentru statutul antrenorului.

O soluţie la îndemână, în cazul în care situaţia lui Eugen Neagoe nu se va clarifica în timp util, ar putea fi Corneliu Papură. De asemenea, o altă variantă ar fi şi preşedintele Sorin Cârţu să fie pe bancă. Acesta are licenţă PRO şi ar trebui să fie demis din funcţia de preşedinte şi să i se înregistreze un contract de antrenor.

Reclamă

Avertismentul lui Lucian Burchel pentru Universitatea Craiova

Lucian Burchel, directorul Şcolii de Antrenori de la FRF, a admis că Universitatea Craiova ar putea avea probleme dacă nu va putea înregistra contractul lui Eugent Neagoe.

Dacă nu cumva la Craiova s-a decis ceva, momentan nu pot să-mi dau seama, nu pot să vă dau un răspuns pentru ceva ce nu știu. Deci, ce am aflat din declarațiile celor de la CSU Craiova..pot spune că devine clar pentru toată lumea că Eugen Neagoe încă nu și-a reziliat contractul și cazul său este pe masa Comisiei de Disciplină. Trebuie să cercetăm articolele, regulamentele să vedem unde se încadrează și apoi trebuie sesizată Comisia de Disciplină.

Am nevoie de timp, să studiez, să mă uit în acte, să vorbesc cu specialiștii de la juridic. Trebuie să avem o bază reală și legală pentru a face sesizarea asta. Este clar ca Eugen Neagoe nu este antrenorul celor de la CSU Craiova pentru că încă nu există o decizie in acest sens de la Comisia Tehnică. Dacă lucrurile nu sunt în regulă, trebuie făcută o sesizare”, a declarat Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori de la FRF, pentru AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Universitatea Craiova, în război cu Emil Boc

Universitatea Craiova se află în război cu Emil Boc. Oltenii au oferit o reacție oficială după ce Eugen Neagoe a fost „interzis” pe bancă la meciul cu FC Botoșani, programat astăzi, de la ora 20:00, în etapa a 22-a din Liga 1. Eugen Neagoe s-a despărțit prematur de U Cluj, în această iarnă, și a semnat cu Universitatea Craiova.

Totuși, antrenorul de 55 de ani va trebui să mai aștepte până la debutul oficial la cârma oltenilor. „Geană” încă nu a reușit să rupă definitiv înțelegerea cu U Cluj, iar din acest motiv Universitatea Craiova nu poate să-i înregistreze contractul, potrivit fanatik.ro.

Eugen Neagoe nu va fi prezent pe bancă la meciul de la Botoșani, iar Universitatea Craiova a vrut să clarifice situația. Clubul din Bănie a emis un comunicat oficial astăzi, în care l-a acuzat pe Emil Boc, primar Clujului.

Oltenii acuză că edilul din Ardeal și-ar fi pus avocații să-i îngreuneze lui Eugen Neagoe despărțirea de U Cluj și, implicit, semnarea contractului cu noua sa echipă.

„Bună ziua, leilor! Nu vă îngrijorați de lipsa domnului Eugen Neagoe de pe banca echipei la meciul cu FC Botoșani pentru că știam acest lucru încă de acum câteva săptămâni, din momentul în care am aflat că domnul Boc și-a pus ambiția în „a-l pedepsi” pe actualul antrenor al Universității Craiova. Ca atare, ne-am luat toate măsurile de precauție astfel încât această lipsă să nu ne afecteze.

Nu avem nimic a reproșa Universității Cluj! Știm că aceasta a fost o decizie politică în care conducerea executivă a echipei fanion a Clujului nu a avut un cuvânt de spus. Sigur că nu suntem de acord și nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfășurarea activității echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanțează din banii contribuabililor.

Suntem convinși că oamenii mari de stat au cu totul și cu totul alte preocupări decât să-și conducă urbea într-un „război” cu antrenorul unei echipe adverse. Nu credem ca Brătienii sau Iuliu Maniu ar fi avut un astfel de comportament!
În ceea ce privește situația domnului Neagoe, dânsul este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc, dar suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu AFC Hermannstadt sau, cel mai târziu, la meciul cu Farul Constanța”, a anunțat Universitatea Craiova, pe contul oficial de Facebook.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 Vezi toate știrile
Citește și