Închide meniul

Valeriu Iftime, interzis 6 luni din fotbal! Decizie şocantă luată de FRF. Patronul de la Botoşani a primit şi o amendă uriaşă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 iulie 2022, 22:46

Reclamă
Valeriu Iftime, interzis 6 luni din fotbal! Decizie şocantă luată de FRF. Patronul de la Botoşani a primit şi o amendă uriaşă

Valeriu Iftime cere rejucarea derby-ului Rapid - FCSB 1-0

Valeriu Iftime, în timpul unei conferinţe de presă / Antena Sport

Valeriu Iftime, interzis 6 luni din fotbal! Decizia a fost luat de Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Reclamantul a fost Comisia Centrală a arbitrilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Valeriu Iftime a fost interzis pe o perioadă de 6 luni în fotbal. Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF.

Valeriu Iftime, interzis 6 luni din fotbal. Decizie şoc

Admite cererea În temeiul art. 52.2.b și 4 din RD al FRF, sancționarea pârâtului Valeriu Iftime cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru 6
(șae) luni și penalitate de 20.000 lei„, se arată în decizia Comisiei de Disciplină şi Etică din cadrul FRF.

Articolul menţionat prevede următoarele:

Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

Reclamă

2 Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:
b) dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este dela 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicată anterior”.

Valeriu Iftime
Valeriu Iftime, suspendare incredibilă

Valeriu Iftime, derapaje la adresa arbitrilor

La finalul barajului de accedere pentru Conference League, pierdut de FC Botoşani în faţa Universităţii Craiova, Valeriu Iftime l-a făcut praf pe arbitrul acelui meci, Horaţiu Feşnic. Patronul de la botoşani a folosit un limbaj licenţios la adresa arbitrului.

Reclamă 4 / 0/3

Pe joc nu sunt supărat, doar pe arbitraj. Ştiam că Feşnic o să greşească mult, parcă e făcut să fie slab. De ce i-a dat roşu lui Roman? Chiar nu înţeleg! Au mai fost cartonaşe galbene care ar fi trebuit date. Nu am fost cei mai buni, dar arbitrajul a influenţat foarte mult rezultatul, din păcate. Nu ştiu dacă Roman chiar îl loveşte pe Papp. Îl loveşte, înseamnă că şi Roman e cu mintea în patru colţuri. Nu am făcut cine ştie ce mare meci, dar sunt nişte greşeli de arbitraj care puteau să clarifice mult mai mult jocul. Am fost slabi în seara asta!

Eu cred că Feşnic e un arbitru foarte slab. Nu sunt primele greşeli pe care le face împotriva noastră. Chiar am avut meciuri cu el la centru când a greşit catastrofal în favoarea noastră. Când am văzut că ne arbitrează, am zis că ne execută. Nu ştiu dacă vrea sau nu vrea. Sau dacă atât poate. În orice caz, e un arbitraj care a viciat rezultatul, în opinia mea.

Pentru mine e o seară tristă, FC Botoşani se închide în zona asta de echipă mică şi provincială. Pe de altă parte, cu un arbitraj bun era altceva. Pentru mine era o finală, iar greşelile lui Feşnic sunt impardonabile. Am cuvinte mult mai grele pentru el! Putem scăpa parţial dacă avem VAR, dar trebuie să ai minte să arbitrezi un meci cu VAR. În orice caz, Feşnic nu are minte. E un arbitru ratat, văd că e împins în faţă de cineva care vrea să vadă cât poate greşi. Nu poate el greşi cât îl pot ei împinge să arbitreze. Feşnic e ratat pentru orice tip de fotbal, european sau naţional„, a spus Valeriu Iftime la Prima Sport., a tunat, la finalul lunii mai, Valeriu Iftime.

Horaţiu Feşnic a arbitrat echipa lui Valeriu Iftime şi acest sezon. Înaintea partidei dintre Botoşani şi Chindia, scor 3-2, din prima etapă a noului sezon, Valeriu Iftime a vrut să îşi ceară scuze. Patronul de Botoşani susţine, însă, că Horaţiu Feşnic nici nu l-a băgat în seamă.

Eu la un moment dat am făcut nişte declaraţii cumva de ocară la adresa arbitrului Feşnic. Şi acum (n.r. înaintea jocului Botoşani-Chindia) am fost la gard şi l-am strigat pe domnul arbitru pentru că am vrut să-mi cer scuze. Şi nici nu m-a băgat în seamă, nici nu s-a uitat la mine!

Domnule Vasaras, învăţati-vă oamenii să fie respectuoşi. Eu am vrut să-mi cer scuze, nu m-am dus să-i zic să mă ajute cu ceva sau mai ştiu eu ce„, a afirmat Iftime la Pro Arena.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
Vezi toate știrile
Citește și