Închide meniul

Verdictul specialistului după ce Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat din cauza scandărilor xenofobe

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 29 ianuarie 2023, 17:32

Verdictul specialistului după ce Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat din cauza scandărilor xenofobe

S-a aflat ce a scris arbitrul Andrei Chivulete în raport, după scandalul de xenofobie de la Sepsi - FC U Craiova

Andrei Chivulete / captură Digi Sport

Verdictul specialistului după ce Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat. Situația este una fără precedent în fotbalul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duelul dintre Sepsi și FC U Craiova 1948, din etapa a 23-a, a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe.

Verdictul specialistului după ce Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost suspendat pentru scandări xenofobe

În minutul 24, „centralul” Chivulete a făcut un apel pentru ca fanii olteni să oprească manifestările xenofobe, însă situția nu s-a îmbunătățit. Astfel, două minute mai târziu, meciul era oprit definitiv.

Marius Avram, fost arbitru important la nivelul Ligii 1, a dat verdictul în privința deciziei luate de Andrei Chivulete. Fostul arbitrul salută oprirea meciului și asigură că decizia este acoperită de regulament.

„În primul rând, trebuie spus că în regulament este foarte clar specificată situația. În momentul în care aude că au loc scandări xenofobe sau rasiste, arbitrul trebuie să urmeze procedura celor 3 pași. Din ce am văzut, a urmat această procedură. Pasul 1, adică întreruperea jocului și anunțarea la stația de amplificare care să-i avertizeze pe spectatori. Pasul 2, adică oprirea pentru 10 minute a jocului și intrarea echipelor la vestiar. Și pasul 3, adică oprirea definitivă a meciului dacă scandările se repetă după ce revin echipele de la vestiar.

Reclamă

Meciul nu ar fi fost oprit fără argumente solide. Presiunea este însă mare pe arbitri să închidă ochii. UEFA a făcut pași importanți și a recomandat sancționarea drastică a acestor manifestări xenofobe. Trebuie ca lumea să înțeleagă la un moment dat că astea sunt regulamentele și trebuie respectate. Trebuie spus stop.

Uefa a facut pasi importanti si a recomandat sanctionarea drastica a acestor manifestari xenofobe..trebuie ca lumea sa inteleaga la un moment dat ca astea sunt regulamntele si ele trebuie respectate. Trebuie SPUS STOP. Mă aștept să piardă FC U Craiova cu 0-3 și câteva meciuri să fie jucate fără spectatori. Asta depinde de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF”, a declarat Marius Avram la digisport.ro.

Scandări xenofobe şi sezonul trecut, la FC U Craiova 1948 – Sepsi

Au fost scandări xenofobe şi sezonul trecut, la FC U Craiova 1948 – Sepsi, meci din ultima etapă a play-out-ului Ligii 2021-2022. Arbitrul Adrian Cojocaru a oprit atunci meciul.

Reclamă 4 / 0/3

Ultrașii echipei lui Adrian Mititelu au avut mai multe scandări xenofobe la adresa celor de la Sepsi.

Ca să aplaneze situația, arbitrul Adrian Cojocaru a oprit jocul preț de câteva minute. Fanii lui FC U Craiova 1948 au afișat și bannere jignitoare pentru cei de la Sepsi.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
Vezi toate știrile
Citește și