Închide meniul

Verdictul specialistului în arbitraj după cea mai controversată fază din FCSB – Poli Iaşi 2-1. VAR-ul nu a intervenit!

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 august 2023, 0:20

Reclamă
Verdictul specialistului în arbitraj după cea mai controversată fază din FCSB – Poli Iaşi 2-1. VAR-ul nu a intervenit!

FCSB Florinel Coman of FCSB in action during the UEFA Europa Conference League Third Qualifying Round First Leg match between FCSB and FC Nordsjaelland at Ghencea Stadium, in Bucharest, Romania on August 10, 2023. FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023,Image: 797531867, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE, Model Release: no

Verdictul specialistului în arbitraj după cea mai controversată fază din FCSB – Poli Iaşi 2-1. Darius Olaru risca să fie eliminat pentru o intrare dură, dar Marian Barbu i-a acordat cartonaş galben. Ion Crăciunescu a răbufnit la adresa „centralului” partidei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În minutul 76, la scorul de 2-0 pentru FCSB, Darius Olaru a avut o intervenţie dură la mijlocul terenului asupra lui Mihai Bordeianu. Arbitrul a cerut intervenţia medicilor şi i-a arătat cartonaş galben căpitanului de la FCSB.

Verdictul specialistului în arbitraj după cea mai controversată fază din FCSB – Poli Iaşi 2-1

Pe reluări s-a văzut că atacul cu talpa al lui Olaru a fost direct pe glezna jucătorului de la Poli Iaşi. Arbitrii din cabina VAR nu au intervenit şi mijlocaşul roş-albaştrilor a rămas pe teren. Fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu, a ieşit la atac la adresa lui Marian Barbu.

Doamne, Doamne! Eu când am văzut faza asta mi-am pus mâna la ochi. Uitaţi cum îi pune piciorul deasupra gleznei. Eu nu ştiu cum a scăpat cu piciorul întreg. Când am văzut că e arbitru FIFA, nu mi-am imaginat că o asemenea persoană poate să treacă peste o asemenea fază.

El e plasat foarte bine. Durează contactul pe glezna adversarului, nu e un contact soft. Doamne, e de 1000 de roşii. Dacă ai 1000 de cartonaşe roşii le dai pa toate!„, a declarat Ion Crăciunescu la digisport.ro.

Reclamă

FCSB a fost salvată de VAR pe Arena Naţională în prelungirile primei reprize a meciului de pe Arena Naţională. Argentinianul Julian Marchioni a înscris un gol spectaculos pentru Poli Iaşi, dar reuşita nu a fost validată. Sud-americanul s-a bucurat degeaba.

În al 3-lea minut de prelungiri, Andrei Gheorghiţă a intrat în posesia mingii la mijlocul terenului. I-a „suflat” balonul lui Radunovic, după care l-a şi driblat pe fundaşul stânga al roş-albaştrilor.

Mijlocaşul de 21 de ani a centrat în careu, iar Vlad Chiricheş a respins cu călcâiul până la Marchioni. Argentinianul nu a stat pe gânduri şi a şutat în forţă, din afara careului. Târnovanu a fost „bătut”, iar jucătorii lui Leo Grozavu s-au bucurat la maximum.

Reclamă 4 / 0/3

Sărbătoarea lor a fost stricată de arbitrajul video. „Centralul” Marian Barbu a fost chemat la marginea terenului pentru a revedea faza. A putut observa cum, iniţial, Gheorghiţă se foloseşte de mână pentru a prelua mingea. Imediat a anulat golul şi a oferit mingea fotbaliştilor de la FCSB.

FCSB învinge pe Poli Iaşi cu 2-1, în etapa a şasea a Ligii 1

FCSB a revenit cu succes pe Arena Naţională. A câştigat meciul cu Poli Iaşi, din etapa a şasea Superligii. Este a cincea victorie consecutivă a bucureştenilor în campionat.

Bucureştenii au dominat prima repriză ratând mai multe ocazii. Florinel Coman a trimis în bară, din lovitură liberă, în minutul 39, iar în minutul 44 tot Coman i-a pasat lui Ovidiu Popescu şi acesta a şutat de la 20 de metri învingându-l pe Ailenei. Ieşenii au avut un gol anulat de VAR pentru un henţ al lui Gheorghiţă, în minutul 45+3, când Marchioni trimisese balonul în poartă. După pauză, Târnovanu a respins excelent şutul lui Bordeianu, în minutul 49, dar Olaru a înscris pentru 2-0 în minutul 68. Finalul de meci a fost pe contre după ce Vaşvari a redus din diferenţă în minutul 79, profitând de o pasă a lui Bordeianu.

Cu această victorie, FCSB a trecut pe primul loc al clasamentului, cu cinci victorii din cinci meciuri – 15 puncte. Poli Iaşi rămâne pe ultimul loc din Superligă, cu doar trei puncte.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Chiricheş, Radunovic – Ov. Popescu, Şut, Olaru (Haruţ 89) – Oct. Popescu (Miculescu 47), Compagno (Djokovic 74), Fl. Coman (Radaslavescu 90+5). ANTRENOR: Elias Charalambous

POLI IAŞI: Ailenei – Martac (Stefanovic 46), F. Ilie, Samayoa, R. Ispas (Belu Iordache 78) – Bordeianu, Marchioni, Jatoba (Vaşvari 46) – Luis Phelipe (S. Buş 67), Vojtus (R. Ion 62), A. Gheorghiţă. ANTRENOR: Leo Grozavu.

Cartonaşe galbene: Fl. Coman 40, Radunovic 48, Olaru 77 / Jatoba 33, Martac 37

Reclamă

Arbitri: Marian Barbu – Marius Badea, Stelian Slabu – Viorel Flueran

Arbitri VAR: Adrian Cojocaru – Alexandru Vodă

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară Vezi toate știrile
Citește și