Închide meniul

Vlad Iacob a fost înlocuit din funcţia de administrator special al lui Dinamo: „Îmi închei mandatul cu mândrie”

Bogdan Stănescu Publicat: 17 august 2023, 15:25

Reclamă
Vlad Iacob a fost înlocuit din funcţia de administrator special al lui Dinamo: „Îmi închei mandatul cu mândrie

Vlad Iacob a fost înlocuit din funcţia de administrator special al lui Dinamo

Vlad Iacob, într-o conferinţă de presă

Vlad Iacob a fost înlocuit din funcţia de administrator special al lui Dinamo! Funcţia va fi preluată de Andrei Nicolescu, preşedintele lui Dinamo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vlad Iacob a susţinut o conferinţă de presă după ce Adunarea Generală a Acţionarilor lui Dinamo a decis înlocuirea lui din funcţie. AGA a fost convocată pentru ora 14:00 astăzi.

Vlad Iacob a fost înlocuit din funcţia de administrator special al lui Dinamo

Timp de mai bine de un an, mi-am asumat un drum dificil. Pot spune că sunt pregătit să-mi închei mandatul cu mândrie, după performanța promovării, însă trebuie să rămân umil.

Consider că Dinamo merită mult mai mult decât o simplă promovare și sunt conștient că în contextul dat nu am putut să îi ofer mai mult de atât. Eu voi continua să studiez și să-mi perfecționez competențele și sper ca în viitor să mai am ocazia să mai fac parte din conducerea acestui club”, a declarat Vlad Iacob.

El a anunţat că nu va ataca în instanţă decizia luată astăzi de către acţionari.

Reclamă

Nu voi ataca această decizie, este opțiunea acționarilor să recurgă la orice mijloc legal pe care îl consideră benefic pentru ei și pentru club. Deci eu, personal, nu voi ataca această decizie”, a precizat Vlad Iacob.

Red & White a votat pentru, Cionca şi Dinamo Socios împotrivă. Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” nu a fost prezentă

Acţionarul majoritar al lui Dinamo, Red & White a votat revocarea lui Vlad Iacob şi înlocuirea cu Andrei Nicolescu.

Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”, care are 12,06% dintre acțiuni, nu a fost reprezentantă astăzi în AGA. Ceilalți acționari ai clubului, ASC FC Dinamo (clubul deţinut de Nicolae Badea) și asociația Dinamo Socios, laolaltă cu Sorin Preda și Andrei Cionca, au votat împotrivă, informează gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Andrei Cionca a încercat să preia pachetul majoritar de la Dinamo, dar a fost refuzat: „Discutam despre 10 milioane de euro”

Andrei Cionca a încercat, recent, să preia pachetul majoritar de la Dinamo, dar a fost refuzat. Omul de afaceri a devenit, recent, acţionar la Dinamo, dar deţine un pachet infim, de doar 28 de acțiuni, pe care le-a preluat de la gruparea Dinamo Socios.

Andrei Cionca a insistat că Dinamo are nevoie de o injecţie rapidă de capital, de circa 3-4 milioane de euro.

„Sunt extrem de transparent în ceea ce mă privește. Fiecare om își gestionează reputația cum crede de cuviință. Am făcut o ofertă de preluare integrală a clubului. Oferta era pentru preluarea majorității capitalului social și al controlului, respectând rolurile pe care noi le-am discutat la început, dar controlul se prelua, era foarte clar.

Voiam să injectăm bani direct, dar situația era neclară, erau multe necunoscute. Am fi preluat majoritatea. Am vorbit cu domnul Voicu, știam că voia să rămână minoritar, iar când clubul va fi sănătos, puternic el să aibă un „exit”.

Am zis să discutăm, dar această ofertă a fost refuzată pe un motiv pe care îl pot înțelege. Nu am primit o chestie fermă, nu am primit un răspuns ferm.

Oferta pe care am făcut-o în aprilie avea în calcul două majorări de capital. O primă majorare de capital care era în jur de 4 milioane de euro și urmărea scoaterea clubului din insolvență. Prin a doua majorare de capital se ajungea la 10 milioane de euro, era până la finalul anului viitor. Discutam de 10 milioane de euro și o poziție nediluabilă a domnului Voicu. Rămânea în poziție minoritară, dar nediluabilă.

Cred că trebuie o injecție rapidă de 3-4 milioane de euro care să rezolve problemele urgente. Un milion de euro pentru restanțe…  Aici mă refer și la problemele de structură a clubului, clubul trebuie să se alinieze la nivelul din Liga 1, mă refer la lot, la staff-ul administrativ”, a declarat Andrei Cionca pentru prosport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:45 Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid! Lovitură de proporţii pe care o dă Dan Şucu 16:40 LIVE VIDEOMarele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Verstappen a plecat din pole-position 16:27 Manchester City – West Ham şi Arsenal – Everton, 18:00, LIVE SCORE! Se decide campioana din Premier League. Klopp, ultimul meci 16:26 VideoSebastian Vettel, omagiu superb pentru Ayrton Senna, la Imola! A pilotat monopostul brazilianului, în uralele publicului 16:10 Oțelul – U Cluj 0-2. „Dubla” lui Anselmo i-a calificat pe ardeleni în finala barajul pentru cupele europene. Dorinel este OUT! 15:47 LIVE VIDEOCrawley – Crewe 1-0, în AntenaPLAY. Finala play-off-ului de promovare în League One 15:37 Jose Mourinho e aproape de Beșiktaș! Conducerea clubului din Istanbul vrea să îi aducă o super vedetă în lot 15:20 Jurgen Klopp se poate retrage definitiv! Anunț uluitor făcut înainte de ultimul meci pe banca lui Liverpool 14:45 Bocciu, în cantonamentul lui Rapid înainte de derby-ul cu FCSB! A discutat cu jucătorii după ce a ieșit din închisoare 14:15 Rapid – FCSB LIVE TEXT (21:00). Campioana aduce rezervele la derby. Giuleștenii, fără victorie în play-off. Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și