Închide meniul

„Vreau să mă retrag din fotbal!” Gigi Becali ameninţă că ia decizia radicală, după ce a primit o amendă uriaşă de la FRF

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 octombrie 2023, 17:24

„Vreau să mă retrag din fotbal! Gigi Becali ameninţă că ia decizia radicală, după ce a primit o amendă uriaşă de la FRF

Gigi Becali ameninţă că ia decizia radicală

Gigi Becali, în timpul unei conferinţe de presă/ Profimedia

Gigi Becali ameninţă că ia decizia radicală de a se retrage din fotbal, după ce a primit o nouă amendă uriaşă. Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a hotărât ca patronul FCSB-ului să fie penalizat cu 25.000 de lei, din cauza unor declaraţii calomnioase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Becali nici nu a vrut să audă care a fost hotărârea luată la comisii şi anunţă că îşi va căuta dreptatea la Tribunal. Mai mult, ia din nou în calcul să renunţe definitiv la fotbal şi să vândă echipa care este pe primul loc în Liga 1.

Gigi Becali ameninţă că ia decizia radicală

Latifundiarul din Pipera a cedat şi a dezvăluit că nu mai ia în calcul să ajungă, vreodată, pe stadion, la meciurile FCSB-ului.

„Bine mă, nu mă interesează. Ce comisie? Nici măcar nu o iau în seamă. Vom ataca în instanță. Cine sunt ei să dea amenzi? Sunt doar niște oameni care acționează la comandă și atât.

Ce, ei sunt judecători să aplice amenzi? Mai bine să îi lase în pace. Era treaba lor să găsească dovezi, ei sunt organul de anchetă. Eu am spus ceea ce am auzit. Am menționat că are două apartamente. Asta este o acuzație? Ei, care se pretind o comisie de integritate, au ajuns să acționeze la comandă.

Reclamă

Ce integritate? De fapt, asta mă face să vreau să mă retrag din fotbal. Sunt judecat de niște oameni care nu au nicio experiență și nu au realizat nimic în viața lor. Nu vezi? Dacă ești în fotbal, ești judecat de oameni care petrec de 30 de ani acolo și primesc bani fără să facă nimic.

Stau de 30 de ani și pretind a fi judecători, dar nu au nicio cunoaștere a legii. Totuși, ei judecă. Cum poți să judeci fără să fii judecător? Păi, asta mă dezgustă. Mă cheamă pe mine, un nimeni, la judecată. Cine sunt ei să-l cheme pe Becali? Nici măcar să nu-l pronunți, să nu-l menționezi.

Păi dar așa îmi vine să ies, să scap. Ies eu și cu asta basta. Și așa la fotbal nu mai merg, îmi văd de treabă și cu asta basta. Te scoate din minți, ei stau de 30 de ani p-acolo, nu au diplomă de judecător, dar ei judecă. Cum judeci dacă nici judecător nu ești?„, a declarat Gigi Becali la fanatik.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Gigi Becali, amendat cu 25.000 de lei de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, luni, ca Gigi Becali să fie penalizat cu 25.000 de lei în temeiul unui articol referitor la comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului. Reclamantul în cazul lui Becali a fost chiar FRF.

Admite cererea În temeiul art. 12, 14 Bis şi 15 raportat la art. 52.2.b.4 din RD al FRF, pârâtul Becali George se sancţionează cu Avertisment şi penalitate de 25.000 lei”, este decizia comisiei, potrivit news.ro.

Articolele menţionate prevăd următoarele:

Articolul 12 – Sancţiuni aplicabile deopotrivă persoanelor fizice şi juridice

Persoanelor fizice şi persoanelor juridice le sunt deopotrivă aplicabile următoarele sancţiuni: a) avertisment; b) mustrarea; c) penalitate sportivă; d) restituirea distincţiilor e) munca în folosul fotbalului.

Articolul 14 bis Sanctiunile corespunzatoare prevazute la art 12,13 si 14 se pot corobora si aplica si de sine statator in cazul in care fapta de natura disciplinara este lipsita de orice pericol sau pericolul este minim ori, dupa caz, persoana sanctionabila dovedeste lipsa culpei.

Articolul 15 – Avertismentul

Reclamă

Avertismentul constă în notificarea verbală sau scrisă prin care se atrage atenţia celui în cauză să ia măsurile necesare pentru a nu mai săvârşi încălcări ale reglementărilor din domeniul fotbalului, o dată cu menţionarea faptului că la o nouă abatere se va aplica o sancţiune mai gravă.

Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

2 Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:

b) dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este dela 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicată anterior.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsa de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
Vezi toate știrile
Citește și