FCU Craiova a pierdut meciul de ep teren propriu cu FC Argeş, scor 0-1, în etapa cu numărul 18 din Liga 2. Pe finalul meciului, alb-violeţii au făcut însă o gafă uriaşă.
În minutul 83, FC Argeş a efectuat două schimbări, numai că unul dintre jucătorii schimbaţi nu a părăsit terenul. Mensah trebuia să iasă şi să îi lase locul în teren lui Ghiocel, dar acesta a rămas pe teren mai bine de un minut, astfel încât argeşenii au evoluat în 12 oameni.
FCU Craiova a depus contestaţie! Oltenii sunt siguri că vor câştiga „la masa verde” meciul cu FC Argeş: „Am vorbit cu avocatul, lucrurile sunt clare”
Arbitrul George Roman nu a observat acest lucru şi a lăsat jocul să continue. Mai mult, FC Argeş a avut şansa de a face 2-0 în tot acest timp în care avea 12 jucători pe teren. Mensah a văzut în cele din urmă cartonaşul galbem, după ce arbitrul a observat că o echipă evolua cu 12 jucători, nu înainte ca oficialul oltenilor, Florin Costea, să primească roşu pentru că a intrat în teren, semnalând gafa argeşenilor.
Potrivit gsp.ro, FCU Craiova a depus contestaţie, iar clubul patronat de Adrian Mititelu este 100% sigur că va câştiga la „masa verde” meciul cu FC Argeş. Aceştia au invocat Articolul 10.1 din Legile Jocului, care spune că „folosirea într-un joc oficial a unui jucător aflat în stare de suspendare sau dără drept de oc se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait”.
„Am vorbit cu avocatul, lucrurile sunt clare! Au încălcat regulamentul grav! Au folosit un jucător fără drept de joc, fiindcă cel schimbat și-a pierdut dreptul de a mai juca! Se încadrează pe Articolul 10.1, am făcut contestație! Avocatul ne-a spus că 100% vom câștiga, s-a uitat și a văzut că ne încadrăm pe două articole.
La una dintre fazele noastre periculoase, ei s-au apărat în 12! Gândiți-vă că se pierd jocuri pentru mai puțin de atât, dacă n-ai un junior pe teren, dacă ai un străin în plus pe teren, darămite să ai un jucător în plus! Contestația e ca și admisă, în articol e clar chestia aceasta.
Arbitrul a operat schimbarea, iar jucătorul și-a pierdut dreptul de joc! Inițial, nici nu voiam să facem contestație, dar ne-a spus avocatul că este ca noi și am schimbat imediat macazul. Și Piteștiul, dacă ne prindea pe noi așa, nu ne ierta cu chestia asta”, au declarat surse din conducerea oltenilor, pentru gsp.ro.
Gafă halucinantă în FC U Craiova – FC Argeş 0-1
În acel moment, staff-ul celor de FC U Craiova, în frunte cu Florin Costea, a intrat pe teren să îi spună arbitrului Cătălin Roman că Mensah se află pe teren. Arbitrul i-a arătat şi cartonaşul galben în momentul în care şi-a dat seama că Mensah se afla pe teren. În prelungirile partidei, acelaşi Mensah a văzut al doilea cartonaş galben pe bancă şi a fost eliminat.
Unicul gol al meciului a fost marcat de Roman, în minutul 45+3, din penalty. În clasament, FC Argeş este pe locul 4, cu 29 de puncte, iar U Craiova 1948 este pe 10, cu 23 de puncte.
Într-un alt meci, FK Csikszereda a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa CSC Şelimbăr, în etapa a 18-a a Ligii a II-a, prima din 2025. Unicul gol a fost marcat de Vereş, în minutul 12, scrie news.ro.