Închide meniul

Aviz negativ pentru noua Lege a Sportului! CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 din sezonul viitor!

Bogdan Stănescu Publicat: 9 mai 2023, 18:01

Reclamă
Aviz negativ pentru noua Lege a Sportului! CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 din sezonul viitor!

Aviz negativ pentru noua Lege a Sportului!

Daniel Opriţa, antrenorul CSA Steaua, la un meci al roş-albaştrilor din Liga a 2-a / Profimedia Images

Noua Lege a Sportului a primit aviz negativ. CSA Steaua nu va putea, astfel, să promoveze în Liga 1 din sezonul viitor, indiferent de poziţia pe care o va ocupa în clasament în acest sezon de Liga a 2-a.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit digisport.ro, comisia parlamentară a decis să avizeze negativ acest proiect legislativ de modificare a Legii Sportului. Avizul negativ înseamnă că proiectul legislativ nu va ajunge, momentan, în plenul Parlamentului.

Aviz negativ pentru noua Lege a Sportului!

Şansele ca CSA Steaua să primească drept de promovare în Liga 1 din acest sezon erau deja foarte mici.

Chiar şi Vasile Dîncu, unul dintre iniţiatorii proiectului de modificare a Legii Sportului, spunea că nu va fi posibilă promovarea CSA Steaua din sezonul viitor.

Vasile Dîncu susţinea că modificarea Legii Sportului ar putea să aibă loc cel mai devreme în toamna acestui an.

Reclamă

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 în acest sezon!

Dacă acest proiect va fi aprobat, chiar dacă scrie procedură de urgență, durează câteva luni parcursul parlamentar și nu s-ar putea face oricum de anul acesta. Maxim în toamnă ar putea să fie aprobată o asemenea lege.

Dar asta nu vizează doar fotbalul, permite dezvoltarea profesionismului și în alte sporturi de la Steaua sau de la Dinamo. Eu cred că acestea sunt foarte necesare. David Popovici, tânărul frumos cu care ne mândrim și devine un fel de simbol pentru noi precum Nadia sau Hagi. Băiatul acesta este la Dinamo, a fost la Steaua. Este plătit din fonduri publice și este normal să fie așa!

Chiar dacă unii au mers în altă direcție, dezbaterea nu ar trebui să fie să scoatem statul din afacerile publice. Putem să discutăm despre asta, dar este una dintre iluziile capitalismului. Mecenatul se naște în câteva generații.

Reclamă 4 / 0/3

La noi, cei 4-5 investitori care aduc bani în fotbal nu au câștigat niciodată. L-am auzit pe domnul Șucu vorbind cu sinceritate: Anul trecut am rămas cu trei milioane pagubă. Anul acesta vom avea iar trei milioane și așa mai departe.

Ce spunea Vasile Dîncu

Va trebui să regândim modul în care statul face un parteneriat cu cei care investesc în fotbal. Hai să zicem că scoatem toți banii publici de la primării, consilii, dar atunci cu cine mai joacă cele 4-5 echipe? Se desființează campionatul nostru. Nu avem o economie de piață puternică și am zis că acest proiect îi sprijină și pe ceilalți, Dinamo, Steaua, Rapid, care nu trebuie să mai facă diverse jonglerii cum se întâmplă acum. Adică un consiliu local dă bani la firme care apoi să dea bani la fotbal. Ar trebui să facem totul transparent.

Nu să facem un referendum, cum l-am auzit pe Gigi Becali. Este o idee proastă asta. Putem să facem, dacă e cazul să facem o strategie, dar fotbalul este foarte important pentru oameni și pentru sufletul românilor. Este pentru cei mulți, care se bucură de puține lucruri și atunci noi cred că ar trebui să ne gândim la asta.

Politicul trebuie să se gândească la acest lucru! Deci n-am avut niciun interes direct acuma. S-a nimerit că m-am întors la Parlament și am început să îmi fac proiectele mele legislative. Nu aveam timp când eram ministru, vă dați seama. Am fost ocupat cu foarte multe alte lucruri, decât să îmi promovez proiectele mele”, declara Vasile Dîncu, citat de fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV 19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” Vezi toate știrile
Citește și