Închide meniul

Dinamo a anunțat oficial vânzarea clubului: „Schimbare fundamentală!” Cine sunt și ce au declarat noii șefi

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 24 februarie 2023, 20:27

Dinamo a anunțat oficial vânzarea clubului: „Schimbare fundamentală! Cine sunt și ce au declarat noii șefi

Ce calcule își face Dinamo pentru play-off

Jucătorii lui Dinamo, în timpul unui meci / Hepta

  • Dinamo a anunțat oficial vânzarea clubului
  • Cine sunt și ce au declarat noii șefi

Dinamo a anunțat printr-un comunicat oficial vânzarea clubului către firma Red&White, care a preluat acțiunile deținute de Dorin Șerdean, dar și cele deținute de Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”. Noii șefi din Ștefan cel Mare sunt Eugen Voicu și Andrei Nicolescu. Aceștia au anunțat că pregătesc un plan de reorganizare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dorin Șerdean a vândut pachetul de 72,27% din acțiunile lui Dinamo, pe care îl deținea prin intermediul firmei Lotus. A bătut palma cu Red&White, care va plăti la schimb 500.000 de euro.

Dinamo a anunțat oficial vânzarea clubului

„Schimbare fundamentală la Dinamo! Dinamo 1948 S.A., prin Administratorul Special Vlad Iacob informează:

Red&White 2022 Management a devenit acționarul majoritar al Societății, deținând 80,7758% din actiuni începând de astăzi, 24 februarie 2023. Acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și de la Asociația “Peluza Catalin Hildan” (8%).

În urma acestor acorduri, încheiate astăzi, 24 februarie 2023, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare, care va fi orientat, în prima etapă, către trei obiective fundamentale:
• elaborarea si aprobarea unui nou plan de reorganizare;
• asigurarea condițiilor materiale și financiare necesare susținerii performantei sportive în vederea calificării în play-off;
• îndeplinirea procedurilor și condițiilor necesare obținerii licenței pentru sezonul următor.

Reclamă

În perioada imediat următoare se va stabili noua structură de management, iar până în data de 3 martie 2023 va fi organizată o conferință de presă pentru a prezenta viziunea și prioritățile noului acționariat”, se arată în comunicatul emis de Dinamo.

Ce au declarat noii șefi de la Dinamo

Eugen Voicu, președinte al Consiliul de Administrație al Red&White a declarat:

Reclamă 4 / 0/3

“Începem astăzi un proiect care își propune, să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alți antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă și eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competență, responsabilități și obiective concrete.

Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucția acestui club. Implicarea mea în acest proiect reprezintă o inițiativă personală, care nu implica nicio companie în care sunt acționar. Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporționale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate. Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Așadar, dincolo de speculațiile și zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate.”

La rândul său, Andrei Nicolescu, care își va asuma responsabilitatea de Președinte – Director General al clubului, a afirmat:

Pregătim acest pas de mai multă vreme si salut decizia DDB și a domnului Serdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră. Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. Pentru îndeplinirea obiectivelor, dincolo de prezența determinantă a suporterilor alături de club, ne bazăm pe echilibrul, rigoarea și știința de a genera valoare pe care le asigură Eugen Voicu si contam pe pasiunea, expertiza și motivația lui Vlad Iacob – in calitate de administrator special, cat si pe implicarea si know-how-ul administratorului judiciar Razvan Zavaleanu – piloni de baza in proiect, și esential, pe unitatea intregii echipe. De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități”.

Dinamo s-a vândut

Conform fanatik.ro, Red&White va fi sprijinită de alte două socitetăți puternice din punct de vedere financiar, fondul de investiții Certinvest și grupul imobiliar The One. În total, noii investitori ai echipei antrenate de Ovidiu Burcă vor aduce un aport de capital în valoare de șapte milioane de euro, în primă fază.

Dorin Șerdean nu a oferit detalii despre tranzacția crucială pentru viitorul lui Dinamo, dar a anunțat că urmează vremuri mărețe la formația din Ștefan cel Mare.

„Sunt supus unui acord de confidențialitate, nu pot să spun decât că Dinamo va avea un mare viitor. Eu, ca dinamovist, sunt cel mai fericit pentru tot ce se întâmplă”, a spus Dorin Șerdean, conform fanatik.ro.

Reclamă

În urma tranacției, Dorin Șerdean nu va mai ocupa nicio funcție la Dinamo. Vlad Iacob va rămâne în postura de administrator special.

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:54 Tabloul semifinalelor din UEFA Champions League! Dueluri stelare pentru finala de pe Wembley 0:49 Manchester City – Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d) și Bayern – Arsenal 1-0! Dramatism în sferturile Ligii! Se știu semifinalistele 17
apr.
23:57
Câţi bani a câştigat Corvinul Hunedoara, după calificarea istorică în finala Cupei României
17
apr.
23:25
„S-ar potrivi!” Mesaj clar despre posibilul transfer de vis al lui Dennis Man la Borussia Dortmund
17
apr.
23:20
Corona Brașov este campioana României la hochei! Echipa de sub Tâmpa a reușit o „triplă” istorică
17
apr.
22:55
Anunţ teribil pentru Simona Halep! Motivul pentru care ar putea să nu primească wild card la Roland Garros
17
apr.
22:41
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Avertisment pentru patronul roș-albaștrilor
17
apr.
22:12
Bernadette Szocs – Manyu Wang, LIVE VIDEO (13:00, AntenaPLAY), în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024
17
apr.
22:07
„Finalele se câștigă!” Florin Maxim a uimit pe toată lumea după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României!
17
apr.
21:37
Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff! Ce înseamnă calificarea echipei din Liga a 2-a în finala Cupei
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Andrei Nicolescu a reacţionat după decizia uriaşă a Comisiei de Disciplină
Liga 1 • 17 apr., 15:32
Andrei Nicolescu a reacţionat după decizia uriaşă a Comisiei de Disciplină, ce le permite fanilor „câinilor” să revină în tribune
Veste uriașă pentru dinamoviști
Liga 1 • 17 apr., 14:43
Veste uriaşă pentru Dinamo şi UTA! Fanii revin pe stadion la ultimele două etape din play-out
Verdictul specialistului, după eroarea uriaşă a lui Ovidiu Haţegan
Liga 1 • 16 apr., 18:55
„Nu a fost o declaraţie sinceră” Verdictul specialistului, după eroarea uriaşă a lui Ovidiu Haţegan: „S-a lăsat influenţat”
Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo - Poli Iaşi
Liga 1 • 15 apr., 20:50
Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo – Poli Iaşi: „Am greşit, îmi pare rău!”
Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor
Liga 1 • 15 apr., 17:30
Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor! Cu cine s-au înţeles „câinii”