Închide meniul

Dinamo – Poli Iași 1-3. „Câinii” lui Ovidiu Burcă, răpuşi pe Arcul de Triumf. Şanse infime la promovarea directă! Moldovenii au urcat pe primul loc în Liga 2

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 25 aprilie 2023, 21:50

Dinamo – Poli Iași 1-3. „Câinii lui Ovidiu Burcă, răpuşi pe Arcul de Triumf. Şanse infime la promovarea directă! Moldovenii au urcat pe primul loc în Liga 2

Avertisment pentru Ovidiu Burcă, înainte ca Dinamo să debuteze în noul sezon de Liga 1

Ovidiu Burcă, înaintea unui meci / Hepta

Meciul Dinamo – Poli Iași, scor 1-3, din etapa a 5-a din play-off-ul Ligii 2, a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro. Jucătorii lui Ovidiu Burcă au cedat pe Stadionul Arcul de Triumf şi le-au permis oaspeţilor să o depăşească pe CSA Steaua şi să fie noul lider.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo a deschis scorul la jumătatea primei reprize. Ghezali a marcat un nou gol pentru trupa din Ştefan cel Mare. „Câinii” nu au reuşit să între în avataj la vestiare. Cu trei minute înainte de pauză, Shayon Harrison a fost scăpat din marcaj şi a înscris cu o lovitură de cap. După pauză, problemele lui Dinamo au căpătat proporţii.

În minutul 58, Alin Roman a executat o lovitură liberă care a traversat careul, l-a surprins pe Oncescu şi a intrat în poartă. Jucătorul lui Poli Iaşi chiar a reuşit „dubla”, cu un şut din afara careului la care portarul lui Dinamo a avut din nou probleme. Moldovenii s-au impus cu 3-1, iar Dinamo mai are nevoie doar de o minune pentru a putea promova direct în Liga 1. Are emoţii şi în lupta pentru baraj!

În urma acestui rezultat, Poli Iaşi a depăşit-o în clasament pe CSA Steaua şi a urcat pe primul loc în Liga 2. RRămâne fără înfrângere în play-off şi este tot mai aproape de a obţine promovarea directă. Dinamo îşi poate lua gândul la clasarea pe una dintre primele două poziţii.

Cum arată clasamentul actualizat din Liga 2:

Reclamă

1. Poli Iaşi – 49 de puncte
2. CSA Steaua – 47 de puncte
3. Oţelul Galaţi – 45 de puncte
4. Dinamo – 38 de puncte
5. Gloria Buzău – 37 de puncte
6. Unirea Dej – 34 de puncte

Dinamo a suferit a doua înfrângere la rând în liga secundă, după eşecul cu 2-0 în deplasarea cu CSA Steaua. Etapa viitoare, „câinii” lui Ovidiu Burcă joacă pe terenul Gloriei Buzău. Poli Iaşi va primi vizita Oţelului.

Dinamo – Poli Iași 1-3

Min. 90: Final de meci! Dinamo, învinsă de Poli Iaşi.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 68: Dinamo – Poli Iaşi 1-3! Gol de senzaţie marcat de Alin Roman. Şut de la aproximativ 25 de metri, la care goalkeeperul lui Dinamo a plonjat la alibi. Roman a reuşit „dubla”!

Min. 58: Dinamo – Poli Iaşi 1-2! Alin Roman a executat o lovitură liberă, niciun coechipier nu a atins mingea, dar portarul lui Dinamo a fost surprins. Oncescu a fost învins şi alb-roşiii sunt conduşi pe tabelă.

Min. 42: Dinamo – Poli Iaşi 1-1! Moldovenii au restabilit egalitatea chiar înainte de pauză. Shayon Harrison a primit o centrare perfectă şi a reuşit o lovitură de cap impresionantă.

Min. 22: Dinamo – Poli Iaşi 1-0! Ghezali a scăpat în extrema stângă, a intrat în careu şi a trimis imparabil, la colţul lung, sub transversală. Golgheterul „câinilor” a ajuns la 6 reuşite stagionale!

Min. 19: Ocazie rarisimă pentru Dinamo! Cătălin Ţîră a ratat incredibil, din centrul careului, fără a fi încurcat de vreun jucător advers. Nu a reuşit să-l învingă pe portarul advers din poziţie ideală.

Min. 1: A început meciul!

Echipele de start de la Dinamo – Poli Iași:

Reclamă

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Bena, Amzăr – Larrucea, N. Roșu – A. Bani, V. Borcea, Ghezali – Țîră
Antrenor: Ovidiu Burcă

Poli Iași: Brînză – Martac, Plămădă, Katenic, Ștefanovici – Marchioni, Itu, A. Roman – A. Dumitru, Harrison, Ristei
Antrenor: Leo Grozavu

Dinamo vine după o înfrângere, în campionat, contra celor de la CSA Steaua, 0-2. În acest moment, formația lui Ovidiu Burcă se află pe locul 4 din play-off, cu 38 de puncte obținute.

De cealaltă parte, Poli Iași a remizat, în ultima etapă de campionat, cu Unirea Dej, 0-0. Cu o victorie în această seară, echipa moldavă ar reveni pe primul loc din Liga 2, devansând-o pe CSA Steaua, care a fost învinsă de Gloria Buzău, 0-1.

Ovidiu Burcă: „Ne așteaptă un meci greu!”

„Ne așteaptă un meci greu, împotriva unei echipe care și-a asigurat practic promovarea. Vreau să-l felicit pe domnul Șfaițer, pentru că dumnealui a început acel proiect la Iași, apoi pe Leo Grozavu, pentru că a schimbat fața echipei și a avut o serie foarte bună de meciuri.

Poli Iași este o echipă care din punct de vedere tactic ne-a pus probleme în tur, când am pierdut după golul lui Hlistei. O să încercăm să facem jocul pe care îl facem de obicei, să avem mai multă claritate, mai multă fluiditate, împotriva unei echipe care face un pressing bun. Sper să fiu inspirat din punct de vedere tactic. Nu m-am hotărât încă asupra primului 11.

Cu moralul stăm bine, deși venim după un meci pierdut pe greșelile noastre. Deși am pierdut, a doua repriză a fost la discreția noastră. Chiar și în 10 oameni am controlat jocul așa cum am vrut noi.

Nu știu dacă e un meci decisiv cel de mâine (n.r. – marți). Mai sunt multe partide, multe puncte puse în joc. Pentru noi important e să revenim la forma arătată în meciul cu Oțelul, când am arătat foarte bine”, a declarat Ovidiu Burcă, în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu Poli Iași.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și