Închide meniul

Florin Talpan i-a răspuns chiar de ziua lui de naştere lui Vasile Dîncu! Ce spune juristul CSA Steaua despre o asociere cu un privat

Bogdan Stănescu Publicat: 22 aprilie 2023, 14:03

Reclamă
Florin Talpan i-a răspuns chiar de ziua lui de naştere lui Vasile Dîncu! Ce spune juristul CSA Steaua despre o asociere cu un privat

Florin Talpan continuă războiul cu FCSB

Florin Talpan dă un interviu / As.ro

Florin Talpan i-a răspuns chiar de ziua lui de naştere lui Vasile Dîncu. Juristul clubului CSA Steaua a exclus total varianta asocierii cu un privat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vasile Dîncu preciza anterior că singura variantă prin care CSA Steaua ar putea promova în Liga 1 din sezonul viitor ar fi asocierea cu un privat.

Florin Talpan i-a răspuns chiar de ziua lui de naştere lui Vasile Dîncu!

Am văzut ce a spus domnul Dîncu. Nu aş vrea să comentez foarte mult azi, pentru că e o zi specială pentru mine, e ziua mea de naştere. Ce pot să vă spun e că exclud total varianta în care CSA Steaua să se asocieze cu un privat.

Nu luăm în calcul aşa ceva! I-am zis şi domnului Dîncu! Suma pe care ar trebui să o plătească un privat e foarte mare, nu se pune problema”, a declarat Florin Talpan pentru prosport.ro.

Vasile Dîncu a subliniat anterior că proiectul de modificare a Legii Sportului nu poate sub nicio formă să fie adoptat atât de repede pentru ca CSA Steaua să evolueze în Liga 1 din sezonul următor.

Reclamă

Este imposibil (n.r. să se modifice Legea Sportului și să se aplice încă din acest sezon), pentru că o lege are un parcurs legislativ în Camera Deputaților, apoi în Senat, pe urmă ajunge la președinte. Este complicat, până se promulgă o lege trece mult timp. În niciun caz nu vream să deformăm competiția în acest an în care să se facă o intruziune în mersul lucrurilor, să se schimbe regulile pe parcurs. Nu este cazul.

Eu am realizat în timpul cât eram ministru posibilitatea ca CSA Steaua, asociindu-se ministerul cu o entitate privată – cu 1%, 5% – își schimbă caracterul și poate să intre în Liga 1 chiar și acum, de anul acesta. Dacă vor să facă această modificare”, a declarat Vasile Dîncu pentru Euronews.

Ce spune Răzvan Burleanu despre proiectul de modificare a Legii Sportului

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus că Federaţia nu este nici pro, nici împotriva modificării Legii Sportului. Burleanu a precizat că CSA Steaua nu poate evolua în prezent în Liga 1. Motivul: Legea Sportului stipulează că un club de drept public nu poate face parte din Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să clarificăm aspectul acesta al promovării cluburilor de drept public. Lucrurile nu sunt atât de clare. CSA Steaua este un club de drept public, iar conform Legii Sportului nu poate intra în Liga Profesionistă. În momentul de față ai două posibilități de a ajunge în Liga 1: ori se modifică legea, ori se modifică forma de organizare.

Federația era arătată cu degetul că de ce nu lăsăm un club în Liga 1. Ceea ce contează este să putem avea o dezbatere reală la ceea ce înseamnă rolul fotbalului în stat. În opinia mea, consider că statul trebuie să fie un partener puternic în dezvoltarea fotbalului. Economia de piață nu permite cluburilor noastre să ne luptăm cu echipele mari în acest moment.

Personal, ca președinte de Federație, nu ne poziționăm nici împotrivă, dar nici în favoarea (n.r. modificării Legii Sportului).

Ai nevoie pe termen scurt de intervenția statului, dar în cele patru direcții pe care le-am mai zis: infrastructură, academii, fotbal în școli și educație”, a declarat Răzvan Burleanu, pentru digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:25 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-2. Safranko a reușit „dubla”! Gafă în apărarea lui Gică Hagi 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY. Probleme pentru Leclerc 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor Vezi toate știrile
Citește și