Închide meniul

Florin Talpan îi dă o nouă lovitură lui Gigi Becali în războiul dintre CSA Steaua şi FCSB! Ce a reuşit juristul clubului Armatei

Reclamă

Publicat: 3 martie 2024, 12:23

Florin Talpan îi dă o nouă lovitură lui Gigi Becali în războiul dintre CSA Steaua şi FCSB! Ce a reuşit juristul clubului Armatei

Florin Talpan îi dă o nouă lovitură lui Gigi Becali în războiul dintre CSA Steaua şi FCSB!

Florin Talpan şi Gigi Becali / Colaj AntenaSport / Profimedia Images

Florin Talpan îi dă o nouă lovitură lui Gigi Becali în războiul dintre CSA Steaua şi FCSB! Juristul clubului Armatei a obţinut marca Steaua până în 2033.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul CSA Steaua deţinea marca „Steaua”, aşa că avea dreptul de a o reînnoi la OSIM, lucru pe care l-a şi făcut.

Florin Talpan îi dă o nouă lovitură lui Gigi Becali în războiul dintre CSA Steaua şi FCSB! Ce a reuşit juristul clubului Armatei

Marca Steaua București a fost reînnoită la OSIM până în anul 2033 Colonelul Florin Talpan a umilit din nou clona din satul Mogoșoaia, județul Ilfov. În timp ce societatea FC FCSB SA se luptă în Justiție pentru a anula toate mărcile din istoria CSA Steaua, colonelul Talpan a apărat încă o dată numele și emblema clubului militar.

Florin Talpan a depus la OSIM o cerere de reînnoire a mărcii Steaua București – stema purtată în prezent de Secția de Fotbal din cadrul CSA Steaua. Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) a analizat actele depuse la dosar de juristul Armatei si a admis cererea de reînnoire a mărcii Steaua. Titularul și proprietarul mărcii? Clubul Sportiv al Armatei Steaua București – instituție de drept public aflată în subordinea Armatei Române (MApN).

Stema Secției de Fotbal se va bucura de protecția oferită de lege încă 10 ani de acum înainte, până în anul 2033, atunci când CSA Steaua va depune o nouă cerere de reînnoire. Legea nr. 84 / 1998 prevede că «înregistrarea unei mărci poate fi reînnoită la împlinirea fiecărui termen de 10 ani». Potrivit legii, OSIM a acordat clubului Steaua – titularul mărcii – un certificat de reînnoire a mărcii înregistrate. Atenție! Fiind o marcă notorie, marca Steaua se bucură de protecția oferită de lege chiar și în cazul în care nu ar fi înregistrată la OSIM.

Reclamă

Potrivit deciziilor definitive ale Justiției, marca Steaua nu poate fi înregistrată sau folosită de nicio altă entitate în afară de Clubul Sportiv al Armatei Steaua”, se arată într-un comunicat postat de Glasul Armatei pe Facebook.

Cei de la Glasul Armatei au prezentat şi mai multe documente care atestă că CSA Steaua va continua să deţină marca „Steaua” până în 2033.

„Tot ce a câștigat Talpan poate fi contestat” Un preşedinte din România „detonează bomba” în procesul FCSB-ului cu CSA Steaua!

Un preşedinte din România „detonează bomba” în procesul FCSB-ului cu CSA Steaua.  Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv, e de părere că Gigi Becali poate să câştige procesele din instanţă cu CSA Steaua.

Reclamă 4 / 0/3

Ştefan Popescu susţine că FCSB este continuatoarea Stelei Bucureşti, în ciuda deciziilor de până acum ale instanţelor. Gigi Becali a pierdut în instanţă definitiv marca Steaua.

„Din punctul meu de vedere, succesorul CSA Steaua e clubul FC Steaua București înființat de domnul Gigi Becali. Acest club s-a înființat ca Club Sportiv de drept privat, atunci, prin anul 2000, ca Asociație Sportivă. Asta era prevederea. Să se reorganizeze ca un club de drept privat să poată fi afiliat la Federație.

Clubul Sportiv cu care se tot bate cu pumnii în piept domnul Talpan e înființat printr-un ordin al ministrului Dușa în 2013 sau 2014. El apare înscris în evidențele Ministerului Apărării ca Unitate Militară cu indicativ militar. Stadionul Steaua pe care toată lumea vrea să joace fotbal e înscris ca o cazarmă militară cu indicativ militar.

„Nu am găsit nicăieri în lege că o Unitate Militară poate să înființeze un Club Sportiv”

Dar eu nu am găsit nicăieri în lege că o Unitate Militară poate să înființeze un Club Sportiv. Singurele referiri în Legea Sportului privind sportul militar e la art. 7 care spune despre pregătirea în Unitatea Militară, să facă sport pe acolo, să-i mențină în formă, ș.a.m.d. Și mai era o referire la art. 12 al. 3 din Legea 69/2000 care prevedea că, pe durata stagiului militar, unitățile militare sunt obligate să asigure condițiile de pregătire pentru sportivii de performanță care satisfac stagiul militar. Acest articol a devenit nul pentru că s-a desființat stagiul militar obligatoriu.

Deci CSA Steaua nu are ce căuta în fotbal, rețineți! Nu la FRF sau mai știu eu ce. Eu nu știu ce avocați a avut domnul Becali, că dacă avea niște avocați deștepți putea să invoce reorganizarea art. 24 și îl trimitea pe Talpan să facă poze pe stadion. Continuatoarea echipei Steaua e FCSB pentru că s-a reorganizat drept club privat la începutul anilor 2000”, a declarat Ștefan Popescu pentru fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și