Închide meniul

Ionuț Chirilă, discurs manifest după ce a fost ignorat de Dinamo: „Am construit Barcelona României! Ce trebuie să mai fac?”

Alexandru Ivan Publicat: 2 iulie 2022, 21:05

Ionuț Chirilă, discurs manifest după ce a fost ignorat de Dinamo: „Am construit Barcelona României! Ce trebuie să mai fac?

Verdictul lui Ionuţ Chirilă, după transferul stelar al lui Radu Drăguşin la Tottenham

Ionuț Chirilă, la baza de pregătire a Academicii Clinceni / captură AS.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fără antrenor, Dinamo a pierdut primul amical al verii, 0-1 cu Concordia Chiajna.

Ionuț Chirilă, discurs manifest după ce a fost ignorat de Dinamo

„Ei nu au numit nici la nivel administrativ, nici la nivel tehnic, oameni care să se priceapă la lucrurile pe care le are de făcut acest club ca să subziste. Bineînțeles că există astfel de oameni.

Reclamă

Eu am și demonstrat lucrurile astea, ce mai trebuia eu să fac ca să mi se dea Dinamo? După ce am făcut o generație despre care toată lumea spunea că era Barcelona României, o generație care a câștigat timp de 4 ani la rând, fapt unic în România, și după ce am calificat o echipă națională la un campionat european, după 10 ani de necalificări, având 7 titulari produși de mine în echipa de seniori a lui Dinamo, de ce nu mi s-a dat Dinamo? Nu știu. Cum nu mi s-a dat nici Rapidul”, a spus Ionunț Chirilă, conform digisport.ro.

Ionuț Chirilă a antrenat-o ultima dată pe Academica Clinceni, de care s-a despărțit cu scandal, în toamna trecută. De-a lungul carierei, Chirilă le-a mai antrenat pe Jiul Petroșani, UTA, Concordia, CSMS Iași și ASA Târgu Mureș.

Reclamă

Ionuț Chirilă, nervos că Dinamo nu l-a ofertat mai devreme

Chirilă e sigur că formația din Ștefan cel Mare n-ar fi ajuns în eșalonul secund cu el pe bancă.

”Le mulțumesc oamenilor care s-au gândit la mine, dar Dinamo trebuia să se gândească mai repede la mine, ca să nu ajungă în situația asta. Dinamo are nevoie de un antrenor care să-l aducă pe un jucător de 18 ani, plătit cu 1.500 de euro, la complexitatea tehnico-tactică a lui Ciprian Deac, plătit de Neluțu Varga cu 20.000 de euro.

Ceea ce s-a făcut la Dinamo este o crimă pe care nu o pot explica. Lipsă de cultură fotbalistică, lipsă de tot. La Dinamo trebuie să se construiască și pentru asta ai nevoie de un om care știe să facă asta, care știe să construiască, nu să cheltuie bani. S-au adus zeci de jucători și uite unde s-a ajuns.

Reclamă 4 / 0/3

Trebuie să facă ce am spus eu, dar e o artă să transformi promisiuni în certitudini.

Eu zic că Dinamo poate reveni în prima ligă din primul an. Liga 2 nu e un campionat puternic, se poate promova. Dinamo are jucători talentați. Eu cred că Dinamo poate mult mai mult decât a arătat în acel meci de baraj. Cred că au fost niște lucruri pe care nu vreau să le completez.

Când ai un om care a construit atâtea generații, ai nevoie de un om de genul ăsta. Eu n-am primit niciun telefon de la cineva din club”, a spus Ionuț Chirilă, conform digisport.ro.

Ionuţ Chirilă, propus la Dinamo

Ionuţ Chirilă este propus la Dinamo de Dinu Gheorghe. Liber de contract după ce a fost dat afară cu scandal de la Academica Clinceni, antrenorul în vârstă de 57 de ani s-a declarat deja tentat să îi antreneze pe „câini” chiar şi în Liga 2.

Mihali a rezistat numai 8 zile pe banca echipei care a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani. Fostul preşedinte al lui Dinamo şi Rapid, Dinu Gheorghe, e sigur că Ionuţ Chirilă ar fi o variantă pentru postul de antrenor.

„Ionuț Chirilă ar fi poate o soluție pentru Dinamo. Pe cine să aducă? El a lucrat mereu cu jucători tineri. Își dorește să formeze o echipă. Nu sunt ironic! Poate construi un nou Dinamo, iar jucătorii, cu salarii de 600-1.000 de euro pe lună, pot fi plătiți de domnul Iuhasz, de domnul Nițu”, a declarat Dinu Gheorghe la prosport.ro.

„Ideea nu este deloc rea, iar profilul lui Chirilă se încadrează. Este un nebun frumos al fotbalului și poate demonstra că ia tineri de la 0”, l-a completat Marius Avram.

Reclamă

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:23 Mesajul trimis din arest de liderul galeriei Rapidului, după meciul cu Farul. „Bocciu”, apel la adresa ultraşilor 8:15 Conducerea lui Dinamo i-a făcut praf pe jucători după ce au fost umiliţi de Hermannstadt: „Nu arătăm nici ca o echipă de Liga 2” 7:41 Darren Cahill, alături de Simona Halep, la Miami! Ajutor la antrenamente pentru româncă înainte de revenirea în circuit 3:32 Dramă pentru Aryna Sabalenka! Iubitul ei a murit la doar 42 de ani. Cei doi se aflau la Miami 2:19 Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare 18
mart.
23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
18
mart.
23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
18
mart.
23:01
Ţipete în vestiarul lui FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Ce reacţii au putut avea Nicolo Napoli şi Vlad Achim
18
mart.
22:39
OFICIAL | Dan Alexa a semnat cu Arsenal Tunari! Va fi ajutat de Ştefan Grigorie
18
mart.
22:30
Petrolul Ploieşti – FCU Craiova 1-0. Echipa lui Adrian Mititelu rămâne pe loc de baraj. Cum arată clasamentul play-out-ului
Vezi toate știrile
Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Formula 1
Pe același subiect
Conducerea lui Dinamo i-a făcut praf pe jucători după ce au fost umiliţi de Hermannstadt
Liga 1 • 8:15
Conducerea lui Dinamo i-a făcut praf pe jucători după ce au fost umiliţi de Hermannstadt: „Nu arătăm nici ca o echipă de Liga 2”
Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu
Liga 1 • 18 mart., 23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
Giani Kiriţă, fără milă după ce Dinamo a pierdut la scor de neprezentare
Liga 1 • 18 mart., 14:01
„Zici că era dresură de foci!” Giani Kiriţă, fără milă după ce Dinamo a pierdut la scor de neprezentare
Mircea Lucescu s-a decis şi se implică financiar la Dinamo
Liga 1 • 18 mart., 13:58
Mircea Lucescu s-a decis! Se implică financiar la Dinamo! Veste uriaşă pentru „câini”
Primele măsuri luate de Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost umilită de Hermannstadt
Liga 1 • 18 mart., 13:18
„Câţiva paşi înainte, un mare pas înapoi!” Primele măsuri luate de Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost umilită de Hermannstadt