Închide meniul

„Penibil!” CSA Steaua, reacţie furibundă după ce Corvinul nu a primit drept de promovare! „Săgeţi” către FRF

Viviana Moraru Publicat: 22 august 2024, 16:57

Reclamă
„Penibil! CSA Steaua, reacţie furibundă după ce Corvinul nu a primit drept de promovare! „Săgeţi către FRF

CSA Steaua, reacţie furibundă după ce Corvinul nu a primit drept de promovare

Suporterii Stelei, la un meci din Liga a 2-a / Hepta

CSA Steaua a oferit o reacţie furibundă, după ce Corvinul nu a primit drept de promovare în Liga 1. „Militarii” au transmis un mesaj ferm şi au transmis că toate echipele din Liga a 2-a ar trebuie să aibă drept de promovare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Corvinul nu va putea promova în Liga 1, nici în acest sezon. După ce hunedorenii au primit avizul juridic din partea FRF, cererea echipei lui Florin Maxim a fost respinsă în cele din urmă, ca urmare a faptului că patru echipe din Liga a 2-a au depus contestaţii.

CSA Steaua, reacţie furibundă după ce Corvinul nu a primit drept de promovare

CSA Steaua a emis un comunicat fulger, după ce Corvinul s-a lovit de refuzul de a promova în Liga 1. „Militarii” au subliniat faptul că fotbalul românesc îşi pierde credibilitatea, dată fiind situaţia trupei lui Florin Maxim.

Roş-albaştrii au mai amintit şi de faptul că nici clubul lor nu are drept de promovare în Liga 1 şi le-au cerut oficialilor FRF să le ofere drept de promovare tuturor echipelor din Liga a 2-a, pe criteriul meritului sportiv.

„Fotbalul românesc riscă să-și piardă definitiv credibilitatea, dacă analizăm cum a fost tratată câștigătoarea ediției 2023-2024 a Cupei României, Corvinul Hunedoara. Este inadmisibil ca cineva să se joace cu trăirile suporterilor, dar mai ales cu soarta unei echipe de tradiție.

Reclamă
Reclamă

Și toate acestea pentru că avem și se insistă cu o lege și un regulament de licențiere discriminatorii. Este incredibil ca o echipă să poată evolua în cupele europene și, în același timp, să nu aibă drept de a participa în Superligă. Este o situație la limita penibilului și nu putem înțelege de ce cluburile nu sunt tratate cu aceiași unitate de măsură.

„Toate echipele au dreptul de a promova!”

Cum am spus-o în nenumărate ocazii, meritul sportiv trebuie să primeze! Credem că nu este în avantajul fotbalului românesc ca echipele de tradiție să fie înlocuite de niște societăți cu denumiri care mai de care mai hilare.

Steaua București a fost blocată timp de două sezoane consecutive, în care a ocupat o poziție care îi dădea dreptul de a juca barajul de promovare, respectiv un loc direct promovabil.

Reclamă

Având în vedere cele prezentate mai sus, dar și litigiile existente, considerăm că toate echipele care au luat startul în actuala ediție a Ligii a 2-a au dreptul de a promova, exclusiv pe criteriul meritului sportiv, așa cum se procedează în toate celelalte competiții organizate de federațiile sportive naționale.

Fotbalul românesc are nevoie de Steaua în prima ligă!„, a transmis CSA Steaua, pe pagina oficială de Facebook.

Corvinul Huneodara a reacţionat după decizia Comitetului Executiv al FRF

Corvinul Huneodara a reacţionat după decizia Comitetului Executiv al FRF. Câştigătoarea Cupei României nu va mai avea drept de promovare în Liga 1 după ce patru formaţii din eşalonul secund au depus contestaţie.

„După ce Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României, în 15 mai 2024, apoi a reprezentat onorabil România în competiţiile europene, trebuie să ne supunem unei decizii pe care o considerăm total nedreaptă, o decizie/situaţie fără precedent în istoria ultimelor decenii ale fotbalului profesionist din ţara noastră.

Clubul hunedorean reaminteşte că administraţia locală şi conducerea administrativă a CS Corvinul Hunedoara au reuşit să facă toate demersurile necesare pentru obţinerea dreptului de promovare, documentele fiind întocmite legal, corect şi depuse în termen, însă opoziţia manifestată de cluburile FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari şi FC Argeş a făcut să se ajungă la o decizie injustă faţă de clubul nostru, faţă de suporterii noştri şi faţă de ideea de întrecere fotbalistică în sine.

Mulţumim sincer conducerii executive a FRF pentru sprijinul acordat în vara acestui an atât în ce priveşte participarea în competiţiile europene cât şi în ce priveşte parcurgerea etapelor procedurale în demersul nostru de a obţine dreptul de promovare. Din păcate, contestaţiile depuse de cluburi au determinat Comitetul Executiv să refuze clubului nostru posibilitatea de a participa cu drept de promovare în sezonul 2024 – 2025 al Ligii secunde. Vom continua să jucăm fiecare meci pentru suporteri, pentru oraş, pentru frumuseţea acestui sport şi vom încerca să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor. Ne dorim să câştigăm din nou Cupa României dar şi să ne clasăm în play-off-ul Ligii a II-a”, a anunţat clubul hunedorean, pe contul oficial de Facebook.

Reclamă

Va câştiga Rapid titlul în acest sezon, sub conducerea lui Marius Şumudică?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:55

Primarul din Hunedoara, acuzaţii grave după ce Corvinul nu a primit drept de promovare: „Ne-au cerut să facem jocuri de culise!”

18:39

LASK Linz – FCSB LIVE TEXT (20:00). Campioana României luptă pentru calificarea în Europa League. Echipa de start a campioanei

18:33

Noi explicaţii în scandalul de dopaj al lui Jannik Sinner! Boala de care suferă italianul! Agenţia Mondială Anti-Doping face apel

18:17

„Acolo îi este locul!” Reacţia lui Denis Alibec, după ce Marius Şumudică a semnat cu Rapid! I-a dezvăluit „secretul” lui „Şumi”

17:35

Contractul lui David Popovici expiră în 9 zile: „Cunosc discuţiile despre posibilitatea să meargă afară. Are oferte”

17:24

„Unic în România!” Veste uriaşă pentru Dinamo! Când vor începe lucrările la noul stadion: „Vom vedea şantierul!”

1 FotoFiica lui Marius Şumudică, mesaj emoţionant după ce tatăl său şi-a îndeplinit cel mare mare vis 2 FotoMarius Şumudică, uluit de locuinţa milionarului Dan Şucu: „Nu pot cumpăra eu o asemenea casă, era ca un muzeu” 3 FotoDeian Sorescu şi-a cerut iubita în căsătorie. Tânăra a izbucnit imediat în plâns 4 Foto„Dacă rămânea în Moldova, cred că nu mai era printre noi” Povestea cutremurătoare a Anastasiei, medaliata cu argint de la Paris! 5 „Mișcare senzațională” Scoţienii au reacţionat după ce au aflat că Rapid îl vrea pe Ianis Hagi! Ce au scris de duelul Ianis-Gică! 6 Mihai Rotaru i-a stabilit preţul lui Andrei Ivan, după ce a auzit că atacantul e dorit de Dan Şucu la Rapid
Citește și