Închide meniul

Veste uriaşă primită de CSA Steaua de la Consiliul Concurenţiei, în lupta pentru a obţine dreptul de promovare în Liga 1

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 martie 2024, 17:14

Veste uriaşă primită de CSA Steaua de la Consiliul Concurenţiei, în lupta pentru a obţine dreptul de promovare în Liga 1

Veste uriaşă primită de CSA Steaua de la Consiliul Concurenţiei. Cum ar putea primi drept de promovare în Liga 1

Daniel Opriţa, pe bancă în timpul unui meci / Hepta

Veste uriaşă primită de oficialii lui CSA Steaua de la Consiliul Concurenţiei. Aceştia ar fi pe punctul să dea marea lovitură şi să primească dreptul de promovare în Liga 1. Clubul Armatei ar putea fi considerat „profesionist” şi să scape astfel de orice problemă legislativă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă în acest sezon nu a obţinut calificarea în play-off, „militarii” pot forţa promovarea în sezonul viitor. Totul după ce Consiliul Concurenţie a decis că, atât timp cât fotbaliştii clubului primesc salarii, nu există motive pentru ca CSA să fie blocată în Liga 2.

Veste uriaşă primită de CSA Steaua de la Consiliul Concurenţiei

Consiliul Concurenței a informat Parlamentul că orice club sportiv de drept public poate fi considerat club profesionist, iar o eventuală modificare a Legii Sportului în acest sens nu ar încălca în niciun fel legislația europeană si nici legislația națională în materie de ajutor de stat.

Documentul arată că forma juridică de organizare este irelevantă și nu are nicio legătură cu statutul de club profesionist. Potrivit legislației europene, orice club sportiv care își plătește angajații pentru a face sport este un club sportiv profesionist, indiferent care este forma de organizare juridică a clubului respectiv.

Concret, potrivit legislației europene, atâta timp cât Steaua București își plătește sportivii pentru a juca fotbal, handbal, baschet sau polo – atunci clubul Steaua este un club sportiv profesionist, indiferent care este forma de organizare juridică a clubului”, a fost mesajul postat de fanii lui CSA Steaua pe pagina de Facebook Glasul Armatei.

Reclamă

Suporterii roş-albaştrilor au precizat că într-o situaţie similară sunt şi „celelalte cluburi de drept public din România – CS Dinamo, CS Rapid, CSM București, Corvinul Hunedoara, CSC Șelimbăr, etc.

În conformitate cu Regulamentul UE nr. 651 / 2014, “sport profesionist” înseamnă practicarea unui sport ca activitate lucrativă sau ca serviciu remunerat, indiferent dacă a fost încheiat sau nu un contract de muncă oficial între sportiv și organizația sportivă respectivă

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit jurisprudenței Curții Europene de Justiție, atunci când o activitate sportivă are carcterul unei activități salariate sau al unei prestații de servicii remunerate (situatie specifică sportivilor semi-profesionisti sau profesionisti) aceasta constituie o activitate economică

Potrivit practicii decizionale a Comisiei Europene, cluburile sportive profesioniste pot fi considerate întreprinderi, ca urmare a faptului că desfăsoară activitate economică în cadrul mai multor piețe, precum: piața transferurilor jucătorilor profesioniști, piața de publicitate, media, vânzare de bunuri etc.”.

Echipele care vor juca în play-off-ul Ligii 2

Echipele calificate în play-off:

  • CSC 1599 Șelimbăr
  • Unirea Slobozia
  • Corvinul Hunedoara
  • Gloria Buzău
  • CS Mioveni
  • AFK Csikszereda

Grupa A play-out:

  • Ceahlăul Piatra Neamț
  • CSM Reșița
  • Metaloglobus București
  • Campionii FC Argeș
  • CSC Dumbrăvița
  • FC Unirea Dej
  • CSM Alexandria

Grupa B play-out:

  • CSA Steaua
  • Chindia Târgoviște
  • Concordia Chiajna
  • CSM Slatina
  • Viitorul Pandurii
  • CS Tunari
  • Progresul Spartac

Peluza Sud, mesaj dur pentru conducerea CSA Steaua

Peluza Sud a cerut explicaţii de la conducătorii CSA Steaua şi de la ministerul Apărării pentru ce se întâmplă la echipa antrenată de Daniel Opriţa.

Studiu de caz – cum să distrugi un fenomen de șapte decenii în doar șapte ani

Reclamă

Când s-a făcut dreptate (parțial) și STEAUA a avut din nou echipă de fotbal, ne-am agățat de speranța că lucrurile se vor redresa și că, în locul abuzurilor și ciobănismelor, își vor face loc, încet-încet, valorile și, în cele din urmă, performanța. Ambele se lasă, însă, îndelung așteptate.

E 2024, suntem în al treilea an de Liga a II-a, fără drept de promovare, cu o echipă a cărei motivație este sub nivelul mării și, parcă, mai departe de Liga I, decât eram atunci când jucam în a IV-a.

Pentru asta și nu numai, „le mulțumim” politrucilor care s-au perindat la conducerea CSA Steaua, cărora am putea, la fel de bine, să le spunem „gropari”. Rând pe rând, au închis ochii. Mânjiții politici „au pus cruce” (întocmai cum profană acolitul lor, mana lor cerească pentru parandărăt, în desele lui psihoze) oricărei noțiuni de blazon roș-albastru.

E martie 2024 și n-avem perspective mai bune nici pentru următorul sezon. În al 12-lea ceas, facem apel la ultima brumă de bun-simț, în caz că el mai există și așteptăm cu interes, deși fără prea mare speranță, să ne spună public cei care se află la conducerea clubului ce planuri au pentru secția de fotbal și cum văd ei viitorul echipei STEAUA. Dacă îi încurcă gradele militare, să ne comunice domnii de la Minister.

„Scopul principal este promovarea”

Așteptăm negru pe alb să se comunice suma necesară de bani pentru a scoate echipa de fotbal la liman, să vedem care e situația sponsorilor și care sunt perspectivele. Dacă într-adevăr nu se mai dorește (sau nu s-a dorit niciodată?) ca STEAUA să ajungă în primul eșalon românesc, să existe o poziție publică, prin care să își asume acest lucru.

Avem nevoie să știm un plan clar al echipelor, de la cea de seniori, până la cele de juniori. Și, da, ne dorim tineri de la academie pe teren, oameni cărora să li se insufle spiritul roș-albastru, așa încât să se contureze viitoarele caractere tari și legende ale acestui club. Totuși, nu suntem în situația de a ne permite să devenim o pepinieră! Scopul principal, în acest moment, este PROMOVAREA!

„Legea Sportului”, însă, această muncă de sisif, care nu-și mai găsește leacul, mânuită dibaci de culorile politice care nu mai dau pace României de zeci de ani, rămâne „elefantul din cameră”. Orice noțiune logică indică schimbarea ei, realitatea însă vine și strivește sub bocanc fiece speranță de dreptate.

STEAUA, cel mai mare club sportiv din România. Lăsat la cheremul celor mai mari amatori. Pentru a trage un semnal de alarmă, sperăm că echipele de la Clubul Steaua vor întârzia meciurile cu 10 minute. Acest management defectuos și această constantă incertitudine trebuie să înceteze. – Peluza SUD Steaua şi Asociația Steliștilor 1947”, a transmis Peluza Sud, pe Facebook.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:23 Xavi și-a făcut planul pentru sezonul viitor la Barcelona! Tehnicianul catalanilor a dat detalii din interior 17:20 Cine l-a sunat pe Gigi Becali la miezul nopţii, după ce FCSB a câştigat titlul: „Merită pe deplin!” 17:06 „Stau bine cu inima, iau pastile!” Dorinel Munteanu, reacţie savuroasă după ce Oţelul a urcat pe primul loc în play-out 16:50 „Cea mai proastă decizie!” Arbitra făcută praf de Gigi Becali nu scapă de critici! A fost pusă la zid după un meci de Ligă 16:47 „Sunteţi pregătit să antrenaţi Rapid?” Răspunsul dat imediat de Marius Măldărăşanu! Ce a spus despre înlocuirea lui Bogdan Lobonţ 16:34 „Trebuie să primească o medalie mai mică!” Un jucător de la FCSB, criticat după titlul câştigat 16:29 Gigi Becali oferă prime uriașe dacă FCSB se califică în Champions League! Sumele fabuloase trecute în contractele jucătorilor 15:54 România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori” 15:39 CFR Cluj – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă infernală pentru locul 2. Echipele probabile 15:24 Video„Să ne dea stadionul pentru Liga Campionilor!” Gigi Becali cere desfiinţarea lui CSA Steaua, după titlul câştigat de FCSB Vezi toate știrile
Citește și