Închide meniul
Foto

Zeci de fani, reţinuţi de forţele de ordine la derby-ul Dinamo – CSA Steaua 3-0. Ce sancţiuni a aplicat Jandarmeria

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 mai 2023, 22:45

Reclamă
Zeci de fani, reţinuţi de forţele de ordine la derby-ul Dinamo – CSA Steaua 3-0. Ce sancţiuni a aplicat Jandarmeria

Zeci de fani, reţinuţi de forţele de ordine la derby-ul Dinamo - CSA Steaua 3-0

Fanii au aprins torţe şi au întrerupt meciul de pe Arena Naţională / Colaj Hepta/Profimediaimages

Zeci de fani au fost reţinuţi de forţele de ordine la derby-ul Dinamo – CSA Steaua, scor 3-0, din penultima etapă a play-off-ului din Liga 2. Anunţul a fost făcut de Jandarmerie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Au fost întocmite 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi s-au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale. Mai mulţi ultraşi au primit interdicţie pe stadioanele din România.

Zeci de fani, reţinuţi de forţele de ordine la derby-ul Dinamo – CSA Steaua 3-0

Au fost întocmite 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală, astfel:

– 7 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive;

– 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri;

Reclamă

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase).

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, astfel:

– 5 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive;

Reclamă 4 / 0/3

– 18 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu predederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost aplicate 14 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an„, a fost comunicatul Jandarmeriei, potrivit news.ro.

„Câinii” continuă să spere la promovarea directă, după victoria la scor de neprezentare din derby-ul cu rivalii roş-albaştrii. Deniz Giafer şi Ghezali, cu o „dublă”, au marcat golurile întâlnirii „de foc” de pe Arena Naţională. Meciul a fost în format LIVE SCOR, pe AS.ro.

Clasamentul din play-off-ul Ligii a 2-a:

Poli Iaşi 57 p (promovată)
CSA Steaua 49 p
Dinamo 46 p
Oţelul 46 p (meci în minus)
Unirea Dej 40 p
Gloria Buzău 39 p (meci în minus)

S-a „aprins” Arena Naţională, la derby-ul Dinamo – CSA Steaua

Fanii roş-albaştrilor au aprins torţe şi le-au aruncat spre fanii alb-roşilor, din tribuna a doua a stadionului. Meciul a fost întrerupt câteva minute, până când spiritele s-au calmat.

S-a declanşat nebunia în tribunele Arenei Naţionale, în minutul 50. Fanii roş-albaştrilor au început să arunce cu torţe către fanii rivali, iar în scurt timp, Arena Naţională s-a umplut de un fum negru şi dens.

Reclamă

Arbitrul a luat decizia de a întrerupe partida, iar jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele din peluza roş-albastră.

Meciul s-a reluat după şapte minute de întrerupere, în scandările fanilor ambelor echipe.

Înainte de meci, jandarmii au confiscat 50 de materiale pirotehnice, găsite într-un bagaj abandonat. În ciuda controalelor înăsprite de la intrarea pe Arena Naţională, fanii au reuşit să aducă pe stadion torţe, pe care le-au folosit contra suporterilor adverşi.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia 8:45 Cum ar putea arăta primul 11 de la FCSB, în Champions League! Numele surpriză propus de la Rapid de Basarab Panduru 8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
Vezi toate știrile
Citește și