Închide meniul

Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali! Anunţul făcut de UEFA

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 martie 2024, 18:08

Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali! Anunţul făcut de UEFA

Gigi Becali nu are nicio emoție înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova

Gigi Becali. într-un interviu / Profimedia Images

Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor, care din sezonul următor va avea un nou format. Premiile pentru echipele participante s-au mărit. Gigi Becali visează de ja la banii de la UEFA, în contextul în care FCSB are un avans de 7 puncte în clasamentul Ligii 1. Pentru a ajunge î fazele principale, FCSB trebuie să treacă de 4 tururi preliminare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va desfăşura după o nouă formulă începând din sezonul 2024-2025, informează El Mundo Deportivo.

Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor

În total, UEFA va repartiza 3,317 miliarde de euro cluburilor participante la competiţiile europene, din care 2,467 miliarde, reprezentând 74,38%, vor fi distribuite între echipele care vor evolua în UEFA Champions League şi în Supercupa Europei, scrie agerpres.ro.

Alte 565 de milioane de euro, reprezentând 17,02%, se vor distribui echipelor din Europa League, şi 258 de milioane de euro, 8,60%, participantelor la cealaltă competiţie continentală, UEFA Conference League.

În faza finală a ciclului 2024-2027 este prevăzută repartizarea sumei de 2,437 miliarde de euro pentru Liga Campionilor, împărţită în trei piloni: 27,5% din bani vor fi alocaţi în mod egal într-o tranşă iniţială pentru faza finală (670 milioane), 37,5% pentru sumele fixe legate de victorii sau remize (914 milioane) şi 35% pentru pilonul valoric nou creat în aceasta nouă competiţie (853 milioane).

Reclamă

Primii bani vor fi destinaţi cluburilor care participă la barajele Ligii Campionilor şi cărora UEFA le va distribui 30 de milioane euro. Cluburile care vor fi eliminate vor primi fiecare o sumă fixă 4,29 de milioane de euro, în timp ce cele 36 de cluburi calificate în faza următoare vor câştiga 18,62 milioane de euro, sumă la care se vor adăuga primele în caz de victorie (2,1 milioane euro) sau meci egal (750.000).

O primă de clasament va fi, de asemenea, distribuită. Astfel, prima clasată va fi recompensată cu 9,9 milioane de euro, în timp ce ultima va încasa 275.000 de euro. Echipele clasate între locurile 1 şi 8 vor primi suplimentar 2 milioane de euro, în timp ce ocupantele locurilor 9-16 vor primi un milion de euro.

Pentru faza cu eliminare directă, primele vor fi repartizate astfel: un milion de euro pentru fiecare club calificat pentru baraj, 11 milioane în cazul calificării în optimile de finală, 12,5 milioane pentru sferturile de finală, 15 milioane pentru semifinale şi 18,5 milioane pentru cele două finaliste.

Reclamă 4 / 0/3

Un cec de 10,5 milioane euro va fi acordat câştigătoarei Ligii Campionilor, care va avea garantată suma minimă de 86 de milioane de euro, fără a fi luate în calcul primele de meci, faţă de 68 de milioane de euro în formula actuală.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
Vezi toate știrile
Citește și