Închide meniul

Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli! Xavi a titularizat doi puşti pentru a ataca sferturile Champions League

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 12 martie 2024, 23:25

Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli! Xavi a titularizat doi puşti pentru a ataca sferturile Champions League

Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli

Lamine Yamal şi Pau Cubarsi/ Profimedia

Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli, din optimile Champions League. Xavi i-a luat pe toţi în surprindere şi a titularizat doi jucători în vârstă de 16, respectiv 17 ani. Antrenorul catalan a mizat pe Lamine Yamal şi pe Pau Cubarsi, în încercarea de a se califica în sferturile competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În duelul tur, Barcelona a remizat pe terenul lui Napoli, scor 1-1. În retur, catalanii au condus cu 2-0 în minutul 17, însă italienii au redus din diferenţă până la pauză.

Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli

Barcelona a devenit prima echipă din istorie care, într-un meci din fazele eliminatorii din Champions League, are ca titulari doi jucători cu vârste de 16 şi 17 ani.

Pau Cubarsi, un fundaş central în vârstă de 17 ani, a fost debutat de Xavi în Champions League. Acesta a fost crescut în Academia catalanilor, din 2018, şi a fost promovat la echipa mare în ianuarie. De atunci, Cubarsi a bifat nu mai puţin de 11 meciuri la formaţia catalană, reuşind să ofere şi un assist.

După prima repriză din returul cu Napoli, Pau Cubarsi a fost lăudat de jurnaliştii spanioli de la Marca. Aceştia au menţionat că tânărul fundaş şi-a câştigat locul de titular la formaţia lui Xavi.

Reclamă

„Şi-a câştigat locul în primul 11 în Champions League. Este prima lui prezenţă în meciurile europene. Absolventul academiei este una dintre senzațiile momentului datorită siguranței sale atunci când apără și scoate mingea. Foarte atent. A câștigat câteva dueluri imediat după începerea meciului. El a trimis o pasă uriașă din apărare către Fermín, care s-a preluat-o, dar nu a marcat”, au notat cei de la marca.com, despre Pau Cubarsi.

De cealaltă parte, Lamine Yamal a devenit jucător de bază la Barcelona. În vârstă de 16 ani, mijlocaşul a bifat nu mai puţin de 37 de meciuri pentru catalani, în toate competiţiile, în acest sezon. Acesta a reuşit să marcheze şase goluri şi să ofere alte şapte assist-uri.

Barcelona negociază cu antrenorul care îl va înlocui pe Xavi

Barcelona negociază deja cu antrenorul care îl va înlocui pe Xavi. Oficialii grupării catalane au găsit un tehnician care poate fi succesorul actualului antrenor al echipei blaugrana.

Reclamă 4 / 0/3

FC Barcelona va rămâne fără antrenor la finalul acestui seozn. Xavi a anunțat că va pleca de pe banca echipei sale de suflet, din cauza faptului că nu a reușit să obțină rezultate bune.

Potrivit informațiilor oferite de Transfer News Live, FC Barcelona negociază cu Hansi Flick, care ar putea să preia echipa în vara acestui an. Germanul este în prezent liber de contract.

Ultima aventură a lui Flick a fost pe banca echipei naționale a Germaniei. Mandatul acestuia s-a încheiat în toamna anului trecut, mai exact în luna septembrie.

Potrivit jurnalistului Florian Plettenberg, oficialii catalani și agentul lui Hansi, Pini Zahavi, discută intens, iar negocierile s-ar putea finaliza, dat fiind faptul că agentul tehnicianului și Juan Laporta au o relație excelentă.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara Vezi toate știrile
Citește și