Închide meniul

Barcelona se află într-o situaţie critică! Presa din Spania face praf proiectul lui Laporta: „O echipă distrusă în Liga Campionilor în octombrie”

Dan Roșu Publicat: 13 octombrie 2022, 15:23

Reclamă
Barcelona se află într-o situaţie critică! Presa din Spania face praf proiectul lui Laporta: „O echipă distrusă în Liga Campionilor în octombrie

Barcelona se află într-o situaţie critică

Jucătorii Barcelonei, la finalul meciului cu Inter, 3-3 / Profimedia Images

Barcelona se află într-o situaţie critică, după egalul, 3-3, cu Inter. Speranţa de a-i vedea pe catalani în optimi este atârnată de un fir. Şi, inevitabil, în Spania, presa este îngrijorată de această situaţie la limită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„În pragul dezastrului”, este titlul din AS, care consideră că proiectul Barcelonei, prezentat de preşedintele Joan Laporta şi al antrenorului Xavi, s-a „născut deteriorat”. „S-a bazat pe excelenţa sportivă imediată, titluri care aveau să ducă la celebrul cerc virtuos cu care Laporta s-a lăudat mereu în timpul primului său mandat.

Şi ce avem este o echipă distrusă în Liga Campionilor în octombrie. Nu este că nu au ajuns în fazele eliminatorii. Este că s-ar putea să nu ajungă nici măcar în ultima etapă cu o şansă. Un dezastru pentru un club care şi-a ipotecat activele tocmai pentru a se întâmpla contrariul. Dincolo de bani, este şi prestigiul sportiv al clubului care ar fi lovit cu această eliminare timpurie”, notează AS.

Barcelona se află într-o situaţie critică! Presa din Spania a „explodat”

Marca a optat pentru acelaşi titlu pe prima pagină, precizând că aşa este „în fiecare an”. „Barça aşteaptă un miracol”, continuă presa madrilenă. „Nu a fost o noapte magică pe Camp Nou. A fost o noapte de suferinţă. Barça a deschis scorul, dar nu a putut sau a ştiut să-şi păstreze avantajul şi remiza împotriva formaţiei lui Inzaghi îi lasă pe catalani la marginea prăpastiei: joacă din nou în Liga Europa ca sezonul trecut. Matematic, catalanii mai au şanse să rămână în Liga Campionilor. Dar minime. Foarte minime”, notează Marca.

De partea presei catalane, se speră şi la un „miracol” pentru Barça. „Într-un final de meci uluitor şi scăpat de sub control, două goluri ale lui Lewandowski i-au permis lui Barça să rămână în viaţă în Liga Campionilor”, scrie Mundo Deportivo, care subliniază în special erorile lui Gerard Piqué şi Sergio Busquets, care reînvie Inter. „Într-o clipă, scenariul promiţător s-a transformat într-un scenariu periculos”.

Reclamă

„O revoluţie cu veterani nu este o revoluţie”, deplânge Sport. „Erorile lui Pique şi Busquets vor deveni inevitabil un simbol al declinului jucătorilor veterani care au fost depăşiţi”, analizează cotidianul catalan. „Problema cu antrenorul Barça este că şi-a lăsat revoluţia pe jumătate terminată şi nu a reuşit să scape de vedetele sacre”.

O calificare în sferturile Champions League, o fază obișnuită pentru iberici, i-ar fi adus Barcelonei 21 de milioane de euro, susține Mundo Deportivo, bani pe care clubul se baza, ținând cont de marile probleme financiare prin care a trecut.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT Vezi toate știrile
Citește și