Închide meniul
Foto

Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2! Real a cucerit cea de a 15-a Ligă a Campionilor din istorie! E a 5-a şi pentru Ancelotti!

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 iunie 2024, 23:55

Reclamă
Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2! Real a cucerit cea de a 15-a Ligă a Campionilor din istorie! E a 5-a şi pentru Ancelotti!

Borussia Dortmund - Real Madrid 0-2! Real a cucerit cea de a 15-a Ligă a Campionilor din istorie!

Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2, finala UEFA Champions League 2024, a fost în această seară, de la ora 22:00, în format LIVE TEXT pe as.ro. Real Madrid a cucerit cea de a 15-a Ligă de Campioni din istorie. Carlo Ancelotti e la a 5-a Ligă a lui din palmares!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Borussia Dortmund a avut mai multe ocazii în prima parte, inclusiv o bară, prin Fullkrug, dar s-a prăbuşit în partea secundă. Dani Carvajal (min. 74) şi Vinicius (min. 83) au fost marcatorii lui Real Madrid în finala Ligii Campionilor.

Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2 LIVE TEXT

Min. 90+5: Fluier final! Real Madrid a învins-o pe Borussia Dortmund cu 2-0 şi a cucerit a 15-a Ligă de Campioni din istorie

Min. 87: Gol anulat Borussia Dortmund! Fullkrug a trimis balonul în plasă, dar reuşita a fost anulată pentru offside

Min. 83: Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2! Vinicius a marcat şi el, iar Real Madrid e foarte aproape de a cuceri o nouă Ligă a Campionilor

Reclamă
Reclamă 4

Min. 74: Borussia Dortmund – Real Madrid 0-1! Dani Carvajal a deschis scorul cu o lovitură de cap

Min. 69: Ocazie monumentală pentru Real Madrid! Vinicius a centrat foarte bine pentru Bellingham, dar englezul nu a putut să reia balonul, care s-a scurs pe lângă poarta lui Kobel

Min. 63: Ocazie mare pentru Borussia Dortmund! Fullkrug a reluat bine cu capul, Courtois a reuşit să îşi salveze echipa

Reclamă

Min. 58: Ocazie pentru Real Madrid! Dani Carvajal a şutat din careu, din voleu, Kobel a reuşit să prindă balonul

Min. 50: O nouă ocazie pentru Real! Dani Carvajal a reluat puţin peste poartă după lovitura de colţ

Min. 49: Prima ocazie pentru Real Madrid! Kroos a bătut pe poartă o lovitură liberă, Kobel a reuşit să respingă în corner

Min. 46: Pauză!

Min. 45+4: Pauză!

Min. 41: O altă ocazie pentru Borussia! Sabitzer a şutat pe poartă, Courtois a reuşit să respingă

Min. 28: O nouă ocazie pentru Borussia! Adeyemi a şutat periculos, Courtois a respins, iar Fullkrug nu a putut relua ulterior pe poartă

Min. 23: Bară Borussia Dortmund! Fullkrug a trimis în bară!

Min. 21: O nouă ocazie mare pentru Borussia Dortmund! Adeyemi a scăpat singur cu Courtois, după o pasă foarte bună a lui Mats Hummels, dar nu a reuşit să înscrie! Adeyemi l-a driblat prea larg pe Courtois şi nu a reuşit să finalizeze

Min. 14: Prima ocazie a meciului! Fullkrug i-a pasat foarte bine lui Julian Brandt, care a finalizat din careu! Balonul trimis de Brandt a trecut pe lângă poartă

Min. 5: Sabitzer a centrat de pe partea dreaptă, Rudiger a reuşit să respingă cu capul

Min. 3: S-a reluat partida!

Min. 1: Jocul a fost întrerupt după ce un fan a intrat pe teren! Fanul şi-a făcut un selfie pe gazon cu Bellingham

Min. 1: A început partida!

Echipele de start

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Can, Sabitzer – Adeyemi, Brandt, Sancho – Füllkrug

Antrenor: Edin Terzic

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy – Valverde, Kroos, Camavinga – Bellingham – Rodrygo, Vinícius Júnior

Antrenor: Carlo Ancelotti

Totul despre Borussia Dortmund – Real Madrid, finala Ligii Campionilor!

Update 20:52: Echipa de start a celor de la Borussia Dortmund.

Update 19:21: Aşa cum ne-a obişnuit, Carlo Ancelotti a anunţat primul 11 al celor de la Real Madrid cu câteva ore înaintea fluierului de start:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho, Rudiger, Mendy – Camavinga, Valverde, Kroos – Rodrygo, Bellingham, Vinicius Jr.

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Can, Sabitzer – Adeyemi, Brandt, Sancho – Füllkrug

Antrenor: Edin Terzic

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy – Valverde, Kroos, Camavinga – Bellingham – Rodrygo, Vinícius Júnior

Antrenor: Carlo Ancelotti

Starul Borussiei Dortmund, Sancho, este în mare formă înaintea finalei cu Real Madrid.

Update 15:00: Zeci de mii de fani ai Borussiei Dortmund au ajuns la Londra.

Update 16:35: Jucătorii naţionalei României şi-au ales favoritele în finala Champions League. Detalii AICI.

Update 10.15: Mesajul superb al lui Sergio Ramos pentru Real Madrid şi Toni Kroos, înaintea finalei Ligii Campionilor. Detalii AICI.

Update 08.30: Marcel Răducanu a dezvăluit ce nebunie va fi dacă Borussia Dortmund câștigă finala Champions League. Detalii AICI.

Real Madrid va juca cea de-a 18-a finală din UEFA Champions League. Din 1981 nu au mai cedat „galacticii” în ultimul act.

În semifinale, Real Madrid a eliminat-o cu emoţii pe Bayern Munchen. Spaniolii s-au impus cu 4-3 la general. În sferturile de finală, Real Madrid a învins-o la lovituri de departajare pe Manchester City. Va fi un meci special pentru Toni Kroos (34 de ani), care va juca ultimul său meci în tricoul Realului. Acesta se va retrage definitiv din fotbal după EURO 2024.

Luka Modric, unul dintre cei mai importanţi jucători de la Real Madrid în ultimii 10 ani, a prefaţat ultimul act care va avea loc pe Wembley. Mijlocaşul croat a vorbit şi despre faptul că toată lumea o consideră pe Real Madrid favorită în finala cu Borussia Dortmund, dar acesta este de părere că şansele sunt 50-50 înaintea fluierului de start.

Nu e cea mai liniştită săptămână. Toată lumea ne consideră favoriţi, dar noi nu credem asta. Este un meci 50-50 şi jucăm împotriva unei echipe care a avut un sezon fantastic. Ne-am antrenat foarte bine”, a declarat Luka Modric, potrivit marca.com.

Carlo Ancelotti a făcut cel mai aşteptat anunţ înainte de finala Champions League: „El va fi titular”

La conferinţa de presă premergătoare partidei, Carlo Ancelotti a dezvăluit că Thibaut Courtois, belgianul care a revenit după o accidentare gravă la începutul lunii mai, va sta în poartă la duelul cu Dortmund.

Antrenorul Carlo Ancelotti a confirmat vineri titularizarea lui Thibaut Courtois în poarta lui Real Madrid în finala de sâmbătă a Ligii Campionilor la fotbal, împotriva Borussiei Dortmund, înlăturând una din rarele incertitudini privind componenţa echipei sale, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Portarul belgian în vârstă de 32 de ani, titular obişnuit la Real, a petrecut aproape întreg sezonul în infirmerie. Revenit în competiţie la începutul lunii mai, el a jucat doar patru meciuri de campionat, fără să încaseze niciun gol.

Ucraineanul Andrii Lunin l-a înlocuit cu brio, mai ales în Liga Campionilor. Real a trecut de Manchester City în sferturi de finală mai ales graţie intervenţiilor sale la lovituri de departajare în faţa lui Bernardo Silva şi Mateo Kovacic.

Lunin a avut gripă, asta nu i-a permis să se antreneze sau să vină împreună cu noi. Va fi pe bancă şi da, Courtois va fi între buturi”, a confirmat vineri tehnicianul italian, într-o conferinţă de presă.

Courtois a jucat ultima oară în Champions League în sezonul trecut, în meciul pierdut cu 4-0 pe terenul lui Manchester City în semifinala retur.

Borussia Dortmund poate câştiga mai mulţi bani dacă pierde cu Real Madrid

Nemţii speră ca de data aceasta să se impună, după ce au pierdut în finala de acum 11 ani în faţa lui Bayern Munchen şi să îşi treacă în cont al doilea trofeu în palmares.

Un scenariu incredibil a fost dezvăluit de presa din Spania, cu câteva săptămâni înaintea confruntării de pe Wembley. Concret, Borussia Dortmund poate câştiga mai mulţi bani în urma ulitmului act, în cazul în care va pierde partida cu Real Madrid.

Cele două finaliste au asigurate un cec de 15,5 milioane de euro, în timp ce câştgătoarea va primi un bonus de 4,5 milioane de euro. Totalul este de 20 de milioane de euro, dar Dortmund poate primi mai mulţi bani decât premiul oferit de UEFA, dacă va pierde la Londra.

Jude Bellingham s-a transferat vara trecută de la Real Madrid pentru 105 milioane de euro, chiar de la Dortmund. Potrivit ole.com.ar, cele două echipe s-au înţeles şi asupra unei clauze de 25 de milioane de euro, bani care ar intra în conturile echipei din Germania dacă Real Madrid va câştiga competiţia.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
17:27

LIVE TEXTSlovenia – Serbia 1-0. Karnicnik a dat lovitura! Meci „nebun” cu Istvan Kovacs la centru!

17:20

Ana Bogdan merge la Jocurile Olimpice de la Paris! Mesajul emoţionant al româncei: „Primul pas spre acel vis a devenit realitate”

17:01

România – Belgia, la EURO 2024 | Nicolae Stanciu, lăudat de „diavolii roşii”! Cum a fost descris căpitanul „tricolorilor”

16:49

Andrei Rațiu, sărbătorit în cantonamentul echipei naționale! Cadoul primit de „Sonic”, care a împlinit 26 de ani

16:40

Carlos Sainz, anunţ despre viitorul său înaintea Marelui Premiu al Spaniei: „Nu vreau să mai aştept”

16:37

„Ei sunt esenţiali!” Mircea Rednic a analizat naţionala României în presa din Belgia. Verdict înaintea duelului de la EURO 2024

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 Germania – Scoţia 5-1! Start spectaculos la EURO 2024. Naţionala lui Nagelsmann s-a distrat în primul meci. „Ploaie” de goluri!
Citește și