Închide meniul

Liverpool – Real Madrid 0-1. „Galacticii” au cucerit al 14-lea trofeu UEFA Champions League! Thibaut Courtois și Vinicius, eroii de la Paris

Reclamă

Antena Sport Publicat: 29 mai 2022, 1:10

Liverpool – Real Madrid 0-1. „Galacticii au cucerit al 14-lea trofeu UEFA Champions League! Thibaut Courtois și Vinicius, eroii de la Paris

Liverpool - Real Madrid 0-1. "Galacticii" au câștigat trofeul UEFA Champions League

Liverpool - Real Madrid 0-1. "Galacticii" au câștigat trofeul UEFA Champions League / Profimedia

Liverpool – Real Madrid 0-1. Formația lui Carlo Ancelotti s-a impus la Paris și a cucerit cel de-al 14-lea trofeu UEFA Champions League din istoria clubului. Vinicius a marcat golul victoriei și a devenit eroul „galacticilor” pe Stade de France.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Real Madrid a scris istorie în UEFA Champions League! Formația de pe Santiago Bernabeu și-a trecut în palmares al 14-lea trofeu suprem.

Liverpool – Real Madrid 0-1. „Galacticii”, al 14-lea trofeu UEFA Champions League!

Real a ajuns la 14 trofee în cea mai tare competiție inter-cluburi. Madrilenii s-au distanțat de AC Milan (7) și adversara din această seară, Liverpool (6).

Carlo Ancelotti a devenit primul antrenor din istoria fotbalului care câștigă 4 trofee UEFA Champions League: două cu AC Milan (2003, 2007) și două cu Real Madrid (2014, 2022).

Reclamă

FLUIER FINAL. Liverpool – Real Madrid 0-1. „Galacticii” au câștigat pentru a 14-a oară trofeul UEFA Champions League. Vinicius a marcat unicul gol al partidei în minutul 59, după o centrare expediată de Federico Valverde.

Min 69. U-LU-I-TOR! Courtois, „coșmarul” lui Salah la Paris! Belgianul se opune din nou în fața atacantului lui Liverpool, după o recentrare a lui Diogo Jota.

Reclamă 4 / 0/3

Min 64. Courtois, invincibil! Portarul Realului a intervenit din nou în fața lui Mohamed Salah.

Min 59. GOOOOOL Real Madrid! Vinicius deschide scorul, după o centrare șutată a lui Federico Valverde, care a păcălit întreaga defensivă a „cormoranilor”. „Galacticii” lui Carlo Ancelotti au reușit să marcheze la primul șut pe poartă.

VEZI AICI VIDEO

Min 43. Fază incredibilă! Karim Benzema a trimis în plasă, dar golul a fost anulat pe motiv de offside, după intervenția VAR. Arbitrii au considerat că mingea a ajuns la atacantul Realului de la Valverde, ci nu de la Fabinho și Ibrahima Konate, cei cu care mijlocașul uruguayan s-a aflat în duel direct.

VEZI AICI VIDEO

Min 21: Sadio Mane șutează periculos de la 16 metri, dar Thibaut Courtois se întinde incredibil și deviază în bară! Belgianul, 4 intervenții colosale într-un interval de numai 5 minute!

Reclamă

VEZI VIDEO AICI

Min 17: Salah, din nou periculos! Șutul egipteanului din afara carelului a fost reținut de Courtois.

Min 17: Thiago Alcantara își încearcă norocul și șutează către poarta lui Courtois, dar goalkeeper-ul belgian se opune din nou.

Min 16: Mohamed Salah reia către poartă din careul mic, după o pasă oferită de Alexander-Arnold, dar Courtois este atent și respinge excelent.

Update 22.35: A început finala UEFA Champions League!

Update 22.34: Până la urmă, Thiago Alcantara și-a revenit și va începe meciul „de foc” de la Paris.

Update 22.30: Trofeul UEFA Champions League a fost adus pe teren de legendarii Ian Rush și Raul Gonzalez.

Update 22.25: A început festivitatea de deschidere pe Stade de France, în prim-plan cu celebra cântăreață americană Camila Cabello.

Update 22.23: Zinedine Zidane, prezent la finala UEFA Champions League!

Update 22.22: Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene în afara stadionului! Meciul va începe la 22:36.

Update 22.08: Continuă problemele la intrarea pe Stade de France! Finala de la Paris va începe la 22:30.

Update 21.45: Finala UEFA Champions League va fi amânată cu 15 minute. Traficul din Paris a îngreunat sosirea fanilor la stadion. În plus, mai mulți oameni au încercat să intre ilegal pe Stade de France și au declanșat un scandal uriaș cu forțele de ordine. Meciul va începe la 22:15, pentru ca situația să se calmeze și toți fanii cu bilet să ajungă în tribune.

Update 21.35: Probleme pentru Jurgen Klopp înaintea finalei UEFA Champions League! Potrivit talksport.ro, Thiago Alcantara a plecat mai devreme de la încălzire și s-a întors la vestiar. În locul său, Keita a fost trimis la încălzire alături de ceilalți titulari.

Echipele de start:

Liverpool: Alisson – Alexandre Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Thiago – Diaz, Salah, Mane

Rezerve: Kelleher, Milner, Keita, Firmino, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Jota, Tsimikas, Matip, Elliott

Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Casemiro, Kroos, Modric – Valverde, Vinicius Junior, Benzema

Rezerve: Lunin, Asensio, Bale, Camavinga, Ceballos, Diaz, Nacho, Hazard, Isco, Lucas, Marcelo, Rodrygo

Antrenor: Carlo Ancelotti

Atmosferă senzațională la fan zone-urile din Paris. Mii de fani ai lui Liverpool și Real Madrid au luat cu asalt capitala Franței!

Liverpool a ratat titlul în ultima etapă titlul în Premier League, dar poate da marea lovitură în capitala Franței. Va avea o misiună dificilă împotriva campioanei Spaniei, care este specialista din Ligă.

Echipe probabile în Liverpool – Real Madrid:

Karim Benzema, salvatorul lui Carlo Ancelotti în UCL

Toate speranțele fanilor lui Real Madrid sunt îndreptate spre Karim Benzema. Atacantul francez trece prin cel mai bun moment al carierei și a fost providențial pentru gruparea blanco! În La Liga a ajutat-o pe trupa de pe Santiago Bernabeu să câștige titlul fără mari emoții. A înscris 27 de goluri în campionat, cu 9 mai mult decât urmăritorul său Iago Aspas.

Va deveni, fără doar și poate, golgheter și în această ediție a UEFA Champions League. A înscris de 15 ori și l-a depășit pe Rolbert Lewandowski, autor a 13 reușite. Cel mai bun marcator al lui Mohamed Salah este Mohamed Salah, cu 8 goluri.

Benzema a dus-o „în spate” pe Real în UCL. În faza grupelor, cu Șahtior, a înscris golul cu numărul 1000 din competițiile europene. A urmat un hat-trick fabulos cu PSG și apoi încă trei goluri cu Chelsea în manșa tur. În retur a înscris golul victoriei. A urmat nebunia din semifinale, cu Manchester City, când a reușit o dublă încântătoare pe Etihad, în eșecul la limită cu 3-4. Panenka din penalty a fost cireașa de pe tort! Karim a contribuit și în retur, când a înscris, tot de la punctul cu var, în prima repriză a prelungirilor. A marcat pentru 3-1 și a dus-o pe Real într-o nouă finală.

Ce au declarat Jurgen Klopp și Carlo Ancelotti înaintea finalei Champions League

Managerul lui Liverpool a avut un răspuns surprinzător în momentul în care a fost întrebat cine este favorită în finala UEFA Champions League 2022. Klopp îi vede pe adversari cu prima șansă la ridicarea trofeului.

Nu este uşor să răspund. Aţi văzut revenirile lui Real Madrid, o echipă care nu pierde niciodată în finală, aşa că aş spune Real, pentru experienţă. Vreau însă să fim la acelaşi nivel, să fim noi înşine. Iar dacă suntem la nivelul nostru maxim, atunci e foarte greu să joci împotriva noastră.

Trebuie să înveţi să câştigi, nimeni nu poate să te înveţe asta, eu am învăţat asta la greu, am pierdut multe finale la viaţa mea, însă din fericire pe ultimele noi le-am câştigat. Echipa aceasta însă a învăţat, băieţii fac o treabă uimitoare de câţiva ani”, a afirmat Klopp înaintea meciului de la Paris„, a declarat Jurgen Klopp la conferința de presă.

Carlo Ancelotti are amintiri nefericite împotriva lui Liverpool. În 2005 a fost pe banca lui AC Milan într-o finală epică, care a intrat în istoria fotbalului. Rossonerii au condus cu 3-0 la pauză, pe stadionul din Istanbul, dar nu au pus mâna pe trofeu. Gerrard (54), Smicer (56) și Alonso (60) au restabilit egalitatea. „Cormoranii” au împins meciul la lovituri de departajare, acolo unde Dudek a făcut minuni și a contribuit la un succes antologic.

Am pierdut împotriva lui Liverpool în 2015 și, în mod ironic, aceasta a fost probabil cea mai bună performanță reușită de una dintre echipele mele într-o finală. Acum am avut timp să ne pregătim, suntem într-un moment bun, vom da tot ce putem. Vom vedea dacă este suficient pentru a câștiga jocul deoarece, uneori, în fotbal, se pot întâmpla lucruri care nu pot fi controlate.

Am ajuns în finală datorită calității noastre. Dacă nu ai asta, atunci nu ajungi într-o finală. Dar calitatea și talentul nu sunt suficiente. Trebuie să faci o echipă, să te asiguri că toți acceptă asta„, a precizat Carlo Ancelotti, potrivit uefa.com.

Cotele la pariuri pentru finala Champions League

Jucătorii lui Jurgen Klopp sunt consideraţi favoriţi, chiar dacă „galacticii” au reuşit o revenire incredibilă cu Manchester City. Real Madrid este specialista Ligii Campionilor. A cucerit până acum de 13 ori trofeul, ultima dată în 2018. Are pe bancă singurul antrenor care a ajuns pentru a 5-a oară în finală. Carlo Ancelotti i-a depăşit pe Marcelo Lippi, Alex Ferguson şi Jurgen Klopp, toţi cu patru apariţii.

Bookmakerii nu au fost impresionaţi de performanţa incredibilă reuşită de campionii Spaniei în semifinale şi nu o consideră favorită pe Real în meciul cu Liverpool, care se va disputa cu trofeul pe masă. Cotele la pariuri pentru finala Champions League sunt surprinzătoare.

„Cormoranii” au cota 1.50 că vor repeta performanţa din 2019 şi că vor câştiga trofeul. În acelaşi timp, Real Madrid are 2.60.

Liverpool are cota 2.00 dacă va obţine victoria în timp regulamentar. Pentru un rezultat de egalitate, după 90 de minute, bookmakerii au stabilit cota 3.70, iar un succes al Realului are cota 3.80.

Cine sunt fostele campioane ale Ligii Campionilor

Real Madrid este cea mai titrată echipă din Liga Campionilor. „Galacticii” au câștigat de 13 ori competiția (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018) și nu are rival în cea mai titrată competiție continentală. A doua în clasament este AC Milan, echipă care a câștigat de 7 ori trofeul și a jucat alte 4 finale.

Liverpool și Bayern Munchen împart a treia treaptă a podiumului. Ambele au triumfat de șase ori! Gruparea din Premier League a fost cea mai bună echipă a Europei în 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 și 2019.

Barcelona a câștigat de cinci ori UCL și este urmată de Ajax (4), Manchester United (3) și Inter (3). Juventus, Benfica, Chelsea, Nottingham Foreste și Porto au dat de două ori lovitura în finală. Printre echipele care au câștigat o dată competiția este și Steaua (1986). Alături de roș-albaștri mai sunt Celtic, Hamburg, Marseille, Borussia Dortmund, Aston Villa, Feyenoord, PSV și Steaua Roșie Belgrad.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
Vezi toate știrile
Citește și