Închide meniul

Câți bani va primi Real Madrid pentru câștigarea UEFA Champions League! Suma este una colosală

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 iunie 2024, 9:54

Reclamă
Câți bani va primi Real Madrid pentru câștigarea UEFA Champions League! Suma este una colosală

Câți bani va primi Real Madrid pentru câștigarea UEFA Champions League! Suma este una colosală

Carlo Ancelotti și jucătorii săi, cu medaliile de campioni / Profimediaimages

Se știe câți bani va primi Real Madrid pentru câștigarea celui de-al 15-lea trofeu al UEFA Champions League din istoria clubului. Performanța uriașă obținută de campioana Spaniei, după victoria din finala cu Borussia Dortmund, scor 2-0, va fi recompensată pe măsură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Real Madrid este specialista din Liga Campionilor. „Galacticii” au triumfat pentru a 6-a oară în ultimele 11 ediții și s-a distanțat de urmăritoare. AC Milan a fost de 7 ori campioana Europei, iar Bayern și Liverpool au câte 6 trofee.

Câți bani va primi Real Madrid pentru câștigarea UEFA Champions League

Spaniolii de la as.com au făcut toate calculele după victoria obținută de Real Madrid pe Wembley. Pentru succesul din finală, spaniolii vor încasa nu mai puțin de 4.5 milioane de euro. Această sumă se adaugă la suma de 15.5 milioane de euro care era asigurată pentru parcursul până în ultimul act.

Mai mult decât atât, Real Madrid și-a asigurat astfel și prezența în finala Supercupei Europei. Simpla participare este recompensată cu 3.5 milioane de euro. Starurile lui Carlo Ancelotti se vor duela cu Atalanta, pe 14 august, la Varșovia.

Sursa citată anterior a dezvăluit și suma pe care a adunat-o Real Madrid în această ediție a Ligii Campionilor. Fără a se ști cu exactitate cât vor încasa din market pool, „galacticii” au adunat 123 de milioane de euro. Iată și cum arată TOP 10 câștiguri în ediția 2023-2024:

Reclamă
Reclamă

1. Real Madrid: 123 de milioane de euro
2. Dortmund: 102,1 milioane de euro
3. Bayern: 99,7 milioane de euro
4. Manchester City: 87 de milioane de euro
5. PSG.: 86,9 milioane de euro
6. Barcelona: 82,1 milioane de euro
7. Atletico Madrid: 81,7 milioane de euro
8. Arsenal: 73,9 milioane de euro
9. Porto: 63,6 milioane de euro
10. Napoli: 58 de milioane de euro

Real Madrid a câștigat pentru a 15-a oară UEFA Champions League

Finala de pe Wembley a început cu un moment de derută pentru organizatori. În secunda 18 a întâlnirii, pe teren a intrat un fan al Realului, care s-a dus la centrul terenului, încercând să facă un selfie cu Bellingham. Cum stewarzii au reacţionat cu întârziere, pe gazon a mai intrat un alt fan al Realului – sub privirile consternate ale antrenorului Edin Terzic, iar acestuia i s-a mai alăturat unul. Stewarzii au intervenit, l-au împiedicat pe un al patrulea suporter să intre pe gazon şi intruşii au fost scoşi de pe teren, iar meciul s-a reluat după o întrerupere de două minute. Pe teren, Borussia a fost mai periculoasă în prima parte, având ocaziile de gol, iar Realul nu arătat nimic în ofensivă.

În minutul 14 Schlotterbeck a trimis o pasă lungă pentru Fullkrug, atacantul german a primit în careu, i-a pasat lui Brandt şi acesta a trimis puţin pe lângă bara din stânga portarului Courtois. În minutul 21, Hummels a trimis excelent pentru Adeyemi, jucătorul care are şi origini româneşti l-a depăşit pe Courtois, dar Dani Carvajal a rezolvat faza care devenise periculoasă pentru poarta madrilenilor.

Reclamă

După numai două minute, Fullkrug a primit la limita ofsaidului şi a trimis în bară, iar Adeyemi a mai avut o şansă de gol, dar Courtois a respins. Tot portarul madrilenilor a respins în corner şutul lui Sabitzer din minutul 41 şi la pauză s-a intrat fără gol marcat, 0-0.

Real Madrid a câștigat finala UEFA Champions League de pe Wembley

În partea secundă Kroos l-a încercat pe Kobel din lovitură liberă, în minutul 49, iar Real a reuşit să deschidă scorul în minutul 74, când Kroos a executat un corner, iar Dani Carvajal a înscris cu o lovitură de cap. Bellingham putea închide conturile în minutul 77, însă Schlotterbeck a deviat în corner şutul englezului.

Kobel a scos lovitura liberă a lui Kroos, în minutul 80, iar în minutul 81 a respins de la vinclu senzaţionalul şut al lui Camavinga. Real a dominat clar după marcarea golului, şi Kobel a respins lovitura de cap a lui Nacho (min. 82).

Şi presiunea blanco a fost concretizată de Vinicius Junior, în minutul 83. Maatsen a greşit flagrant, trimiţând o pasă greşită, la adversar, a urmat o prelungire până la brazilianul care a stabilit scorul final, 2-0 pentru Real. Germanii au marcat în minutul 87, prin Fullkrug, dar atacantul Borussiei se afla în ofsaid şi totul s-a încheiat cu 2-0 pentru spanioli.

Madrilenii au câştigat al 15-lea trofeu al campionilor europeni, record absolut, iar Toni Kroos se desparte de activitatea competiţională cu un titlu de campion al Spaniei şi o Ligă a Campionilor. Carlo Ancelotti a ajuns la al cincilea trofeu Liga Campionilor cucerit în cariera de antrenor, trei dintre acestea fiind obţinute la cârma Realului.

BORUSSIA DORTMUND: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Jadon Sancho (Bynoe-Gittens 87), Emre Can – cpt (Malen 80), Brandt (Haller 80), Sabitzer, Adeyemi (Reus 72) – Fullkrug. ANTRENOR: Edin Terzic

REAL MADRID: Courtois – Dani Carvajal, Rudiger, Nacho – cpt, F. Mendy – Camavinga, Valverde, Kroos (Modric 85) – Rodrygo (Eder Militao 90+1), Bellingham (Joselu 85), Vinicius Junor (Lucas Vazquez 90+4). ANTRENOR: Carlo Ancelotti

Arbitri: Slavko Vincic – Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (toţi din Slovenia)

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:40

LIVE TEXTCFR Cluj – UTA 0-1. Echipa lui Mircea Rednic a dat lovitura! Ciprian Deac a gafat incredibil

19:37

Dan Petrescu a rămas „mască”, după greşeala uriaşă a lui Ciprian Deac din CFR Cluj – UTA! Imaginile surprinse

19:35

„Se deghizează!” Andrei Rațiu, comparat cu Zinedine Zidane de Marca după Rayo – Leganes 1-1. Nota primită de român

19:21

Irina Begu, eliminată de la China Open! A fost învinsă de Mira Andreeva, în turul al 2-lea

18:46

Poli Iași – U Cluj 1-0! Prima înfrângere a sezonului pentru liderul Ligii 1! Săndoi continuă seria rezultatelor pozitive

18:41

Italienii s-au convins de Horaţiu Moldovan, după al treilea meci ca titular la Sassuolo! Nota primită

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1 6 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY
Citește și