Închide meniul

Ce obiectiv are FC Barcelona în UEFA Champions League. Xavi: „Este clar, trebuie să facem asta”

Alex Ioniță Publicat: 18 septembrie 2023, 17:38

Reclamă
Ce obiectiv are FC Barcelona în UEFA Champions League. Xavi: Este clar, trebuie să facem asta”

Ce obiectiv are FC Barcelona în UEFA Champions League

Colaj Xavi - jucători FC Barcelona / Profimediaimages

Ce obiectiv are FC Barcelona în UEFA Champions League. Xavi, antenorul catalanilor, a vorbit despre ținta formației „blaugrana” din acest sezon al celei mai prestigioase competiții intercluburi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Faza grupelor din acest sezon de UEFA Champions League începe de marți seară. Dintre cele 8 partide programate, cele mai importante sunt duelurile: AC Milan – Newcastle (19:45), Barcelona – Antwerp (22:00), Lazio – Atletico Madrid (22:00) și PSG – Borussia Dortmund (22:00). Toate partidele menționate anterior vor fi în format LIVE SCORE pe AS.ro.

Ce obiectiv are FC Barcelona în UEFA Champions League. Xavi vrea calificarea ieșirea din grupe

Înaintea duelului cu Antwerp, programat marți seară de la ora 22:00, tehnicianul catalanilor a dezvăluit obiecivul echipei sale, pentru noul sezon competițional de UEFA Champions League. Xavi este de părere că Barcelona trebuie să iasă din grupe, pentru a avea un sezon de succes în cea mai importantă competiție intercluburi.

„Obiectivul este clar, trebuie să ieșim din grupă, atunci vom vorbi despre ce urmează. Trebuie să ajungem în șaisprezecimi, acesta este obiectivul principal, după doi ani în care nu am reușit această performanță. Obiectivul este unul clar și vom încerca să obținem primul loc în grupă.

În primul an în care nu am reușit să ne calificăm nu am fost destul de buni. Anul trecut am fost buni, dar rezultatele nu au arătat asta. În acest sezon vrem să facem acest pas.

Reclamă

Anul trecut am arătat bine în competițiile interne, dar nu și în Europa. În acest an avem în fața scenariul perfect. Începem cu un meci pe teren propriu, trebuie să arătăm o formă bună și să o continuăm”, a spus Xavi, înaintea meciului cu Antwerp, citat de mundodeportivo.com.

În acest sezon de UEFA Champions League, Barcelona a fost repartizată în Grupa H, alături de Antwerp, FC Porto și Șahtior Donețsk. Tot marți seară va avea loc și celălalt meci din grupă, între Șahtior și Porto, de la ora 22:00.

După duelul cu Antwerp, pentru echipa lui Xavi, în UEFA Champions League, urmează meciurile cu: FC Porto (deplasare), Șahtior (pe teren propriu), Șahtior (deplasare), FC Porto (pe teren propriu) și Antwerp (deplasare).

Reclamă 4 / 0/3

Barcelona şi-a redus masa salarială cu 161,7 milioane de euro

Barcelona şi-a redus masa salarială cu 161,7 milioane de euro după perioada de mercato. Masa salarială se ridică acum la 404.709.155 euro după încheierea perioadei estivale de transferuri pentru sezonul 2023-2024, potrivit datelor economice ale clubului spaniol de fotbal, la care a avut acces agenţia EFE.

Această diferenţă se explică prin economiile de 212.771.159 de euro, reprezentând salarii şi amortizări, realizate în urma tranzacţiilor care i-au vizat pe jucătorii Antoine Griezzman, Gerard Pique, Francisco Trincao, Jordi Alba, Nico Gonzalez, Franck Kessie, Ousmane Dembele, Sergino Dest, Clement Lenglet, Ansu Fati, Eric Garcia şi Ez Abde.

În locul acestora, Barca a recrutat în aceasta vară cinci fotbalişti: Oriol Romeu, Ilkay Gundogan, Joao Felix, Joao Cancelo şi Inigo Martínez, ale căror salarii şi amortizări se vor ridica în acest an la 50.562.711 euro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 15:29 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League Vezi toate știrile
Citește și