Închide meniul

Barcelona şi-a redus masa salarială cu 161,7 milioane de euro după perioada de mercato

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 5 septembrie 2023, 15:03

Barcelona şi-a redus masa salarială cu 161,7 milioane de euro după perioada de mercato

Barcelona şi-a redus masa salarială cu 161,7 milioane de euro după perioada de mercato

Robert Lewandowski, în timpul unui meci / Getty Images

Barcelona şi-a redus masa salarială cu 161,7 milioane de euro după perioada de mercato. Masa salarială se ridică acum la 404.709.155 euro după încheierea perioadei estivale de transferuri pentru sezonul 2023-2024, potrivit datelor economice ale clubului spaniol de fotbal, la care a avut acces agenţia EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înaintea operaţiunilor realizate în ultimele luni, masa salarială sportivă a campioanei en titre a Spaniei se ridica la 566.460.767 de euro, ceea ce reprezenta un raport de 73% faţă de venituri, pe baza calculelor UEFA. După încheierea perioadei de mercato, acest procent s-a redus la 54%.

Barcelona şi-a redus masa salarială cu 161,7 milioane de euro

Această diferenţă se explică prin economiile de 212.771.159 de euro, reprezentând salarii şi amortizări, realizate în urma tranzacţiilor care i-au vizat pe jucătorii Antoine Griezzman, Gerard Pique, Francisco Trincao, Jordi Alba, Nico Gonzalez, Franck Kessie, Ousmane Dembele, Sergino Dest, Clement Lenglet, Ansu. Fati, Eric Garcia şi Ez Abde.

În locul acestora, Barca a recrutat în aceasta vară cinci fotbalişti: Oriol Romeu, Ilkay Gundogan, Joao Felix, Joao Cancelo şi Inigo Martínez, ale căror salarii şi amortizări se vor ridica în acest an la 50.562.711 euro.

Barcelona a făcut 5 transferuri

Suma totală a acestor cinci operaţiuni s-a ridicat la 3.400.000 de euro, bani cheltuiţi pentru transferul lui Oriol Romeu, în condiţiile în care Ilkay Gundogan şi Inigo Martinez au semnat cu catalanii din postura de jucători liberi, în timp ce Joao Felix şi Joao Cancelo au venit sub formă de împrumut de la Atletico Madrid, respectiv Manchester City.

Reclamă

La capitolul transferuri, în conturile clubului FC Barcelona au intrat în această vară 81.500.000 de euro, în cadrul operaţiunilor care i-au vizat pe Griezmann (19 milioane), Trincao (5), Kessie (7,7), Nico (7,2), Dembele (35,4) şi Abde (7,5).

Astfel, diferenţa dintre investiţii şi transferuri s-a situat la 78.100.000 de euro, în condiţiile în care gruparea de pe Camp Nou s-a concentrat pe scăderea masei salariale, după investiţia făcută în sezonul trecut în întărirea lotului primei echipe.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:14 Bogdan Lobonţ a „luat foc” înainte de Rapid – Universitatea Craiova: „Nu puteți să-mi spuneți asta” Întrebarea care l-a deranjat 18:12 Giedrius Arlauskis, mesaj din doar 2 cuvinte după ce FCSB a câștigat titlul! Cum l-a numit pe Gigi Becali 17:54 „Asta i-a adus titlul” Dorinel Munteanu știe secretul din spatele succesului de la FCSB! Mesaj despre performanța roș-albaștrilor 17:23 Xavi și-a făcut planul pentru sezonul viitor la Barcelona! Tehnicianul catalanilor a dat detalii din interior 17:20 Cine l-a sunat pe Gigi Becali la miezul nopţii, după ce FCSB a câştigat titlul: „Merită pe deplin!” 17:06 „Stau bine cu inima, iau pastile!” Dorinel Munteanu, reacţie savuroasă după ce Oţelul a urcat pe primul loc în play-out 16:50 „Cea mai proastă decizie!” Arbitra făcută praf de Gigi Becali nu scapă de critici! A fost pusă la zid după un meci de Ligă 16:47 „Sunteţi pregătit să antrenaţi Rapid?” Răspunsul dat imediat de Marius Măldărăşanu! Ce a spus despre înlocuirea lui Bogdan Lobonţ 16:34 „Trebuie să primească o medalie mai mică!” Un jucător de la FCSB, criticat după titlul câştigat 16:29 Gigi Becali oferă prime uriașe dacă FCSB se califică în Champions League! Sumele fabuloase trecute în contractele jucătorilor Vezi toate știrile
Citește și