Închide meniul

Cine este FC Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Recordul fabulos deținut de campioana Armeniei

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 14 iunie 2022, 13:46

Cine este FC Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Recordul fabulos deținut de campioana Armeniei

FC Pyunik, adversara lui CFR Cluj în turul 1 preliminar din UEFA Champions League

FC Pyunik, cea mai titrată echipă din Armenia / Twitter Federația de fotbal din Armenia

FC Pyunik va fi adversara lui CFR Cluj în turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Echipa din Erevan a câștigat campionatul în Armenia în sezonul 2021/2022, după o pauză de 7 ani. Pyunik nu s-a calificat niciodată în grupele unei competiții europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj își va începe aventura în preliminariile UEFA Champions League contra celor de la FC Pyunik.

Cine este FC Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League

Pyunik deține un record impresionant în Armenia, fiind cea mai titrată echipă din campionatul național. Fondată în 1992, adversara CFR-ului a cucerit 15 titluri de-a lungul istoriei, în 1992, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014–15 și 2021–22.

Pe lângă cele 15 titluri, FC Pyunik a mai câștigat 8 Cupe și 9 Supercupe ale Armeniei.

Reclamă

La ora actuală, adversara campioanei României are o valoare a lotului de 5,96 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători ai echipei sunt Nikita Baranov, Anton Bratkov, Alexander Gonzalez, Renzo Zambrano și Jose Caraballo, cotați fiecare la 300.000 de euro.

FC Pyunik n-a ajuns niciodată în grupele unei cupe europene. Campioana Armeniei a participat ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, când a fost „spulberată” de Molde, cu scorul general de 0-6.

Sutjeska Niksic (Muntenegru), Șahtior Soligorsk (Belarus), Tobol (Kazahstan) și KF Tirana (Albania) erau celelalte echipe cu care CFR Cluj ar fi putut juca în primul tur preliminar din UEFA Champions League.

Reclamă 4 / 0/3

Meciul tur dintre CFR Cluj și FC Pyunik se va disputa în Armenia, pe 5/6 iulie, urmând ca returul să se joace în Gruia, pe 12/13 iulie. UEFA va stabili în următoarea perioadă datele exacte ale partidelor.

Cum arată traseul lui CFR Cluj din preliminariile UEFA Champions League

Dacă va trece de primul tur, CFR Cluj va fi cap de serie și la tragerea la sorți pentru runda secundă. Acolo, ardelenii ar putea da piept cu una dintre următoarele echipe: NK Maribor, Slovan Bratislava, HKJ Helsinki, The New Saints, Dudelange, Zalgiris Vilnius, Lincoln Red Imps, Maccabi Haifa, Shamrock Robers, FC Zurich.

În turul al treilea, echipa lui Dan Petrescu va avea adversari dificili, printre care se numără FC Copenhaga (Danemarca), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croaţia), Malmo (Suedia), Olympiacos (Grecia) sau Viktoria Plzen (Cehia).

În play-off-ul pentru grupele UEFA Champions League, CFR Cluj poate da peste echipe precum Celtic (Scoţia) sau Şahtior (Ucraina). Ardelenii au ajuns ultima oară în grupele UCL în sezonul 2012-2013, unde i-au avut adversari pe Manchester United, Galatasaray şi Braga.

CFR Cluj s-a reunit sub comanda lui Dan Petrescu

Trupa din Gruia s-a întărit cu 4 transferuri în ultima perioadă și așteaptă cu nerăbdare să înceapă aventura în preliminariile celei mai tari competiții intercluburi. Prima partidă se va disputa pe 5/6 iulie.

Dan Petrescu s-a băgat la joc alături de jucătorii săi, la primul antrenament al verii, înaintea noului sezon.

Vito Hammershoy-Mistrati, Christopher Braun, Karlo Muhar şi Karlo Brucic sunt cei 4 jucători transferați de CFR Cluj până acum, în actuala fereastră de mercato. Iar ardelenii nu se opresc aici. Cristi Balaj a dezvăluit că formația din Gruia mai are în vizor și alți jucători, chiar din Liga 1:

Reclamă

„Nu ne gândim doar la ce jucători aducem la CFR, ne gândim și la ce jucători trebuie să cedăm. Suntem în discuții cu Farul, cu Rapid, cu Sepsi. Acești jucători au câștigat campionatul și nu are rost să îi blocăm, pentru că am transferat pe aceste poziții.

Rapid s-a întărit foarte mult. Poate intra în lupta la titlu, datorită lui Mutu, a investitorilor, a managementului care a dus jucători buni. Și datorită publicului minunat, eu mereu m-am simțit bine acolo. Rapid poate să intre. Și Sepsi, care e un club cu o bază solidă”, a declarat Cristi Balaj, potrivit sport.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 20:12 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. De Moura şi-a dat autogol, Selmani a egalat! „Câinii” au ratat un penalty şi au avut un gol anulat 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor Vezi toate știrile
Citește și