Închide meniul

Cine este Maccabi Tel Aviv, adversara FCSB-ului din turul al 2-lea preliminar din Champions League

Alex Ioniță Publicat: 19 iunie 2024, 13:33

Reclamă
Cine este Maccabi Tel Aviv, adversara FCSB-ului din turul al 2-lea preliminar din Champions League

Cine este Maccabi Tel Aviv, adversara FCSB-ului din turul al 2-lea preliminar din Champions League

Profimedia

Cine este Maccabi Tel Aviv, adversara FCSB-ului din turul al 2-lea preliminar din Champions League. În cazul în care va trece de cei de la Virtus, în primul tur preliminar, campioana României se va duela cu formația din Israel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maccabi Tel Aviv este campioana sezonului trecut din Israel. În total, posibila adversară a FCSB-ului a câștigat 25 de titluri, în întreaga sa istorie.

Cine este Maccabi Tel Aviv, adversara FCSB-ului din turul al 2-lea preliminar din Champions League

Maccabi va intra direct în turul al 2-lea preliminar al Ligii Campionilor, datorită coeficientului pe care îl are campionatul din Israel.

În momentul de față, Maccabi Tel Aviv are un lot cotat la suma de 24,07 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Cel mai valoros jucător al israelienilor este Felicio Milson, un portughez în vârstă de 24 de ani care este cotat la suma de 4 milioane de euro.

Totuși, de notat este faptul că vedeta echipei este Eran Zahavi, care a fost și adversarul României în preliminariile pentru EURO 2024. Atacantul a ajuns acum la 36 de ani și este cotat la suma de 1,2 milioane de euro.

Reclamă
Reclamă 4

De cealaltă parte, FCSB are un lot cotat la 34,90 milioane de euro. Cei mai scumpi jucători din echipa lui Gigi Becali sunt Florinel Coman și Darius Olaru, fiecare fiind evaluat la 7 milioane de euro.

Pentru Maccabi va fi a 3-a „dublă” împotriva unei echipe din România

În acest sezon, Maccabi Tel Aviv a jucat în grupele UEFA Conference League și a ajuns până în faza optimilor. Acolo, a fost eliminată de Olimpiacos, echipa care avea să câștige trofeul. De notat este că israelienii au câștigat prima manșă a „dublei” cu 4-1 și au pierdut-o pe a doua cu scorul de 1-6.

Pentru adversara FCSB-ului va fi a treia întâlnire cu o formație din România. Primul duel dintre echipa din Israel și o formație din țara noastră a avut loc în anul 2016, în turul al 3-lea al preliminariilor Europa League.

Reclamă

Atunci, Maccabi Tel Aviv s-a impus, în dublă manșă, împotriva celor de la Pandurii Târgu Jiu, cu scorul general de 5-2 (3-1 în tur și 2-1 în retur).

A urmat apoi o „dublă” cu CFR Cluj, în anul 2019, în turul al 2-lea preliminar al Ligii Campionilor. Atunci, echipa din Gruia s-a impus, cu scorul general de 3-2 (1-0 și 2-2).

Gigi Becali a dezvăluit ce a ordonat la FCSB

Roş-albaştrii au avut şansă şi au aflat că se vor duela cu Virtus, o echipă în cu un lot estimat la un milion de euro. Campioana din San Marino vine după o performanţă remarcabilă – primul titlu din istoria de 60 de ani a clubului.

Gigi Becali vrea cu orice preţ să ajungă în grupa din Champions League şi a pus presiune pe jucători. Acestora le-a fost interezis să pronunţe „Europa League” sau „Conference League”.

„Nimeni n-are voie să vorbească decât de Champions League, de grupe! Altceva n-au voie să gândească. Da, atât! Champions League și atât. N-are nimeni voie să vorbească nimic.

Eu zic că e greu, normal că e greu, foarte greu, dar d-aia am intrat în fotbal, să mă înfrunt cu greul. Dacă ne înfruntăm cu ușorul stăm și nu mai luăm banii”, a declarat Gigi Becali la digisport.ro

Cel mai valoros jucător al lui Virtus este Alessandro Pecci (22 de ani), extremă dreapta. El este cotat la 125.000 de euro de transfermarkt.com. Lotul FCSB-ului este estimat la 34.9 milioane de euro. Florinel Coman şi Darius Olaru valorează câte 7 milioane de euro.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:58

Cine e naționala Olandei, adversara României din „optimile” EURO 2024! Vedetele care se vor lupta cu tricolorii

23:55

Tabloul complet al optimilor de la EURO 2024! România – Olanda, meciul unei generaţii. Franţa – Belgia e derby-ul pentru sferturi

23:53

România – Olanda, în optimile de finală la EURO 2024. Duel şoc pentru naţionala lui Edi Iordănescu

23:45

Cehia – Turcia 1-2 şi Georgia – Portugalia 2-0. Luptă de foc pentru calificarea în optimile EURO 2024

23:31

Istvan Kovacs, în centrul unei faze extrem de controversate la EURO 2024! Ce s-a întâmplat în Cehia – Turcia

23:16

Cosmin Contra, reacţie după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024: „Poate am contribuit şi eu la această performanţă!”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și