Închide meniul

Ciprian Tătărușanu, singurul român prezent în optimile UEFA Champions League! Ce notă a primit, după evoluția magistrală din AC Milan – Salzburg 4-0

Viviana Moraru Publicat: 3 noiembrie 2022, 8:27

Ciprian Tătărușanu, singurul român prezent în optimile UEFA Champions League! Ce notă a primit, după evoluția magistrală din AC Milan – Salzburg 4-0

Ciprian Tătărușanu, singurul român prezent în optimile UEFA Champions League

Ciprian Tătărușanu, în timpul unui meci pentru AC Milan/ Profimedia

  • Ciprian Tătărușanu, singurul român prezent în optimile UCL
  • Ce notă a primit portarul, după AC Milan – Salzburg

Ciprian Tătărușanu, portarul lui AC Milan, este singurul român prezent în optimile UEFA Champions League. Goalkeeper-ul a fost titular în ultima etapă din grupă, în victoria clară cu 4-0 obținută de campioana Italiei, grație căreia s-a calificat în faza următoare a competiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

AC Milan a „tremurat” până în ultima rundă. Înaintea ultimului meci, rossoneri aveau un singur punct peste adversara Salzburg, pe care însă au învins-o cu 4-0.

Ciprian Tătărușanu, portarul lui AC Milan, singurul român prezent în optimile UEFA Champions League

După prestația magistrală din AC Milan – Salzburg, Ciprian Tătărușanu a fost notat cu 8,8, conform Sofascore. Este a doua cea mai mare notă din cadrul formației italiene, după cea primită de Olivier Giroud, 9,4, cel care a reușit să marcheze două goluri.

Reclamă

Ciprian Tătărușanu a contribuit astfel la calificarea lui AC Milan în faza următoare a competiției, prin evoluția sigură din ultimul meci. Este prima calificare în optimi din cariera portarului român, care a apărat patru meciuri în faza grupelor, în acest sezon.

Ciprian Tătărușanu a profitat de absența titularului de bază din poarta lui AC Milan, Mike Maignan. Goalkeeper-ul francez este accidentat, și se nu se știe când va reveni pe teren.

Reclamă

Se ştiu toate echipele calificate în optimile UEFA Champions League

Se ştiu toate cele 16 echipe calificate în optimile UEFA Champions League! După clasarea din faza grupelor, un posibil duel în faza următoare a competiţiei ar fi Real Madrid – PSG.

Singura formaţie care a obţinut maximum de puncte în faza grupelor a fost Bayern Munchen, formaţie care a avut şi un golaveraj uluitor. În şase partide disputate, bavarezii au marcat 18 goluri, şi au încasat doar 2, într-o grupă din care au mai făcut parte formaţii precum Barcelona şi Inter.

Alături de Bayern, celelalte echipe calificate în optimi sunt Frankfurt, Tottenham, FC Porto, Inter, Liverpool, Napoli, Club Brugge, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund, PSG, Benfica, AC Milan şi Leipzig.

Reclamă 4 / 0/3

Surpriza serii a fost produsă de Benfica, echipă care a reuşit să câştige grupa din care mai făceau parte PSG, Juventus şi Maccabi Hiafa. Lusitanii au fost la egalitate de puncte cu trupa de pe Parc de Princes, având şi acelaşi golaveraj, însă ceea ce a făcut diferenţa a fost numărul de goluri marcate în deplasare, pe parcursul grupei.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din optimile UEFA Champions League va avea loc luni, 7 noiembrie, şi va fi în format live text, pe AS.ro. Evenimentul va avea loc la Nyon, în Franţa, şi va începe la ora 13:00.

Partidele din această fază a competiţiei se vor disputa pe 14/15, 21/22 februarie (turul) și 7/8, 14/15 martie 2023 (returul). Formaţiile din aceeaşi ţară nu se pot întâlni în optimi, restricţia aceasta urmând a fi ridicată din sferturi. Totodată, echipele care s-au întâlnit deja în grupe nu se mai pot întâlni şi în optimi.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Olivier Giroud pleacă de la AC Milan! Clubul cu care va semna starul naţionalei Franţei
Serie A • 27 mart., 13:24
Olivier Giroud pleacă de la AC Milan! Clubul cu care va semna starul naţionalei Franţei
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor
AntenaPLAY • 22 mart., 10:14
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor: „E aurul Parmei!”
Soţia lui Ciprian Tătăruşanu, răvăşitoare în costum de baie
Diverse • 17 mart., 11:47
FOTO
Soţia lui Ciprian Tătăruşanu, răvăşitoare în costum de baie. Imagine provocatoare a Antoanetei. Ce tatuaj are
Dezastru pentru Laurentiu Reghecampf! A fost bătut de echipa lui Tătăruşanu şi riscă să fie dat afară de la Al-Tai
Fotbal extern • 1 mart., 19:33
Dezastru pentru Laurenţiu Reghecampf! A fost bătut de echipa lui Tătăruşanu şi riscă să fie dat afară de la Al-Tai
AC Milan şi Marseille s-au calificat în optimile Europa League! Freiburg şi Qarabag, finaluri dramatice. Toate rezultatele
Europa League • 23 feb., 0:00
AC Milan şi Marseille s-au calificat în optimile Europa League! Roma s-a impus dramatic cu Feyenoord. Toate rezultatele