Închide meniul

Balonul de Aur va fi decernat în acest an pe 17 octombrie! Anunțul făcut de France Football

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 24 mai 2022, 18:20

Balonul de Aur va fi decernat în acest an pe 17 octombrie! Anunțul făcut de France Football

Balonul de Aur e acordat de France Football

Fotografie cu Balonul de Aur / Profimedia

Balonul de Aur va fi decernat în acest an pe 17 octombrie la Paris, a anunţat marţi revista France Football, organizatoarea ceremoniei, scrie AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A 66-a ediţie a ceremoniei va avea loc la Theatre du Chatelet, la fel ca aceea de anul trecut, la care laureaţii au fost argentinianul Lionel Messi, care a obţinut pentru a şaptea oară trofeul, şi spaniola Alexia Putellas la feminin.

Balonul de Aur va fi decernat în acest an pe 17 octombrie

Nominalizaţii pentru Balonul de Aur masculin şi feminin, precum şi pentru trofeele Kopa (cel mai bun tânăr jucător) şi Iaşin (cel mai bun portar) vor fi dezvăluiţi pe 12 august.

Acordat la sfârşitul anului calendaristic de la crearea sa în 1956, trofeul va fi acum aliniat sezonului fotbalistic, care se desfăşoară din august până în iulie, şi va include un juriu mai restrâns, o preselecţie rafinată şi criterii de atribuire mai clare, conform noului regulament dezvăluit de France Football în luna martie.

„Performanţele individuale” şi „caracterul decisiv şi impresionant al concurenţilor” vor fi astfel criteriul numărul unu, înainte de „aspectul colectiv şi trofeele câştigate” şi de „clasa jucătorului şi simţul său de fair-play”, potrivit noului regulament.

Reclamă

Nu se va mai ţine cont de întreaga carieră a jucătorului, pentru a se evita ca Balonul de Aur să devină „o zonă privată”, suficient pentru a răspunde criticilor legate de decernarea trofeului din 2021 lui Lionel Messi, încoronat pentru a şaptea oară, în timp ce al al doilea clasat, polonezul Robert Lewandowski, aspiră în continuare la acest trofeu individual.

AGERPRES

Cum arată top 5 pentru Balonul de Aur

Dani Alves, cucerit de Karim Benzema: „Merită Balonul de Aur!”

Dani Alves crede că Karim Benzema e unul dintre favoriții la Balonul de Aur. Fundașul Barcelonei suștine că atacantul lui Real Madrid merită să câștige râvnitul trofeu.

Reclamă 4 / 0/3

„Benzema are totul ca să câștige Balionul de Aur, pentru ceea ce face. Dar Liga Campionilor va avea conta foarte mult. Dacă câștigă trofeul, este un candidat serios la Balonul de Aur, deși există și alte nume. La City, la Liverpool… sunt jucători care se pot lupta. L-ar câștiga pentru că a dus-o pe Real Madrid pe alte culmi în ceea ce privește jocul. Îl merită!”, a spus Dani Alves, conform marca.com.

Benzema a marcat în ambele manșe din semifinala cu Manchester City din Liga Campionilor. Francezul a reușit o „dublă” pe Etihad Stadium și a înscris golul calificării în returul de pe Santiago Bernabeu.

Karim Benzema a egalat recordul lui Cristiano Ronaldo de goluri marcate în fazele eliminatorii din UEFA Champions League. Starul lui Real Madrid a marcat 10 goluri în cele 6 meciuri din fazele eliminatorii. Benzema a marcat 3 goluri cu PSG, 4 cu Chelsea şi 3 cu Manchester City.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și