Închide meniul
EXCLUSIV

Dan Petrescu visează la grupele UEFA Champions League alături de CFR Cluj: „Vrem să fim ca Sheriff Tiraspol!”. Ce a spus despre traseul din Europa

Cosmin Cioboată Publicat: 14 iunie 2022, 15:21

Dan Petrescu visează la grupele UEFA Champions League alături de CFR Cluj: „Vrem să fim ca Sheriff Tiraspol!. Ce a spus despre traseul din Europa

Dan Petrescu, dezvăluiri fabuloase despre Zdenek Zeman

Dan Petrescu, în timpul unui interviu pentru AS.ro

  • Dan Petrescu atacă preliminariile UEFA Champions League cu CFR Cluj
  • Ce a spus „Bursucul” despre traseul campioanei în Europa

Dan Petrescu atacă preliminariile UEFA Champions League cu CFR Cluj. Primul „obstacol” din calea campioanei României va fi FC Pyunik, cel mai titrat club din Armenia. „Bursucul” își dorește un parcurs cât mai lung în preliminariile UCL, chiar până în grupele competiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj se pregătește pentru debutul în preliminariile UEFA Champions League, de pe 5/6 iulie. Dan Petrescu își dorește să urmeze exemplul lui Sheriff Tiraspol. În sezonul precedent, echipa din Republica Moldova a reușit un parcurs fabulos, reușind să se califice în grupe și să învingă Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu, scor 2-1.

Dan Petrescu atacă preliminariile UEFA Champions League cu CFR Cluj

În ciuda speranțelor uriașe pe care și le-a creat, Dan Petrescu încearcă să rămână cu picioarele pe pământ. „Bursucul” recunoaște că misiunea ardelenilor nu se anunță deloc ușoară.

Reclamă

„E clar că aici mereu e presiunea foarte mare pentru că cel mai important e bugetul clubului. Și pentru a aduce o liniște și o balanță, avem nevoie să trecem de câteva tururi în Champions League. Dacă, Doamne ajută, suntem inspirați, puternici și ajungem cât mai sus, să încercăm să ajungem în grupele pe care și le dorește patronul de când a venit.

Poți să ai și 100 de milioane buget, asta nu înseamnă că îți asigură calificările. Nu uitați că an de an, în preliminariile astea, se joacă 4 tururi, și pe acolo se află Dinamo Zagreb, Steaua Roșie, Ludogorets, Celtic, multe echipe cu bugete imense care nu reușesc să ajungă în grupe.

Reclamă

A ajuns, în schimb, Sheriff Tiraspol, iar noi cam așa vrem să fim. Pentru că, dacă n-ar fi fost exemplul ăsta, ai fi spus ‘Bă, e greu’. Dar dacă Sheriff a reușit cu un buget care nu cred că era mai mare de 20 de milioane… și noi avem bugetul aproape ca Sheriff.

Trebuie să încercăm, dar să fim realiști. Mie nu îmi place când așteptările sunt mari, mie îmi place când există balanță și echilibru. Dacă avem așteptări mari, deziluzia e și mai mare. Trebuie să fim conștienți de ce bani avem, de ce jucători avem și să încercăm să facem cât mai mult. Asta eu o voi face 100%.”, a spus Dan Petrescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Cum arată traseul CFR-ului din preliminariile UCL

Dacă va trece de primul tur, CFR Cluj va fi cap de serie și la tragerea la sorți pentru runda secundă. Acolo, ardelenii ar putea da piept cu una dintre următoarele echipe: NK Maribor, Slovan Bratislava, HKJ Helsinki, The New Saints, Dudelange, Zalgiris Vilnius, Lincoln Red Imps, Maccabi Haifa, Shamrock Robers, FC Zurich.

Reclamă 4 / 0/3

În turul al treilea, echipa lui Dan Petrescu va avea adversari dificili, printre care se numără FC Copenhaga (Danemarca), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croaţia), Malmo (Suedia), Olympiacos (Grecia) sau Viktoria Plzen (Cehia).

În play-off-ul pentru grupele UEFA Champions League, CFR Cluj poate da peste echipe precum Celtic (Scoţia) sau Şahtior (Ucraina). Ardelenii au ajuns ultima oară în grupele UCL în sezonul 2012-2013, unde i-au avut adversari pe Manchester United, Galatasaray şi Braga.

Cine este FC Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League

Pyunik deține un record impresionant în Armenia, fiind cea mai titrată echipă din campionatul național. Fondată în 1992, adversara CFR-ului a cucerit 15 titluri de-a lungul istoriei, în 1992, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014–15 și 2021–22.

Pe lângă cele 15 titluri, FC Pyunik a mai câștigat 8 Cupe și 9 Supercupe ale Armeniei.

La ora actuală, adversara campioanei României are o valoare a lotului de 5,96 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători ai echipei sunt Nikita Baranov, Anton Bratkov, Alexander Gonzalez, Renzo Zambrano și Jose Caraballo, cotați fiecare la 300.000 de euro.

FC Pyunik n-a ajuns niciodată în grupele unei cupe europene. Campioana Armeniei a participat ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, când a fost „spulberată” de Molde, cu scorul general de 0-6.

Sutjeska Niksic (Muntenegru), Șahtior Soligorsk (Belarus), Tobol (Kazahstan) și KF Tirana (Albania) erau celelalte echipe cu care CFR Cluj ar fi putut juca în primul tur preliminar din UEFA Champions League.

Reclamă

Meciul tur dintre CFR Cluj și FC Pyunik se va disputa în Armenia, pe 5/6 iulie, urmând ca returul să se joace în Gruia, pe 12/13 iulie. UEFA va stabili în următoarea perioadă datele exacte ale partidelor.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă!
Extra • 26 mart., 19:32
FOTO
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă! A renunţat total la inhibiţii
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis
Liga 1 • 26 mart., 19:14
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis! Este dorit în Premier League: „Una dintre stelele din România!”
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit
Liga 1 • 25 mart., 9:18
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit: „Minciuni ordinare!”
Ilie Dumitrescu a anunţat ce ar face dacă ar da nas în nas pe stradă cu Dan Petrescu
Liga 1 • 24 mart., 16:40
Ilie Dumitrescu a anunţat ce ar face dacă ar da nas în nas pe stradă cu Dan Petrescu. Motivul pentru care cei doi nu îşi vorbesc