Închide meniul

Erling Haaland a dezvăluit ce i-a spus lui Pep Guardiola în momentul schimbării. Starul lui Manchester City putea doborî recordul uriaș al lui Lionel Messi

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 15 martie 2023, 8:25

Erling Haaland a dezvăluit ce i-a spus lui Pep Guardiola în momentul schimbării. Starul lui Manchester City putea doborî recordul uriaș al lui Lionel Messi

Pep Guardiola i-a pus la punct pe contestatarii lui Erling Haaland

Erling Haaland și Pep Guardiola/ Profimedia

Erling Haaland a dezvăluit ce i-a spus lui Pep Guardiola, în momentul în care managerul lui Manchester City l-a schimbat, în minutul 63 al partidei cu Leipzig (7-0). Haaland mai avea o jumătate de ora la dispoziție pentru a deveni primul jucător din istoria UEFA Champions League cu șase goluri marcate într-un meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Erling Haaland a înscris cinci goluri (22, 24, 45+2, 54, 57) şi a spulberat mai multe recorduri. Totuși, Guardiola a ales să îl scoată de pe teren, într-un moment în care norvegianul părea că poate marca din orice poziție. Atacantul i-a transmis lui Pep ce dorință ar fi avut.

Erling Haaland a dezvăluit ce i-a spus lui Pep Guardiola în momentul schimbării

”I-am spus lui Pep Guardiola că mi-ar fi plăcut să marchez un dublu hat-trick, dar ce pot să fac?”, a spus Erling Haaland, citat de mundodeportivo.com.

Erling Haaland a devenit al treilea jucător care înscrie de cinci ori în acelaşi meci din Liga Campionilor. O performanţă similară a mai reuşit Luiz Adriano în 2014 şi Lionel Messi în 2012.

”Este o seară mare. În primul rând, sunt mândru că joc în această competiție, iubesc să fac asta. Cinci goluri! Este incredibil să câștigi cu 7-0. În mintea mea e ceață acum. Îmi amintesc că am șutat, dar nu m-am gândit. Am obosit după ce am sărbătorit toate golurile.

Reclamă

Erling Haaland: ”Superputerea mea e să marchez”

Superputerea mea e să marchez. Să fiu sincer, nu mă gândeam că voi înscrie atât de multe goluri în seara asta. Am încercat doar să trimit mingea în poartă. Trebuie să fii ager la minte și să încerci să trimiți mingea acolo unde nu este portarul.

Ieri am lucrat la pressing. Mai ales când jucăm acasă, trebuie să alergăm și să facem pressing. Suntem foarte buni la recuperatul mingii. Ar trebui să facem asta mai des”, a mai spus Haaland.

În această ediţie din UCL, Haaland a marcat 10 goluri în 6 meciuri. A avut, în total, 24 de încercări de a marca. Atacantul de 22 de ani are o cotă de piaţă de 170 de milioane de euro. City l-a transferat la începutul sezonului, de la Borussia Dortmund, pentru 60 de milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Recordurile lui Haaland

Haaland a ajuns la 39 de goluri în 36 de meciuri pentru „cetăţeni”, la chiar primul său sezon în tricoul echipei antrenate de Pep Guardiola. Este o performanţă fabuloasă obţinută în faţa fanilor de pe Etihad Stadium.

Starul norvegian a devenit jucătorul care a înscris cele mai multe goluri pentru Manchester City, într-un singur sezon. A „bătut” recordul stabilit de Tommy Johnson în 1928-1929.

Haaland mai spulberase două recorduri în minutul 24, când reuşise „dubla”. A ajuns la borna de 30 de goluri marcate în UEFA Champions League. A atins această performanţă în numai 25 de partide. Recordul fusese stabilit de Ruud van Nistelrooy în 34 de meciuri. Lewandowski a avut nevoie de 46 de apariţii, iar Messi de 48!

Mai mult decât atât, Haaland i-a spulberat recordul lui Lionel Messi şi a devenit cel mai tânăr jucător care ajunge la 30 de goluri în Liga Campionilor. A făcut-o la 22 de ani şi 236 de zile. Starul argentinian atingea această bornă la 23 de ani şi 131 de zile.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și